Ako úspešne odplienkovať tvrdohlavého trojročného syna?
Ahojte syn ma o pár dní 3 roky. Nosil stále plienku. Je tvrdohlavý a nechce si sadnuť ani na nočník ani na detský záchod ani na riadny zachod ani do detskeho pisoára🙈 ráno keď vstane tak cca po pol hodine sa vyciká do plienky a kričí na mňa že mama som pocikaný. V noci je plienka suchá vždy. Skúšala som ho odplienkovať ale výsledok bol že mu vadilo že je pocikany a hanbil sa asi a potom kričal mama cikať keď cikal. Stále nehody. Dali sme plienku naspäť lebo začal zadržovať moč a vydržal necikať až do druhého dňa! V septembri už má ísť do škôlky. A nie a nie sa odplienkovať. Odmeny nezabrali žiadne - slová že pôjde do školky (lebo sa tam teší) iba keď bude cikať a kakať do zachoda alebo nočnika su mu jedno aj tak ciká do plienky alebo zadržuje alebo sa pociká pokaka do slipov. Nejaká nová rada mimo odmien sladkosti nálepiek?
Som už z toho na nervy ťažko to ide nejde s ním.. 🤦🏼♀️🤷🏼♀️
V sekunde,keď sa ti podarí, že vidíš, že pišká, zobrať ho na ruky a rýchlo odniesť ku nočníku alebo do wcka.
A už mu to toľko nevysvetľovať.Len mu pár-krát zreteľne povedať ,že už plienky nemáte.
Zobrať , nedať , bude teplo , pôjde to rýchlo . Ale tu budú baby pisát že nech ma plienku dokedy sa nerozhodne odložiť plienku . Podľa mňa je úžasne znamenie , že sa ráno budí so suchou . Držím palce . Moja už cez deň plienku nemá vôbec ale na noc ešte áno a stále je poriadne precikana tie noci sú ťažšie no
Vyzerá to tak, že už by to i zvládol. Akurát ma nejaký blok, nechuť si sadnúť buď na ten nočník či záchod.
Preto by som pracovala najskôr s tým a až potom rušila plienku.
Vyskúšať možno 2-3x za deň (vždy bez nátlaku!), či by si sadol na nočník (aj oblečený). Najskôr posadiť macka, zo srandy tam urobit to, či ono. Kúpiť spolu nejaký parádny podsedak, nechať spláchovat WC. Kúpiť detskú knihu na tuto tému. Spraviť z toho zábavu. Zapojiť fantáziu. Byt čo najviac v pohode (ak budeš cítiť nervozitu, radšej prestaň, lebo cim väčší tlak, tým väčší protitlak) a až keď bude ochotnejší pokracovat v odplienkovani.
@mommyviky
Mám už dospelú dcéru, plienky na dnešné pomery nosila extrémne krátko asi do roka, na nočník som ju začala dávať, keď začala sedieť okolo pol roka, nočníkov sme mali viac doma, u svokry, u našich, všade kde sme sa dlhšie zdržiavali. No ako hlavný rozdiel oproti presvädčovacím a uplatkárskym metódam som ju dávala na nočník od pol roka, okamžite ako sa zobudila, keď sa najedla a aj keď sme niekam išli, ale ako najväčší rozdiel som videla v komfortne, ktorý jednorázové plienky ponúkajú. Asi posledné dva mesiace mala na noc vždy jednorázovú a cez deň som jej dávala látkovú a častejšie ju kontrolovala a dávala na nočník. Myslím, že problém je v tom, že dnešné plienky poskytujú deťom až príliš veľký komfort, pocit sucha a preto nemajú potrebu sa zbaviť plienok. Nemyslím to zle, ale predsa nemôžem dopustiť aby si so mnou dieťa robilo čo chce, ako to bude až bude staršie? Bude si so mnou robiť čo chce? Bude zo mňa cvičená opica? V dnešnej dobe je to často vidieť a je to zlé, nechcem sa nikoho dotknúť, len to takto vidím. Prajem veľa trpezlivosti a úspechov.

Už by som sa k plienke nevrátila.
Ale urob ako cítiš.