icon

Ako ste zvládli prvý deň, keď vaše dieťa išlo do škôlky?

ivanasivakova
1. feb 2023
tesari
2. feb 2023

Ja som revala ako duha 😃🤣

lenkaaa25
2. feb 2023

@ivanasivakova úplne zle. Revala som, samozrejme nie pred ním. Ale stále nechodí s nadšením do škôlky. Pozerá na mňa akoby tam išiel za trest. Aj mi povie, že s maminkou je mu lepšie doma 😟 Ja mu rozprávam ako je tam úžasne, detičky sa na neho tešia a aj tak nič... 😟

leniel
2. feb 2023

@ivanasivakova prisli sme domov, vyrevala som sa a nevedela sa dockat, kedy si pojdem po nu. dalsi den som uz ostala vysmiata a kus si vydychla po 3 rokoch 😂

lucy_ms
2. feb 2023

Preemotivovane 😃😃 dieťa išlo hneď na celý deň. O ôsmej som ju zaniesla, do pol 9 sme s pár ďalšími mamami revali pred škôlkou a potom som asi do desiatej revala doma 😃😃😃😃 a potom som si zvykla 😃😃😃😃

mamelka
2. feb 2023

Pri prvej plakala, pri druhej dala a utekala😂🙈

markaterka
2. feb 2023

Tie čo ste preplakali nástup detí do škôlky, tak sa vás chcem opýtať prečo? Ja svoje deti milujem najviac na d svete, život by som za je položila, ale nástup do škôlky som vôbec takže neprežívala.

kvetinka75
2. feb 2023

Normalne. Utekala som na UP aby som stihla do 11.30 prist. V prvy den boli vsetci kratko

kris_tin257
2. feb 2023

S mužom vystasteni sme šli na kávu 😀

syslik81
2. feb 2023

@aurorastone2 ale de len 2 myslim ...ale ja som dovtedy nebola bez nej ani minutu .. a to doslova ... kedze som bez rodiny naokolo ona bola nonstop somnou zachod vana doktory .. takze tie 2h boli najuzasnejsie na svete

21mirka21
2. feb 2023

20.2 nastupuje moj skoro 2 a pol rocny syn do skolky... Starsi siel ked mal cez 3 bol plac ale zvladli sme to nejako, pred nim som nikdy nedala najavo ze ma trapi ze rano place.. on vlastne plakal kazde rano pol roka vkuse 🤦lebo sa vždy bal ze po neho neprídem, potom pochopil ze pridem a bolo dobre.
No ale teraz mam vazne stres musim takmer 2 a pol rocneho dat koli praci .. nerozpráva este .. pohodlny mlady pan prosto.. odplienkovany na den aj na noc je uz pol roka .. ucitelka mi uz vravela ze od prveho dna by ho chcela na cely deň, jeden tyzden pred nastupom do prace nastúpi do mš....ale po tyzdni uz bude musiet byt cely deň, aj keby plakal..mam nocne mory posledne 2 tyzdne ze to syn nezvláda. Strasne dufam ze to pôjde dobre 🍀

kvaplakvapka
2. feb 2023

S hrdosťou a láskou že moje dieťa už tak vyrástlo

heni79
2. feb 2023

Horšie ako dieťa. Ona bola úplne v pohode, dala mi pusu v šatni, pred triedou zakývala a šla do triedy. Ja som sa musela "pratať" rýchlosťou blesku, lebo som mala slzy v očiach. Mala 3 roky a 5 mesiacov. A v prvé dni v škôlke sa učiteľkám opakovane stratila. Skúmala. Všetko. A tak si odišla sama na výpravu. Raz ju našli po dvoch hodinách! v kotolni. Vtedy som prudko pochybovala o škôlke. 🤷 Napokon sme sa naučili všetci spolupracovať a fungovali sme. A neskôr tam bol aj syn. Ten bol ťažší prípad. 😂 A všetko ok.

aylinn
2. feb 2023

Išla som spať, boli sme dohodnutí že budú volať keby to zle znášal , nevolali , tak som pospala asi 4 hodinky 😃

vyhuelka
2. feb 2023

Buchla som šampus 🤣

lacibo
2. feb 2023

@ivanasivakova isli vsetky tri (24,19 a 6) rovno na cely den, pripravene, emocionalne zrele, samostatne, zakyvali a isli do triedy..nikdy sme neriesili plac..v skolke sa im pacilo..aj neskor v skole..dolezite je, aby bolo dieta a najma rodic pripraveni na tuto etapu v zivote

ariannazara
2. feb 2023

@markaterka každý sme nejaky, treba to pochopiť. Niektorej maminke je luto ze dietatko rychlo vyrastlo predca skolka je velky milnik v živote dieťaťa tak si poplace. Nevidim natom nic extra. 🙂

tululu
2. feb 2023

@markaterka Vela z nas place,lebo dieta place a tazko si zvyka,niektore,lebo skolka je taky mini milnik,ktory vela veci meni.Vsetky zaciatky su tazke,ci v zivote,ci v praci,preco by toto mala byt vynimka?

