Ako riešiť hysterické záchvaty pri príchode do škôlky?
Mamy, ucitelky, co robia v statnej skolke s detmi, ktore ked ich rodicia rano privedu, maju hysak a chcu len utiect zo skolky. Je tam jedna ucitelka na kopec deti, co ona spravi s tym jednym, ktore treba drzat, aby neuslo. To riesi to jedno a ostatne sa pozeraju?
cas cas cas
moja plakala asi 4 mesiace.
Moja tak vyvadza vzdy na zimu (chodi do skolky 4.rok), netusim preco. Minuly rok to trvalo od novembra do aprila, kazde rano hysaky, rev, az sa povracala.. ked s tym prestala tak som sa jej opytala preco uz rano nevyvadza. Jej odpoved bola, ze ju to uz nebavi.. co ti na to poviem..😏
Ano,zvycajne riesi to jedno...
Ostatne sa hraju,prizeraju,niektore zacnu tiez plakat...je to zahul
Ale vies,to dieta nerobi ten hysak hodinu.
Väcsinou alonahle rodic zmizne,dieta to vzda.
Alebo proste si poplace.
Najväcsia chyba je,ak to rodic natahuje,dohovara,upokojuje...tym sa to len stupnuje.
Vziat revuce dieta ,predat ucitelke zavrat dvere a odchod.
Oni uz vedia,ako to zvladnut...
Mame ucitelky v rodine,takze viem ,co pisem
@osky suhlas.pusa,odovzdat a odchod..odides a dieta sa na 99%ukludni a ide sa hrat
@lienka9 praveze on cely cas preplace.
@anonym_autor a u vás doma prebehla príprava dieťaťa, či len mu bolo oznámené, že ide do škôlky, bude sa tam hrať s deťmi?
Prípravu netreba v žiadnom prípade zanedbať, kľudne aj teraz s ňou začať, ubezpečiť dieťa, že príde preň rodič, povedať mu celý priebeh dňa aj 3x denne, aby sa vžil s tým, že je to okey, rovnako dieťatku vysvetliť, ako riešiť problémy -nech ide za učiteľkou, atď. Ideálne je k tomu mať aj knihu, aby dieťa malo vizuálnu predstavu (napr Miško a brumko idú do škôlky)
@lienka9 praveze on cely cas preplace.
@anonym_autor cely den bez prestavky? To tvrdi on,ci aj ucitelky?
Vobec sa nezapaja,ani do samostatnej hry,zeby ho nieco zaujalo?nemoze si vziat nejakeho plysaka,alebo hracku?vankusik ,nieco osobne?
Nam pomohlo ked sme si pred odchodom rano nakreslili na ruky srdiecka a boli sme akoze prepojeni na dialku vdaka tomu.synovi to pomahalo..
@anonym_autor cely den bez prestavky? To tvrdi on,ci aj ucitelky?
Vobec sa nezapaja,ani do samostatnej hry,zeby ho nieco zaujalo?nemoze si vziat nejakeho plysaka,alebo hracku?vankusik ,nieco osobne?
Nam pomohlo ked sme si pred odchodom rano nakreslili na ruky srdiecka a boli sme akoze prepojeni na dialku vdaka tomu.synovi to pomahalo..
@denkabemommy samozrejme, ze sme ho pripravovali, chodil aj do malej sukromnej skolky, tam som ale pocas adaptacie mohla byt s nim.
@lienka9 chodi len na dve hodiny, pretoze stale place, uz nie hystericky ako rano, ale poplackava si stale, aj ked nieco robia (zapaja sa). Potvrdila aj ucitelka.
@anonym_autor a u vás doma prebehla príprava dieťaťa, či len mu bolo oznámené, že ide do škôlky, bude sa tam hrať s deťmi?
Prípravu netreba v žiadnom prípade zanedbať, kľudne aj teraz s ňou začať, ubezpečiť dieťa, že príde preň rodič, povedať mu celý priebeh dňa aj 3x denne, aby sa vžil s tým, že je to okey, rovnako dieťatku vysvetliť, ako riešiť problémy -nech ide za učiteľkou, atď. Ideálne je k tomu mať aj knihu, aby dieťa malo vizuálnu predstavu (napr Miško a brumko idú do škôlky)
@denkabemommy My sme deti pripravovali a aj tak syn 3 mesiace dost zle, dcera je mladsia a aj tak problem.. dokonca v skole na prvom stupni ju museli po opatovnom otvoreni skol ci po chorobach a prazdninach v prve sni brat ucitelky ci skolnik, lebo mala trndenciu utekat a v skolke mi ju museli vziat tiez. Lenze ona sa po odchode vzdy do par minut upokojila. Len ten akt rozlucku bol u nej dlllllho takyto.
