icon

Ako vysvetliť ženské veci 3,5 ročnej dcére?

ljarabek
7. máj 2019

Mamky ako ste svojim dievčatám vysvetlili ženské veci? Mam doma 3,5 ročnú veľmi zvedavu videla ma ako si na Nohavícky lepim intimku vysvetlila som jej na čo je a par hodín som našla intimku aj na jej nohavičkách... Ci nemám jej veci vysvetľovať?

belllinka
7. máj 2019

@ljarabek lebo to je tiez predsa prirodzena vec, tak ma iba tak zaujimalo, ci sulozite kade tade, aj pred detmi... cisto moja zvedavost.

ukulela
7. máj 2019

@belllinka keď vám decko vpáli na hajzlik, lebo ... Doplňte si hocico od zhorených imaginarnych koláčov cez útok mimozemšťanov po zaviazat šnúrky, tak sa predsa neobesim. Nikto 3rocnemu decku (vaše slová ) neukazuje v hajzli menštruačnu krv. Resp možno vo vašich predstavách.

evaachesa
7. máj 2019

@belllinka trosku prehnane reakcie nie? Bezne maju zeny vlozky a tampony blizko wcka, normalna vec. Snad ich nebude davat na regal 2 metre nad hlavu aby si zakazdym brala k tomu rebrik aby dotiahla😏 ja este dieta nemam ale co pocuvam tak matka vraj na zachode nikdy nie je sama :D tento tyzden sme mali navstevu a mala som moznost byt svedkom kedy kamoska bola na wcku a jej 2 deti ani chvilku nevydrzali a rovno jej otvorili dvere a tiskali sa k nej dnu 🤣

sweetlife001
7. máj 2019

@katrin21 nie ja sa nezamykam, aj moja dolezie keď sedím na wcku alebo keď sa kúpem, ale keď viem že si idem meniť tampón tak ju zabavim aby tam nešla veď to trvá pár sekúnd a nemením si ho 20krat za hodinu že sa môže stať že príde. Ani sa nepohorsujem je mi jedno čo kto robí pred svojim dieťaťom. Ja som napísala ako by som to spravila ja. Fakt nemám potrebu takému dieťaťu vysvetľovať že mi ide "krvicka" a podobne.

galioska
7. máj 2019

@belllinka zvedavé dieta pozrie aj obsah nocnika bez toho aby na to dostalo povolenie a aj to hovienko v nocniku je niečo z neho, prirodzene,,, tebe je tuším aj dieťa neprirodzene keďže vyšlo z teba🙄 a chcem ťa vidiet na vecku v kľude tronit keď ti za dverami srdcervúci plače dieťa, jaj či ty chodíš na Vécko len keď dieťa spí? No konec toto žeby jedna vložka nejako dieťaťu ublížila😮

ljarabek
autor
7. máj 2019

@galioska 👍

michaella94
7. máj 2019

Ako necitala som celu diskusiu ale stacilo mi prečítať par prispevkov..zeny to ako fakt sa schovavate pred detmi ked si davate vlozku? Potom sa necudujem ze v 15tich dievca doleti ze je tehotne...ved odkial ma vediet tieto veci ak nie od matky? Moja mama sa nikdy neschovavala a videla som ju aj na wc ako si meni vlozku aj v sprche a som tu nic mi nie je....a ked som dostala prvu menstruaciu nemusela som sa bat ze co to je a schovavat krvave spodne pradlo...ano uz som aj take pocula ze dievca nevedelo co to je a balo sa....ja mam 3 synov a dvaja najstarší bežne vojdu do kupelne ked si menim vlozku...pytali sa samozrejme vysvetlila som ze velke dievcata musia mat krvicku aby mohli mat deticky..tato odpoved im stacila viac sa nepytali...moj najstarsi 4,5 rocny sa pytal ako sa bábätko najmladsi syn dostalo do bruska...a co som mala klamat...normalne poviem pravdu... nie do detailov vysvetlim tak aby to jeho hlavka pochopila... okrem toho menstruacia je prirodzena vec a je super ked bude vediet v dospelosti co to je a ako to funguje...

