icon

Ako riešiť nadávky medzi deťmi v škôlke?

bimba144
25. sep 2025

Ahojte rada by som vedela viac názorov ako riešiť daný problém.
Dieťa prišlo do škôlky a jedno iné dieťa jej stále škaredo nadáva. Boli oboznámení rodičia aj učiteľka. Ale ono stále pokračuje. Ako postupovať?

Strana
z3
matkahelka
29. sep 2025
@stanislavicenka

@anonym_0366c1 preco by si to jej robila? Ved dietstu povedat, ze tieto slova nepouzivame a preco

@stanislavicenka a? ty si myslis, ze ak to 3-4 rocnemu dietatu povies a vysvetlis, prestane to robit? no nie, neprestane.a tu nastava presne ta faza ignoracie, ktoru odporucaju ludia, kt.s tymto skusenosti maju. aj autorka pisala, ze dietatu bolo viackrat povedane, ze to robit nesmie a robi to. prave preto, ze je na to upozornovane, ze sa citi byt stredobodom pozornosti, opakuje to. pozri, nemas s tym skusenosti, nemudruj. je x matiek, kt. s tym skusenosti maju, je x uciteliek v skolkach, kt. to bezne zazivaju.

marianeta
Autor odpoveď zmazal
marianeta
29. sep 2025

@bimba144 a prečo sa chces vyvrsit na tom dievčati? Keď chces tak veľmi riešiť odchyť si matku či otca a im prskaj do tváre. To dieťa nemôže za to že je vystavené takému slovníku a je jedno kde to počuje. Rodičov treba trestať a nie dieťa ktoré ani nerozumie tomu čo hovorí.

stanislavicenka
29. sep 2025
@matkahelka

@stanislavicenka a? ty si myslis, ze ak to 3-4 rocnemu dietatu povies a vysvetlis, prestane to robit? no nie, neprestane.a tu nastava presne ta faza ignoracie, ktoru odporucaju ludia, kt.s tymto skusenosti maju. aj autorka pisala, ze dietatu bolo viackrat povedane, ze to robit nesmie a robi to. prave preto, ze je na to upozornovane, ze sa citi byt stredobodom pozornosti, opakuje to. pozri, nemas s tym skusenosti, nemudruj. je x matiek, kt. s tym skusenosti maju, je x uciteliek v skolkach, kt. to bezne zazivaju.

@matkahelka nemudrujem🙂.
Vies, psychologia tuto ingoraciu odporuca len v niektorych pripadoch, nie vzdy.
Je dolezite to dietatu povedat. A este dolezitejsie je to vysvetlut dietatu, ktore je tomu vystavene. Tiez mu poradis ignoraciu? Ked uz vie, ze to nie je vhodne, nerozumie, preco to ten druhy robi

matkahelka
29. sep 2025
@stanislavicenka

@matkahelka nemudrujem🙂.
Vies, psychologia tuto ingoraciu odporuca len v niektorych pripadoch, nie vzdy.
Je dolezite to dietatu povedat. A este dolezitejsie je to vysvetlut dietatu, ktore je tomu vystavene. Tiez mu poradis ignoraciu? Ked uz vie, ze to nie je vhodne, nerozumie, preco to ten druhy robi

@stanislavicenka tak nas pouc, v ktorych pripadoch teda to psychologovia neodporucaju. rada si rozsirim obzory. naozaj, skus si vypocut nejaky podcast na tuto temu, ocividne nemas ani potuchy o tejto problematike. dozvies sa odpovede na vsetky svoje otazky.

stanislavicenka
29. sep 2025
@matkahelka

@stanislavicenka tak nas pouc, v ktorych pripadoch teda to psychologovia neodporucaju. rada si rozsirim obzory. naozaj, skus si vypocut nejaky podcast na tuto temu, ocividne nemas ani potuchy o tejto problematike. dozvies sa odpovede na vsetky svoje otazky.

@matkahelka vzhladom na tvoju agrrsivnu reakciu by som to presne tvrdila o tebe🙂

matkahelka
29. sep 2025
@stanislavicenka

@matkahelka vzhladom na tvoju agrrsivnu reakciu by som to presne tvrdila o tebe🙂

@stanislavicenka agresivnu? v com je moja reakcia agresivna? snazim(e) sa ti tu viacere vysvetlit, ze deti si prechadzaju aj takymito menej peknymi situaciami, ze je to bezne a netreba sa preto rucat, ani ziadat vylucenie dietata zo skolky.a ty si stale dookola ides svoje, kedze s tym nemas osobnu skusenost, nedokazes pripustit, ze to, co je pre teba nepochopitelne, pre inych, kt. to zazili je uplne normalne.

stanislavicenka
30. sep 2025
@matkahelka

@stanislavicenka agresivnu? v com je moja reakcia agresivna? snazim(e) sa ti tu viacere vysvetlit, ze deti si prechadzaju aj takymito menej peknymi situaciami, ze je to bezne a netreba sa preto rucat, ani ziadat vylucenie dietata zo skolky.a ty si stale dookola ides svoje, kedze s tym nemas osobnu skusenost, nedokazes pripustit, ze to, co je pre teba nepochopitelne, pre inych, kt. to zazili je uplne normalne.

@matkahelka viacere? Myslis seba a niekoho, kto sa hanbi podpisat?
Ja som ani nikde nepisala o vyluceni dietata z kolektivu ani inej podobnej praktike. A ani nerucim🙂

anonym_4a9554
2. okt 2025

@bimba144 to decko je nejaká socka??

annabitta1985
Odpoveď bola odstránená
annabitta1985
Odpoveď bola odstránená
stanislavicenka
3. okt 2025
@annabitta1985
Odpoveď bola zmazaná

@annabitta1985 neviem, na co konkretne reagujes. Ja nehovorim, ze je to vzdy najlepsie riesenie. Lebo tu to zeny obhajuju, ako jedinu moznost

annabitta1985
Odpoveď bola odstránená
bimba144
autor
8. okt 2025
@matkahelka

@matkahelka ahoj áno máš asi pravdu a stále to pokračuje. Dnes mojej dcére strčila do oka v pieskovisku formicku a stipala ju do chrbta. A toto len dnes. Čo sa udialo v iné dni neviem dcéra moc nerozpráva. Ale učiteľky sú vysmiate nič nepovedia. Zajtra by som mala opäť riešiť túto situáciu.Bola napomenuta aj ona aj rodičia a stále to pokračuje.

Strana
z3