Ako riešiť rodičov ignorujúcich chorobu dieťaťa?
Dievcata ako riesit nerespektujucich rodicov ak uciyelka dieta posle domov s chorobou a dalsi den dieta prinesu. Ist za riaditelkou? Poslat na skolku hygienu? Ja uz som zufala, dieta mi chodi 3 roky imunita perfektna ale sme v jednom kolotoci vdaka takym rodicom co daju chore decka do skolky.
Neurobis s tým nič. Len si popredu vybaviť varovky, babky, tetky aby ste s mužom neboli non stop doma na OČR.
Za riaditelkou nech si robi poriadky s ucitelkami. Ked raz poslala decko domov na druhy den ho nema prevziat. Podla mna. U nas tiez inak zacarovany kruh a my pracujuci na nervy.
Tazko povedať ako to naozaj je. Moja dcéra bola chorá, týždeň doma, brala ATB, dala som ju do škôlky, po 2 týždňoch (týždeň boli prázdniny) a ucitelka ktorá je tam nová mi hovorí že mala kašle, že ju mám nechať doma a že má sopel. Doma som ju pozorovala, zakašlala presne 2x čo je pozostatok choroby, sopel absolútne ZIADNY.
Tak druhý deň samozrejme šla do škôlky , akurát som stretla riaditelku na chodbe, vysvetlila som jej to a ona že jasné že kvôli tomu nemusí ostať doma keď je to po chorobe kašeľ a kým by mala aj priesvitný sopel, môže do škôlky chodiť.
Ale toto je večná téma ktorá sa tu opakuje do kolecka.
@monami_amy mne nevadi byt s dietatom doma ale nieje myslitelne ze kazde 2 tyzdne do nej budem pchat lieky. Dokonca som sa teraz dozvedela ze jedno decko chodilo do skolky s vysoko infekcnym ochorenim a hadaj co, teraz mame to iste. Ja neviem ale ucitelka by nemala na dalsi den postavit do dveri a just nepustit chore decko ak den predtym ho poslala domov?
Keď nič neskusiš, nič neziskaš a stále len budeš na to doplácať. A to doslovne, nízky plat za OČR, lieky, vitamíny, strata času. Treba sa posťažovať, najprv riaditeľke, potom inde, hygiene atď. Otázkou je, aký to bude mať efekt. Ale minimálne sa to bude riešiť. Ranný filter a pod.
@joannita u nas vsak deti chodia so zelenymi soplami a s takym kaslom ze si pluca vypluju, a tak chodia cely tyzden. Ked v satni behom 3 minut nonstop kasle sople tak to uz nieje ok
Sťažovať sa u riaditeľky.Vy nemáte ranný filter zelené sople do škôlky nepatria.
Podľa mňa deti choré v škôlke boli, sú a budú. Stretne sa 20 detí v škôlke tak si medzi sebou prehadzujú bacile. Nám na druhú stranu zasa učiteľky často odovzdávajú dieťa s tým, že je choré aj keď nieje. Doma potom neutrieme ani jeden sopeľ, ani raz nezakašle, teplota v norme a dieťa živé. Tak jasné že v takom prípade ide druhý deň do škôlky, aj keď učiteľky šomrú. Alebo keď je doma dva týždne choré, vyberie atb a po chorobe si ešte 3x za deň odkašle (z toho ako zákon schválnosti 2x ráno v šatni pred inými rodičmi 😆 - lebo však ráno po noci sú ešte pozatekané dozvuky hlienov + príde zo zimy do tepla), tiež ho nenechávame kvôli tomu doma ďalšie dva týždne. A je mi jasné, že moje dieťa sa tiež nakazilo len a len v škôlke a nikde inde, ale musíme to vydržať.
