Ako vyriešiť problém s komármi v škôlke?
Zdravím, potrebovala by som poradiť, alebo možno získať trochu nadhľad, lebo pre mňa je to vcelku ťažká, ak keď pre mnohých nepochopiteľná asi situácia 🤷🏻♀️ moja skoro 5r dcérka žiaľ po mne zdedila schopnosť priťahovať komáre neuveriteľným spôsobom.
Ja môžem spať v izbe s ďalšími 5 ľuďmi a ak tam je jeden komár, doštipana sa zobudím kľudne len ja. Od kedy ma komár poštípal na viečko oka, nie som schopná zaspať s ním (komárom) v jednej miestnosti. Na dovolenke na juhu som spávala so sieťkou cez tvár, zakrytá všade inde a aj tak som bola doštipana ja a manžel nič. Kľudne ho budem loviť baterkou v ruke, ale proste musím ho nájsť a byť si istá, že je mŕtvy 🤷🏻♀️ v prípade že sa mi ho loviť o tretej ráno nechce, zapnem Raid ...
Moja dcéra chodí do škôlky a cca pred 2 týždňami som ju tam vyzdvihla a postupne jej v šatni a doma našla asi 5 štípancov. Bolo mi jej dosť ľúto a nechcela som aby to pokračovalo, tak som manžela poprosila aby sa na to pani učiteľky spýtal. Tá to tak trochu zahrala do autu s tym, že dcéra už bola postipana keď šla spať 🤷🏻♀️. Ja som tomu moc neverila, lebo keby ju niečo poštípalo doma, tak ju to už ráno svrbí a určite by som bola doštipana aj ja. Nemohlo ju to postipat pri hre, bolo to napríklad na chrbatiku, keď sa jej vyhrnie pyžamko, na nohe a pod... Každopádne nechcem nikoho obviňovať, proste málokto si to všíma tak ako ja a je to v poriadku. Dúfala som, že je to jednorazová záležitosť...
Lenže dnes som išla dcérku zobrať a mala dva štípance na líčku, dva na chrbatiku, na ruke, na oboch nohách...
Tie ostatné vyzerajú normálne po dva menšie na tvári a chrbáte sa potom také napuchnuté na nožičkách. Je ich 8 vlastne nakoniec. Neviem, vyskúšam nejaké typi odtiaľto a keby mala stále chodiť taká doštipana tak ju môžem brať domov zo dva týždne na obed kým sa komár uloží na spánok. A pľuzgiere sa dúfam zahoja Ďakujem za normálne odpovede a k tým ostatným sa mi už nechce vyjadrovať. Mne toto proste smiešne nie je, keď niekomu hej, tak veľa zábavy prajem.
tu sa dočkáš skôr výsmechu než pochopenia 🙈 ale mňa by asi piclo keby mi dieťa takto chodilo doštípané zo škôlky 🥺 ako mame by mi to bolo veľmi ľúto, musí ju to svrbieť, chudinka ☹ riešenie však nemám, vôbec neviem čo by som robila na tvojom mieste, nechám si zapnuté upozornenia a snáď niekto napíše niečo rozumné.... my ani rodičovskú WA skupinu nemáme čiže ja by som to ozaj musela riešiť len s učiteľkami 🤷
toto nebude komar, skor daka blcha, ked to ma aj pod oblecenim. treba to hlasit ucitelke a kazdy den ju este v skolke skontrolovat.
@nikpa vidím nejaký chat na edupage, ale zatiaľ tam nikto nič nepísal. O inom neviem, ale hej, ak sa to ešte bude opakovať tak sa spýtam. Mne absolútne nejde o to kritizovať niekoho alebo pridávať robotu, som za našu škôlku inak veľmi lmi vďačná, aj za pani učiteľky. len ak má toto také jednoduché riešenie ako strčiť do zásuvky Raid (hoc aj keď tam deti zrovna nebudú a potom vyvetrať) tak mi príde proste odveci nechať to tak.
Neviem poradiť,ale súcitím s vami. Tiež teraz každú noc naháňam komáre lebo sa trepú dnu. Na mňa vždy veľmi išli komáre a dosť štípu aj moje deti. Ak by môj syn chodil taký doštípaný zo škôlky tiež by som sa spýtala učiteľky či sa to nedá nejako vyriešiť,napríklad tým raidom keď tam nebudú detičky a potom sa to vyvetrá. Držím palce nech to vydržíte ✊️
@zuzanka.zuzu ďakujem za pochopenie, čakala som aj také komentár, šak trochu MK poznám, aj keď množstvo prekvapilo 😃 ale tak keď niekto nemá lepšiu tému na zábavu, než doštipane dieťa, tak nech... Bolo tu ja pár fajn tipov tak poskúšam a možno sa ešte dozviem aj niečo užitočnejšie než len že prenasam svoju "fóbiu" na dieťa 😅
Ak mas doma fenistil kvapky, tak kludne daj aj z tych, ak ju to velmi trapi
Moje dieta reaguje neprimerane na stipance od komara. Skolkarsku zahradu maju v tieni, takze komarov po milu onu. Rano ho strieknem repelentom. Poobede stipance natriem gafrovou mastou ( prechadza mu to az do bolestivych zapalov)
Neurobis s tym, ale nic. Neviem si predstavit co by s tym akoze MS/ucitelka mala robit.