belllinka
7. máj 2019

Ved tu niektora pisala, ze decko kuka na krvicku v hajzli. To je fakt nutne ukazovat decku obsah hajzla? To iba mne pride byt prehnane? Mam dve deti, ale tuto potrebu som fakt nemala.
@galioska a nebavime sa snad o obsahu nocnika, ale o krvi v hajzli. A ked za mnou doslo placuce decki na hajzel, tak ho odte nezaujimalo, co som vytlacila

belllinka
7. máj 2019

@michaella94 neboj sa, tu to zeny vysvetluju uz 3 rocnym detom, iba mne to nepride byt normalne. Uplne ok sa mi to zda byt na zaciatku puberty

evaachesa
7. máj 2019

@belllinka a mas dojem ze mama dieta vezme za ruku rovno k mise a ukazuje na krvicku? Nechapem toto velke pohorsenie nad normalnymi vecami. Netreba byt puritanom a tvarit sa ze nic take neexistuje. Skor tvoje nazory mi pridu meeega divne 😲

michaella94
7. máj 2019

@belllinka no uz vidim pubertaka ako sa s tebou bude bavit o takých veciach 😂😂 to ako co potom si mam posadit 15 rocne dievca a vysvetlovat co je menstruacia? Ved sa od hanby prepadne pod zem....a kedze to bude chciet mat rychlo zasebou tak jednym uchom dnu druhym von...lepsie je to vysvetlovat postupne od mala ked sa pyta a ma zaujem ....lebo ako som pisala neskoro bude vysvetlovat ked dievca dojde ze je tohotne...ale to je moj nazor

belllinka
7. máj 2019

@evaachesa tak napriklad katrin21 pisala ze jej dieta videlo menstruacnu krvicku v hajzli, tak to mne pride byt mega divne. Ze ona sedi na hajzli, pride revuce dieta a ona mu hned ukaze obsah wecka? To ako na co?

belllinka
7. máj 2019

@michaella94 viem ze pubertak za mnou asi nepride lebo uz bude vediet o co ide 🙂 ale na na co ukazovat 3 rocnemu dietatu krvave vlozky riesit oteckove spermie?

katrin21
7. máj 2019

@belllinka takto..ked sa dieťa učí aby chodilo kakať a cikať do nočníka tak väčšinou mu rodič ukáže, že aj on ide na záchod aby dieťa malo snahu po ňom opakovať a cítiť sa veľké , lebo veľkači už chodia na záchod... hovienko nie je žiadna traumatizujúce vec, práveže my sme to napríklad využili , že sme chodili dať hovienku Pápá , lebo dosť dlho nechcela kakať do nočníka ani záchoda , hoci bola odplienkovana, ale to kakanie trvalo dlhšie ...ako asi velacsine detí... A pomáhalo práve to, že videla že chodíme Aj my na záchod.. a sama potom niekedy chcela pozrieť čo je v tom záchode hoci teda Tiež som sa snažila, aby tam nepozerala ,Aby len proste videla, že idem na záchod , ale to tomu dieťaťu nevysvetlíš A už aj sa pozrie a ty robíš ovácie , že jej hovienko a ideme ho teraz spláchnuť..a davame mu pa pa..😂😂😂😂
Možno pre teba je to zvláštne, ale aspoň dieťa potom nemá traumu, keď vidí hovienko a nemá potrebu zadržiavať stolicu tak, ako to dnes veľa detí robí a každá druhá Téma je to o tom, že dieťa zadržiava....
Čiže nie... Neukazujeme vedome dieťaťu: Choď sa pozrieť na krvičku🙈, ale proste sa stane, že príde opýtam sa či čakáš, ty povieš Áno😂😂 A skôr než sa spamätas, už aj ti nazerá do záchoda😂😂😂 A keď máš zrovna krámy , tak logicky tam vidí niečo červené... a príde deň kedy mu to proste musíš vysvetliť..ja neviem, asi mas doma dieta flegnatika, ale teda nasa je riadne zvedava...

janulik2008
7. máj 2019

A ja to tu "zabijem"
Neter ma 3 a pol a aj ona sem tam pride na wc za mnou a videla ze mam vlozku a viete co? Okamzite som ju vyvliedla von z wc lebo toto sa jej netyka!!!
A trz vazne prisla opytala sa ze co mam ... a zahlasila "ty mas plienku? 🤣 to mala asi 2 a pol roka. Berie to normalne ani sa nepyta akurat ked vidi ze balim tak mi ju poda samozrejme mi ju novu rozbali poodlepuje tie pasiky a je cela stastna ze pomohla berie to ako normalku.
Inak kamos ako maly si vyfukal do cistej vlozky nos lebo nevedela na co to je 😀

katrin21
7. máj 2019

@janulik2008 presne aj moja ze ci mak plienku...vzdy som to zahovorila..ale potom aj tak jedneho dna chcela vediet, co to je

janulik2008
7. máj 2019

Dokonca ja si pamatam ze som mala bola a mamu som načapala jak si meni vlozku a ked som dostala 1x pohoda 🤷‍♀️

katrin21
7. máj 2019

@belllinka ja jej nic neukazujem... Dieta je zvedaveee, haloooooo,pozrie sa same...stane sa.

