Ako riešiť pocit vlhkosti u 4-ročného dieťaťa?
Moja 4 ročná dcérka má špecifický problém. Vždy keď sa vyciká, má pocit, že nie je dostatočne dobre utretá a cíti sa stále "mokro". Na žiaden gynekologický problém to nevyzerá pretože sa nesťažuje na svrbenie, pálenie, bolesť ani nič podobné, žiaden výtok nevidím a aj gaťky má vždy úplne suché no dokáže až hystericky začať plakať a veľakrát sa nechce ani obliecť kvôli "mokrému" pocitu. Tento problém sa akoby stupňoval, predtým sa sem tam posťažovala, ale vždy to rýchlo prešlo teraz, ale už ráno máme problém sa vychystať na čas do škôlky keďže je vždy obrovský plač kvôli tomu. Dávala som jej sudokrém aj fungicidin,robila som jej aj sedavé kúpele z repíka a alchemilky no žiadne zlepšenie. Rozmýšľam či to nemôže byť psychické skôr keďže jeden čas sme riešili aj obsesiu s umývaním rúk. Aktuálne samozrejme riešim u lekárov rôzne vyšetrenia, výtery a podobne avšak zaujíma ma či nejaká mamička nikdy neriešila podobný problém?
@dankaviajar si si ista, ze jej nezarasta posvovy vchod - synechia?
@anna777115
Dakujem za reakciu, stale sme na to neprisli cim to je snazime sa zistit a mame termin aj u psychologicky tak uvidime, ale vysetrenia ma vsetky uplne v poriadku.
@heln Dakujem za reakciu, pre istotu sme boli aj na detskej urologii a tam nam vraveli, ze je uplne vsetko ok, uz rozmyslam ci to nemoze byt aj neurologicky problem, kedze som sa na zahranicnych forach dostala ku diskusiam dospelych zien, ktore popisuju podobny problem...
@dankaviajar ako sa tu u vás vyriešilo. Lebo my máme presne ten istý problém. Dcérka má 3,5 roka. Boli sme tiež u lekára a všetko v poriadku.
@alenavojtechovska Dobry deň, u nad to trvalo asi vyše pol roka, chodili sme od pediatricky, cez urologiu, detskú gynekologiu po doktoroch a nakoniec sa ukázalo, že je to psychického pôvodu - obsedantne spravanie, snažila som sa dcérke vysvetlit opakovane, že kvôli tomu chodíme po doktoroch a že lekári hovoria, že je všetko v poriadku, nakoniec to postupne same odznelo a aktuálne je to v poriadku. Držím palce aby sa to vyriešilo aj u vas

Može to byť aj psychickeho razu.Nepripomynajú im učitelky v škólke stale, aby sa utierali po cikaní, lebo budú mokré?