dada318
2. feb 2023

Vstala som 4:45, zobudila deti, dala ich dokopy, aj seba, 6:10 odišla z domu z odviezla deti do škôlky, najprv jednu do jednej triedy, tak druhú do druhej do iného pavilónu a na siedmu išla do práce 😁 pracovala 8 hodín a poobede ich zo škôlky vybrala. Všetko super, oddýchli sme si všetci aj užili deň, ony so svojimi rovesníkmi a ja so svojimi 💛

leniel
2. feb 2023

@markaterka sama neviem, nejako ma to emocne dobehlo, koniec jednej etapy... zmena... ze zrazu nebudem mat kontrolu nad 8 hodinami dna, ktore stravi s niekym inym, nie so mnou... mne dieta nikdy nikto nepostrazil, boli sme spolu 3 roky 24/7, tak mi to prislo luto ...

blackcat8885
3. feb 2023

Išiel do škôlky vôbec neplakal. Ja som mala vtedy voľno v práci písali sme s učiteľkou ako to zvláda. Obidve deti boli v pohode v škôlke žiadne cirkusy apod. Samozrejme predtým ako som začala robiť a rozhodla sa ich dat do škôlky som asi týždeň plakala kvôli tomu. Obidve deti mali v čase nastúpu do škôlky 2r a 3mesiace

ikuska27
3. feb 2023

Mne sa mamina smiala 😄...lebo malý išiel spokojný, len ja som sedela v kuchyni, plakala a posúvala hodiny očami 🤣

wella47
3. feb 2023

@ivanasivakova v škôlke dobre,ale v jasliach zle....😭malé detičky majú byť s maminkou.Odplakali sme si to.Pokiaľ je maminka doma a nepotrebuje ešte chodiť do práce,dieťatku je najlepšie doma s mamou.Ani choroby nebude nosiť.Úplne stačí predškolská príprava.Staršia dcéra po roku v jasliach zostala so mnou doma,keď som bola opäť na materskej s jej bračekom.Upevnil sa ich vzťah,na brata nežiarlila.Bolo to pekné obdobie.☺️Nebývali sme tak chorí,chodievali sme si kam sme chceli,hrali sme sa spolu,nikam sme sa nenaháňali.

jana_eyre_2
3. feb 2023

Tri krát som to zažila.. prvý syn - prežila som to tak, že som práve rodila tretieho syna 😅

Druha dcéra - starala som sa o tretieho ročného syna, tak mi to ani neprišlo nejako iné..

Tretí syn - úžasné ticho.. potom začala korona, choriby a tak stále boli doma 😂

(Musím povedať, že všetci sli ako 4r a plakaval len najstarší, takže z tejto stránky to bolo celkom ok)

nanci
3. feb 2023

@ivanasivakova od septembre do prvych prazdnin vela placu,chodila iba na doobedie.Po Vianociach sa to zmenilo a sama chcela ostat aj spat.Prve dva tyzdne iba sedela na stolicke pri postielke a pozerala na deti s ucitelkou ako ostatne deti spinkaju.Potom to uz bolo ok.Zacala chodit ako 2,5r.A veru aj ja som si poplakala😟

veronikavasakova
3. feb 2023

Ked nastupoval najstarsi syn do skolky tak som sa najprv tesila lebo mal este malickeho braceka a chcela som trochu vydýchnuť. Prekvapilo ma ako mi velmi chybal. Nemohla som sa dockat kedy po neho pojdem. Uz polhodinu pred tretou som kruzila okolo škôlky. On mal skolku rad a vobec neplakal co bolo stastie lebo neviem ci by som mala silu ho tam nasilu ťahať. Potom pri ostatnych detoch som to uz tak neprezivala ako pri prvému ale este tera, si pamätám ten pocit ked tam bol prvý deň. Ale on mal uz 4 roky ked isiel do skolky tak mozno preto to zvladol v pohode. U nas asi ani ziadny adaptacny proces nemaju.

euka210
3. feb 2023

@ivanasivakova aj som bola rada, ale bolo mi aj luto, ze uz je taky velky...pri najmladsom som to asi najviac prezivala

kamagma
3. feb 2023

Neviem sa dockat uz kedy pojde mladsia🤣

livia132
3. feb 2023

@kamagma aj ja uz cakam na to,no teraz mala iba rok,takze este chvilku si pocakam😁

simca06022011
3. feb 2023

U nás v pohode, smoklila som trochu, keď som išla.prec ale tak.to ja vždy. Aj keď poslednýkrát keď bola v jasliach som.si povedala, aj keď som ju niesla do novej škôlky, aj na každej besiedka, a aj keď som ju niesla do prvého tábora, aj do druhého tábora.. s teraz si tiež posmoklim keď sa mi ta puberta konečne vráti napr z prázdnin.

dazula
3. feb 2023

@ariannazara veľmi dobre poznám ten pocit, moja dcéra si vôbec nezvykla a to milujem deti a kolektív 😔 ja som dcéru zo škôlky odhlásila, mam doma ešte jednu malinkú dcéru tak sme teraz všetky 3 doma...🤷