janulik2008
7. máj 2019

@katrin21 aj my malej vysvetlíme ked sa dalej pytať bude. Len ja z nej nemôžem ... že Nana ty maš plienku? 😁

nini1010
7. máj 2019

Myslim si ze v zivote su nejake hranice intimity,kedy ma clovek az povinnost dodrziavat svoje sukromie-sex,holenie prirodzenia,od 5 rokov kedy sa u deti prebudza prva sexualita by som opatrne aj s prezliekanim a vyzliekanim sa pred detmi a ano patri tu aj vymienanie ci lepenie si vlozky.Ja som sa pred dcerou nikdy nejako specialne nezahalovala,ale ako sorry toto mi pride uz moc,toto mi pride nevhodne az nechutne.Aby dieta nevedelo vydrzat minutu za dverami?no co ste to za matky?

katrin21
7. máj 2019

@belllinka ale napriklad stranim sa toho,aby videka pouzitu vlozku...snazim sa ju zabavit,poslat pre nieco atd., alebo ist ked nieco robi..ale niekedy musis hned proste...🙈 hold ona casto pride a sem tam kukne do zachoda, tersz uz menej,ale v case ucenia na zachod sa sa kukla castejsie..co som mala na nu skriknut, nech sa nepozera?🤦‍♀️🙈.

nini1010
7. máj 2019

A ked si vezmem seba,mam mi vysvetlila co je menstruacia cca v 11,kupila knizku pre dievcata s tym ze sa mozeme o comkolvek z toho porozpravat a cuduj sa svete naozaj mi tie informacie nechybali ako 3-4 rocnej a dokonca som ani neotehotnela v 15-tich ako sa tu niekto vyjadroval len za to,ze som nevidala bezne svojho otca naheho,ze sme u nas dodrziavali normalnu zdravu intimitu a nie nepotrebovala som vediet co je to menstruacia v 3 rokoch.

laska201
7. máj 2019

Mnohe sa asi zamykate doma na wc no treba uvazovat aj nad tym ze sa raz zamknete a dieta zostane same.je normalne ze pride aj v takejto situacii.a prave vtedy po viem malej ze ked budes velka budes to robit tiez.a mala povie iba ano?a zabudne na to.takze ziadna trauma s toho nehrozi.

nini1010
7. máj 2019

A este jeden moj postreh.Podla mna treba aj deti vuest k nejakej miere intimity voci sebe samemu.pomaly,postupne...neviem ci sa vam bude pacit,ked v tomto nebude mat ziadne zabrany ani pred chlapcami ci aj dievcatami v skolke ci skole.

belllinka
7. máj 2019

@nini1010 konecne niekto s normalnym nazorom
@katrin21 sem tam kukne do zachoda? To ako dlho nevhavas nesplachnuty zachod? No uz sa radsej nevyjadrujem.

laska201
7. máj 2019

Hm asi malej v skolke zakazem chodit aj na wc boze ved oni maju spolocne wc aj s chlapcami a este bez dveri.skolka zabudla na intimitu.jaj boze

belllinka
7. máj 2019

@laska201 nie, rovno im pribal vlozky na hranie a nech kamosom vysvetlia, ze naco maju spermie

laska201
7. máj 2019

@belllinka si myslis ze dieta bude mat traumu.raz dva na to zabudne.robite opet z. komara somara.ako vzdy tu na mk.

nini1010
7. máj 2019

@laska201 Tak u nas pani ucitelky prirodzene dbaju v skole som si vsimla bez upozornenia rodicov na to,aby nesli dievcatka a chlapci spolu na toaletu,pytaju sa od pani ucitelky a chvilku pocka kym sa druhy vrati.Ked idu na nejaku akciu a potrebuju aby sa vsetci predtym vycikali poslu najprv dievcata a potom chlapcov.nahodou som toho bola svedkom.Netreba to predsa nijako zhadzovat.Je to aj o ohladuplnosti a respektovani sukromia a osobnej zony toho daneho dietata.Moja mala ma 5 a prirodzene sa hanbi vyzliect pred bratrancov,vsimam si ze je tam uz prve uvedomovanie si rozdielov a sexuality,treba to proste aj s ohladom voci tym detom respektovat.A ja chcem aby aj ona respektovala moje sukromie a osobnu zonu,som mama.Ked mi ona povie "mami zavri mi prosim dvere na zachode",co bezne robi,tak jej ich tiez rada zavriemlebo vidim ze potrebuje sukromie a pridem az ked ma zavola na utretie.

laska201
7. máj 2019

@nini1010 tu sa bavime o 3 rocnom dietati.co bez mami evydrzi ani tych par minut a to nehovorim o tom ze wc ma clovek len 1.este neudrzi tak moc akoo 5rocne.ale dobre necham ho pocikat lebo teraz som tu Ja MAMA.