Az po 4.triedu. Podotykam - napriek tomu,bze chodila do prespavacich taborov, kde bola v pohode aj bez brata, aj s nim.
Takze priprava nie vzdy musi pomoct.
@denkabemommy My sme deti pripravovali a aj tak syn 3 mesiace dost zle, dcera je mladsia a aj tak problem.. dokonca v skole na prvom stupni ju museli po opatovnom otvoreni skol ci po chorobach a prazdninach v prve sni brat ucitelky ci skolnik, lebo mala trndenciu utekat a v skolke mi ju museli vziat tiez. Lenze ona sa po odchode vzdy do par minut upokojila. Len ten akt rozlucku bol u nej dlllllho takyto.
Az po 4.triedu. Podotykam - napriek tomu,bze chodila do prespavacich taborov, kde bola v pohode aj bez brata, aj s nim.
Takze priprava nie vzdy musi pomoct.
@anonym_ab630c nemusí vždy pomôcť na prvý pohľad ale je veeeeľmi dôležitá, preto sa vždy pri takejto otázke na to pýtam, lebo áno, na to musí dieťa aj dozrieť. Môj syn dozrel až v čase, keď zistil, že ak nepôjde do školy, tak si musí všetky úlohy urobiť doma 😂.
Druhorodený celú situáciu chápal už v 2r a nebol s ním problém od prvého dňa ale tam som na tú prípravu dbala 2x viac po tom, čo za výstupy mi urobil starší - tam som to trošku podcenila - zabudla som mu povedať, že v škôlke spí obedný spánok, nie nočný, tak sa zľakol a nieslo sa to s ním ešte dlho 🙈. Takže áno, záleží aj od dieťaťa ale aj od rodiča, s kadečím sa stretávam v škôlke + v rodine mám kopec učiteľov a pár zrovna v školke 🙂.
@denkabemommy samozrejme, ze sme ho pripravovali, chodil aj do malej sukromnej skolky, tam som ale pocas adaptacie mohla byt s nim.
@lienka9 chodi len na dve hodiny, pretoze stale place, uz nie hystericky ako rano, ale poplackava si stale, aj ked nieco robia (zapaja sa). Potvrdila aj ucitelka.
@anonym_autor no tak vidis.
Poplakava...to je normalne.
Chce to vazne iba cas.
Si zober,ze doma je on stredom zaujmu,je stebou,v prostredi,kt.pozna.
Teraz je v cudzom prostredi,sam,kopu inych deti a ucitelka nema len jeho....on to prezije,spracuje....treba ho vzdy pochvalit,ako to tam super vydrzal,povypytovat sa,co robili....zahrat sa doma na skolku..
Ak neplace,nieco mu za odmenu kuoit...nejaku drobnost,aby mal motivaciu...
Aj u nas v skolke deti aj utekali/chceli/
Ale tak dvere pozamykane,vonkajsia brana tiez...
V prvom rade musi vidiet,ze i u moznost nema,ze ty to extra neriesis
Lebo ak ho doma prilis lutujes,chlacholis...to tiez nie je dobre.
V tejto situacii treba len zachovat chöadnu hlavu a aj ked ti je do placu,nesmie to poznat...

Ano,zvycajne riesi to jedno...
Ostatne sa hraju,prizeraju,niektore zacnu tiez plakat...je to zahul
Ale vies,to dieta nerobi ten hysak hodinu.
Väcsinou alonahle rodic zmizne,dieta to vzda.
Alebo proste si poplace.
Najväcsia chyba je,ak to rodic natahuje,dohovara,upokojuje...tym sa to len stupnuje.
Vziat revuce dieta ,predat ucitelke zavrat dvere a odchod.
Oni uz vedia,ako to zvladnut...
Mame ucitelky v rodine,takze viem ,co pisem