Ako riešiť problém so spolužiakmi dcéry?
Milé mamičky, milé žienky. Prišla som si k Vám po radu. Mám dcérku, ktorá je pre mňa všetkým. Pracujem ako pedagóg. Dcérka chodí do 2. ročníka. V triede má jednu spolužiačku (spolu je ich 11 žiakov), ktorá má veľké ústa a nazvem to slušne je veľmi temperamentná. Moja dcérka sa mi na ňu stále sťažuje, že jej robí zle, ale v rámci komunikácii. Nenadáva jej, ale slovné do nej dobiedza. Niekoľko krát prišla s plačom. V škôlke nemali žiadny problém. O danej žiacke som informovala triednu učiteľku ešte v 1. ročníku. Tá sa vyjadrila, že to bude riešiť... S dcérkou sme k sebe otvorené, vedieme dlhé diskusie aj o škole. Situácia sa však nezlepšila... Včera ráno som bola konfrontovaná triednou učiteľkou ( je to moja bývalá žiačka) či mám nejaký problém, lebo sa jej zdravím,,cez zuby". Priblížila som jej danú situáciu, ona však tvrdí , že v triede panuje príjemná, priateľská atmosféra, všetci sa majú radi a temperament danej žiačky podľa jej slov skrotila. Pri tejto našej komunikácii som ju niekoľkokrát poprosila, aby sme išli do nejakej triedy, nakoľko sme stáli na chodbe a prechádzali rodičia, deti a všetko bolo počuť. To však odmietla. Vôbec sa mi nepáčil jej spôsob komunikácie. Včera poobede som sa s dcérkou rozprávala. Tá mi povedala, že si ju učiteľka aj tu danú spolužiačku zobrala do inej miestnosti a rozprávali sa. Pýtala som sa dcérky, ako sa pri tom cítila. Ona sa mi následne rozplakala, že sa bála pani učiteľky a dotyčnej spolužiačky, že bude do nej ak by niečo povedala spolužiačka stále dobiedzať. Viem, že triedna učiteľka je v dosť kamaratskom vzťahu s rodičmi danej žiačky, ktorí sa mi absolútne nepozdravia... Zaskočilo ma hlavne to, že sa bála to povedať učiteľke.
Milé žienky, ako by ste postupovali ďalej na mojom mieste? U našej riaditeľky by som nepochodila. To sú vzájomne priateľské vzťahy. Veľmi ma to však trápi, ako ako vidíte podľa času, kedy to píšem, nemôžem ani spať. Celý deň som myšlienkami pri dcérke, ako sa má a čo zase bude. Viem, že som na ňu príliš fixovaná, ale
brutálne ma to žerie, keď vidím, že je z toho smutná

@katrin21 prosím Vás pekne áno je som napísala nech si ju bráni pokiaľ je pravda na jej strane .Treba vypočuť aj A aj B to je jasne ale treba za tým ísť a nenechať to tak ci je pravda taka alebo onaka.