Ale ono to škôlkou neskončí. Pokračuje to pekne aj v škole, až dokým nemá dieťa takú imunitu, že môže aj 20 spolužiakov kašľať a sopliť a nechytí nič. Je možné, že niekomu to potrvá dlhšie. Ale celkovo je zbytočné sa kvôli tomu rozčuľovať. Skrátka to tak je. Zo škôl pravidelne v decembri vypisujú, aby choré deti nechali rodičia doma a keď sa spýtam syna, koľkí kašlú, tak polka triedy.
A je potrebne pri kazdej chorobe pchat do dietata lieky? Moja mama mala to iste, nepracovala, ale tri deti a v skolke sme boli nonstop chori, asi nebol tyzden ze by sme boli dvaja naraz v skolke a jeden v skole 😅
Je to take obdobie treba ho preckat, aj ked je to riadne na nervy. :( Skus nieco na podporu imunity pre dieta 🙏🏻
Tak u nas sa v skolke kasel neriesi a ani sople,to ani v UK napr,tak chodia deri aj s 37teokotou.No ak si doma a nechodíš do prace,tak si nechaj doeta doma ked ti vadia kasle,lebo prvy rok taky bude,tie dalsie uz pomenej.Nasa suseda prve dieta do skolky ani nedala,a deuhe len do predškolky.
Ja naozaj nie som nejaká extrémne citlivá na slovíčka , ale to “decko” , “decká” v tom pejoratívnom zmysle by si si mohla odpustiť . Tie deti za to nemôžu , za ne rozhodujú rodičia … tvoje je dieťa , choré je “decko” , nie je to pekne ho tak nazývať ;) a kľudne do mňa
velmi dobre poznam ako aj vsetky mamy skolkarov, skolku chodi uz 4.rok kvoli odkladu skoly...ja len poupravim v tvojom prispevku: "imunita perfektna"...tak asi perfektna nie je...moj maly v 4rokoch chytil dokonca salmonelu a nebola to proste nikoho vina, neprajem nikomu toto zazit s malym dietatom...neviem, co chces riesit, v skolkach je bezne, ze su ako petriho misky...
Keby mal perfektnu imunitu,neochorel by. Moja neter ma perfektnu imunitu. Nebyva vobec chora a ani od deti v skolke nikdy neochorela.
Tak takto, na imuno chodime podla krvi imunita PERFEKTNA, napriek tomu fabruar-jun (kazdy rok odkedy je v skolke-cize 3 roky!!!!) to je kolotoc 1 den skolka 3 tyzdne doma. Na imunitu vyskusane snad vsetko mozne!!!!Problem je ze niesu to len sopliky a niesu to mierne zvysena teplota ale rovno 39-40tky, od virusov po bacily vsetko sa ozaj nalepi, a lepi sa vdaka chorym v skolke. A slovo "decko" bezne nepouzivam a aj ked za to nemoze ale rodicia mame zial aj ine problemy s tym DECKOM, nielen choroby.
@marca12 tak som si asi sfalsovala krvne testu ze? Ano z krvi vysla PERFEKTNA imunita!!!!!
@kapanek1 rodič donesie papier od pediatra, že je dieťa zdravé a učiteľka si nepomôže. Suseda ako učiteľka mi bežne hovorí o takýchto rodičoch. A v našej škôlke to nebolo inak. Matka doniesla papier a učiteľky si nepomohli, aj keď aj ony ochoreli. Tak som si počkala danú pani a prehovorila jej do duše. Keď nemôžu učiteľky, musia si to žiaľ riešiť rodičia.
No neviem ale to nebude perfektná imunita ale normalna a pri normálnej imunite je bezne ze dieta ochorie za zimu aj 8 x a moze mat aj par x atb.
A inak na imunitu siruoy a vitaminy co ja viem,imunológovia skor odporucaju v zime za kazdeho počasia byt vonku a zvlhcovat sliznice aby boli odolnejšie voci vírusom,a vonku byt viac alo 3 h denne,ci prsi,ci mrzne.Doma neprekurovat,ideál tych 19-20C.a nie ze das sirup a vybavene.
