icon

Ako riešiť rodičov ignorujúcich chorobu dieťaťa?

7. mar 2025

Dievcata ako riesit nerespektujucich rodicov ak uciyelka dieta posle domov s chorobou a dalsi den dieta prinesu. Ist za riaditelkou? Poslat na skolku hygienu? Ja uz som zufala, dieta mi chodi 3 roky imunita perfektna ale sme v jednom kolotoci vdaka takym rodicom co daju chore decka do skolky.

Strana
z5
matkamirko
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
11. mar 2025

@matkamirko bolo to normalne setrene, matka to zatájila a dala vedome do skolky takto chore dieťa. Neoznamila to jednoducho. Stačí ti to takto ?
Ci ešte tu napíšeš, ze aj chrípku a sople nosia nakoniec do skolky učiteľky? Alebo aj teda ja (s humorom teraz tiez).

pink_lady
11. mar 2025

Včera povedal dr mužovi, že nemoze napisat lekar ocr, ak nie je teplota (jemu dal, maly teplotu mal, to len medzi recou). Takze, kde maju potom tie matky ktore maju deti sopel bez teploty dat? Ak nemaju uz rodicov, si starych rodicov? A je uplne normalne ze jedno dieta so soplom nakoniec skonci s ATB, a druhe nie, to je ako s chripkou ci kovidom, jeden skonci so zapalom pluc na ARE, druhy je po tyzdni fit. Sopel bez teploty nie je naozaj ani dovod na navstevu lekara ani na ocr ani na vylucenie z kolektivu.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
aurora33
11. mar 2025

@matkamirko o mononukleóze vieš. Moje dieťa ju prekonalo a teda užili sme si. Pokiaľ si svoje dieťa človek pozná a zaujíma sa oň, tak o tom jednoducho vie 😃

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
princeznazvychodu
11. mar 2025

Dieťa má perfektnú imunitu a ste v jednom kolotoči chorôb, to mi nejako nepasuje. Práve naopak, tvoje dieťa ma mizernú imunitu ak je choré každé dva týždne a nalepí sa na neho každý bacil, čo preletí okolo. U nás v škôlke sa tolerujú priesvitné sople, aj ľahký kašeľ. Priamo učiteľkami. Dieťa nemôže vyrastať vo vákuu, organizmus sa musí stretávať s bacilmi a vírusmi, aby sa telo naučilo bojovat s nimi. Môj otec je lekár, dal by ti k tomu slušnú prednášku. Rovnako by ti dal slušnú prednášku, čo robíš preto, aby tvoje dieťa každý bacil nechytilo. Čo si robila 3 roky na RD, aby si budovala imunitu svojho dieťaťa? Chodievaš s dieťaťom celoročne plávať? Chodievate celoročne, aj počas najväčších zím na niekoľkohodinové pobyty vonku, aby dieťa riadne vymrzlo? Robí dieťa nejaký šport, chodievate pravidelne na turistiku, aby dieťa veľa kráčalo? Ako sa dieťa stravuje? Krupicka alebo salamka, či zelenina? Pre dobrú imunitu nestačí podať raz denne imunoglukan, d a c, pre dobrú imunitu toho treba robit oveľa viac. Hlavne začať od seba a neobvinovat celý síri svet, lebo tvoje dieťa chytí každý bacil, čo sa okolo neho mihne. Mám kamarátku od detstva, vždy sme si výborne rozumeli, až do chvíle, keď nám deti nastúpili do rovnakej škôlky a rovnakej triedy. Jej dieťa je ako tvoje dieťa, ochorie, staci, že si pri ňom niekto kychne. V škôlke sa vadila ako cigánka na trhu, lebo každý je vinný, lebo jej dieťa má sople po kolená a kašle s prestávkami od novembra do apríla. Zo mňa a pár ďalších matiek robila samanky, lebo je nemožné, že naše deti nie sú chorlave a nejedia antibiotiká ako lentilky. Som si vedomá toho, že tento príspevok bude brany ako zla nevyžiadana rada, ale naozaj sa skús zamyslieť, čo robíš preto, aby tvoje dieťa malo lepšiu imunitu.

matkamirko
11. mar 2025
aurora33
11. mar 2025

@matkamirko jasne že to nie je ojedinelá diagnóza, ale sú ľudia, ktorých poriadne potrápi.

lienka.7
11. mar 2025

@princeznazvychodu určite suhlas 👍

amarilka26
12. mar 2025

@kivivi dnes Vam lekar vystavi PN kedykolvek :D zial, taka je doba.

joannita
12. mar 2025

@amarilka26 možno tvoj lekár, ale môj určite nie.

amarilka26
12. mar 2025

@joannita kiez by bolo takych viacej, hned by bolo menej spekulantov a invalidov.

Strana
z5