icon

Ako riešiť prerušenie dochádzky kvôli nehode?

adrika1912
7. sep 2025

Zdravim maminy, stalo sa vam ze vam hned na zaciatku skolskeho roka prerusili dochadzku v MŠ z dovodu ze sa dieta nepytalo na wc a stavali sa nehody ? ako ste riesili situaciu na tie mesiace kedy sa to dieta malo doma doucit ? sukromna skolka, pomoc rodiny na tie mesiace ? ak obaja rodicia pracuju ? ide mi o to ze nam sa dieta aj pyta do skolky. vlastne teraz tam par mesiacov nepojde, je mi velmi smutno z toho…. dodam ide o 3r dieta a to ze doma sa pytalo ako tak na wc ( odplienkovani sme 3 mesaice) a v skolke vobec ( ani kee ho posadili na wc).

jazula
7. sep 2025

Fíha, v súkromnej škôlke práve pomáhali aktívne s odplienkovaním. A následne v štátnej škôlke (nastúpila ako 3r4m) mala v horšie dni aj 2 nehody za deň a nikto nám nikdy ani len nenavrhol “prerušenie dochádzky”. To čo je za škôlku, resp koľko má nehôd za deň? Vôbec sa nepýta? Hľadala by som súkromnú škôlku - menší kolektív, resp možno zameranú na menšie deti, kde sú na proces odplienkovania a jeho podporu zvyknutí.

anonym_3084a0
7. sep 2025

@adrika1912 nie je odplienkovane, odplienkovane môže mať nehodu raz za čas, nie ze v škôlke trucuje. Neplatené voľno, alebo opatrovateľku. To ze sa pýta do škôlky je síce pekne, ale si vezmi, že by každé dieťa cikalo kade tade...

anonym_3084a0
7. sep 2025
@jazula

Fíha, v súkromnej škôlke práve pomáhali aktívne s odplienkovaním. A následne v štátnej škôlke (nastúpila ako 3r4m) mala v horšie dni aj 2 nehody za deň a nikto nám nikdy ani len nenavrhol “prerušenie dochádzky”. To čo je za škôlku, resp koľko má nehôd za deň? Vôbec sa nepýta? Hľadala by som súkromnú škôlku - menší kolektív, resp možno zameranú na menšie deti, kde sú na proces odplienkovania a jeho podporu zvyknutí.

@jazula ja som pochopila tak, že chodí do štátnej..

mirola
8. sep 2025

no bohuzial tvoje dieta odplienkovane este nie je, a ak skolka vyzaduje aby bolo je ich konanie opodstatnene, pre dieta je to urcite tiez stresujuce ked pride k nehode v takom prostredi. Daj ju na tie 3 mesiace do jasliciek so skolkou kde s tymto problém nemaju. Samozrejme bude to treba musiet zaplatit, ale ak nemas inu moznost...

jazula
8. sep 2025
@anonym_3084a0

@jazula ja som pochopila tak, že chodí do štátnej..

@anonym_3084a0 Áno, teraz už aj ja 🙂. V noci som to nejako inak prečítala…🙈

anonym_fe1941
8. sep 2025

@adrika1912 odplienkovala si veľmi neskoro.Preco ju chcú hneď vylúčiť to sa stáva zo stresu, dieťa je zaujaté atď..Malej povedať, že moze chodiť, keď sa tam teší, ale nesmie sa pocikat, pokakat.Ani v súkromnej nebudú z toho nadšení, tak opatrovateľka, alebo rodina.

anonym_f4ef73
8. sep 2025

@adrika1912 no chuda dieťa, ledva odplienkovane , prečo ste to neriešili skôr? Ved to je základ aby išlo do škôlky, stresu ma dosť z nového režimu, nie ešte toto navyše. Ak sa nevycika ani keď ho posadia na WC, tak je ešte úplne nepripravene.

simca06022011
8. sep 2025

treba sa vaic tomu venovat... ak chce chodit do skolky, musi sa pytat a hotovo. Mozno sa hanbi, mozno nevie... stres.. kto vie... predsa skolka len zacala...