Podľa mna blcha...a to vážne nie je sranda...ja som chytila niekde blchu, vlastne aj viem asi kde...bola som ja jediná v domácnosti doštípaná...dcéra spala so mnou v posteli a ona nič a ja štípance a vyzerali presne takto ako tie na fotkách...a vážne nebola sranda tú blchu chytiť ale podarilo sa mi to...🤢
Mňa blcha uštípla tiež do chodidla a nemohla som ani chodiť, bolo to dosť bolestivé...aj na dotyk 😏 ja som sa len modlila, aby dcéru nedoštípala, lebo ja som mala dosť a to som dospelá osoba...nemyslím, že preháňaš, ale preventívne odporúčam všetko oblečenie prať na 60tke, keď príde zo škôlky, všetko dole...a sleduj, či ich bude mať viac...
@3princezne na noc som jej dala, skúsim dať po troške aj cez deň.
Nemozu to byt kiahne? Dcere takto zacali a ty spominas aj pluzgieriky. Tiez to moju bolelo.
@ivanavin Tiež som mala také vodnaté pluzgieriky a myslela som si, že pasový opar a kožná mi povedala, že buď ploštica alebo blcha...išiel ma šľak trafiť ale že skôr sa prikláňa k tej blche a jediné, čo môžem robiť je prať všetko na 60tke, každý deň, oblečenie aj postelné, deky atď. a chytať ju...buď umrie v práčke alebo mi praje veľa šťastia v chytaní...ale nevedela mi odpovedať na otázku prečo nemá nikto iný z domácnosti štípance...a v ten deň, keď som odchádzala od kožnej lekárky som si dala cieľ, že pokiaľ ju nechytím, tak celý byt bude hore nohami...nakoniec bola pod matracom na mojej posteli, ale skákala jak bláznivá a ťažko ju bolo chytiť a hlavne vidieť, veď to je malé jak neviem čo, ja som v živote blchu nevidela a vlastne som ani nevedela, čo hľadám 🫣 ale nakoniec som ju odchytila pod posteľou, zabila, chcela som servítku aj podpáliť (rozumej - také nervy som mala 🫣). Alebo ak sa budú pribúdať, skočte na kožné...
@earlgrey áno, presne tak ten jeden štípanec vyzeral, akoby sa na ňom spravil opar 😕 a na tej nozičke to má dosť navrete a horúce. No budem určite dávať pozor či dcéra nebude mať nové aj doma, ale zatiaľ tomu nič nenasvedčuje. Operem ale pre istotu ešte raz tu várku oblečenia v ktorej bolo pyžamko zo škôlky, zavesené to mam našťastie mimo bytu (prala som to len na 40, ako vždy).Tu jej nepribudli nové, tak sa tá potvora možno schováva tiež niekde pri jej postieľke v škôlke. No na ten rozhovor v škôlke sa teda moc neteším, neviem či by som radšej neriešila tých komárov než blchu 😅 aj keď to zase asi budú brať vážnejšie.
@akvi ďakujem, dobre vedieť že je aj sprej.
@carduelis myslím že nie, zo dva tie štípance sú navrete ako slepačie vajíčko a ten pľuzgierik je len na jednom. Bola dnes extrémne mrzuta a unavená keďže ju to bolelo, svbelo a ten fenistil ju asi trocha utlmil. Ale teplotu nemala a večer už mala aj trochu lepšiu náladu. Tak snáď to nejako doriešime...
@ivanavin Ahoj držím palce aby to bolo Iba od komarov a nie blchy. Aj môj syn teraz na jeseň mal štípance od komára ktoré mu navreli ako polka vajicka . Dlho trvalo než mu to zmizlo. U mojich rodičov na dedine ich je tiež veľa lebo byvaju pri potoku - ale oni to vyriešili - kúpili u Číňana taku raketu elektronickú na baterky do 10€ stála - iba ňou zabávajú a komáre a iný hmyz ktorý do nej narazí a počuješ iba puk puk a je po nich. Otec mi hovoril že v noci keď mu bzukal pri uchu- že zamával po tme okolo seba a pri zemi pri posteli a len počul pukanie - a mal klud.😜 nevie si ju vynachváliť. Niečo ako na foto. Bola som skeptická že čo to zas dochodci kúpili za blbosť ale keď zamával raketou nad ovocím s vinnými muškátu - len to zapukalo
Ahoj. Zistili ste čo to nakoniec bolo?

@ivanavin mate založenú spoločnú skupinu s rodičmi v škôlke? Normálne by som sa tam opýtala ci aj ich deti chodia domov také dostipane. Poprípade oslov rodičov v šatni. Možno to nebudú stipance od komárov ale tam majú iné zvieratká...