Ani si nevieš predstaviť, ako sa teším, keď budú mať moje deti tak 20 rokov a zlepšenú imunitu. Momentálne sú už piaty týždeň doma. Nevedeli sa dostať z choroby.. ani teraz nie su úplne ok. Ale rozčuľovať sa neoplatí. Už som sa naučila vyzurit doma, ponadavat na všetky matky a ďalej do nich pchať chémiu, bylinky, čajiky, sirupky, inhalovat, vysávať sople, stať pri okne a čakať na ďalší záchvat kašľa..
@dobryden minuly rok od februara do augusta nonstop choroby 3 dni ok 3 tyzdne choroba a tak kolecko nebolo to v zime ale aj v lete (ano bola v skolke-par dni ) a nebolo to 8x ale snad 15 roznych chorob. Na vzduchu sme stale ak niesu teploty ale od minuleho mesiaca uz 3x 40tky teploty, 2x chripka, raz crevna, a potom sarlach.
@monami_amy mama sice robi na skole nie skolke, no kvoli rodicom jej uz odislo tento skolsky rok 3 kolegyne v skusobnej.
A autorke - no, podla mna asi nema teda dobru imunitu a je to normalne. Mozes sa hnevat a nepomoze to, vsak infekcie sa siria este ked o tom ani nevies. Aj tvoje dieta nakazi a ani o tom este nevie. Deti su chore. Moja tento rok je v kuse doma a to uz je 3 roky v zaradeniach. Liepame to home officom, je to na nervy ale nikdy som z toho nikoho ineho nevinila.
@mamickalisticka ja sa zamyslam nad tym co bude s nasimi detmi, ved ja som za mesiac minula cely balik nurofenu a cely balik paralenu aby sme znizili teploty. :(
Problém je ze choroba je infekčna už predtým nez vypuknu príznaky, takže teraz co? Tu v UK som vždy do školy musela písať, že ma okrem kašľa aj teplotu, lebo keď som napísala len kašeľ, tak im to nestačilo a myslím ze deti sú tu chorlave rovnako. A áno, je to na porazenie, to sa nehadam. Ale zas viem aj pochopiť, pracujúcich rodičov. Inak kamarátke tu v uk volali, podpise papier ze môžu jej synovi na ZŠ podať lieky na teplotu aby nevymeskaval 😶
@dobryden no nasa ORL doktorka povedala, ze ano, 8x sopliky a take bezne, na ktore neyreba ATB. Nasi mali ATB tak raz za 2 roky, posledne uz ani nepamatam, ti starsi teda. A z coho ma 4 rocny soplik, ja sa spamatavam aj 2 mesiace, kokos. No a potom su tu tie moraxelly, klebsielly a to su fakt bacilonosici v triede potom...☹
@domak2 joj, ale ked to Anglicko. Furt sem niekto pise, ze na vsetko Paralen a no a co...lenze pravda je, ze dieta sa citi zle a ta teplota 37,5 je taka sprosta, ze moje deti hlava boli, ja si neviem predstavit, ich hodit do skoly, skolky s tymto. Tu chorobu naozaj treba vylezat a nie prechodit.

Jasne hygienu, paradny napad. 🙂 A mne o par rokov nezoberu decko do skolky, lebo pre biedny plat a buzeraciu nebude mat kto v tej skolke robit.
Tato tema sa tu opakuje roky rokuce. Neurobite s tym nic, proste su rodicia ktore tam tie deti daju, aj s horuckou, grcackou a podobne, vypnu si mobil a ucitelku moze aj porazit.
Ja chapem aj tu chuderu ktora tam musi to dieta dat, nemoze uz ist na OCR a nema jej kto pomoct. Na druhej strane chapem aj rozculenych rodicov druhych deti. Toto je proste zacarovany kruh z ktoreho nie je cesta von:(