Ako vysvetliť ženské veci 3,5 ročnej dcére?
Mamky ako ste svojim dievčatám vysvetlili ženské veci? Mam doma 3,5 ročnú veľmi zvedavu videla ma ako si na Nohavícky lepim intimku vysvetlila som jej na čo je a par hodín som našla intimku aj na jej nohavičkách... Ci nemám jej veci vysvetľovať?
@nini1010 to je tvoje vnímanie sama píšeš, že si ju na záchod nepustila,, takže aj ona to berie, že je na WC a chce byť sama.Tebe to tak vyhovuje asi si tak bola vychovaná a bodka.Mne to príde úplne normálne, že nemám zábrany tiež sa má synovec pýtal čo to je v záchode videl vložky nad toaletou
Syn vie o menzese asi od 9 rokov, rozprávame sa o všetkom aj o sexe aj o polucii, aby nebol šokovaný, keď sa mu to stane.bezne ma vidí vyzlecenu.ja si pamätám ako mi mama kúpila knižku o sexe, menzese ako som mala stres, keď som prvý menzes dostala aj, keď som si to už prečítala dodnes nechápem prečo mi to nepovedala, ale dala knižku nemám rada také puritanstvo, hanbu ostych sa o tom rozprávať.
Deti sú zvedavé a úplne chápem, že videli obsah záchodu.netreba z toho robiť haló a to, že si vypichla sex len provokujes
Odpadneeeem, pani "B" ma zjavne bud PMS alebo uz MS, lebo toto sa podla mna za normalnych okolnosti nedaaa, nemoze takto nafuknut a urobit taka histeria kolo wcka ... placem od smiechu 😂 dlho som sa takto na nikom nepobavila 🤣 vdakaaa 😁
No tak teraz ja napisem dalsi extrem.. ako to bolo u nas😁 moja mama mi taketo veci voobec nevysvetlovala, uz som mohla mat mozno 8 ked som uvidela krv na podlahe v kupelni, tak som sa na to spytala. Mama cela zahanbena (citila som to z nej) mi odpovedala len velmi strucne.
Potom som dostala menzes ja. Straaasne som sa za to hanbila(aj ked som vtedy presne vedela uz co to je, a ze to ma kazde dievca) mame som to nepovedala asi rok, a riesila som to toaletakom a samozrejme nehody boli furt, tak som krvave nohavicky schovavala pod vanu🙈 nakoniec to tam mama nasla.. jaaj to bola hanba...!
Nastastie som z tejto svojej uzkostnej hanblivosti uplne vyrastla🙂
A svojej dcere urcite poviem ked sa bude pytat. Nebudem nic tajit nieze dopadne tak ako ja, srdce by mi trhalo keby sa mi nezverila o comkolvek!!! A ked pride cas na sexualny zivot tak tiez chcem aby sa mi zverila aby som jej pomohla s antikoncepciou.
Jaj, este tak dodam na koniec... Sa cudujem ze som v 15tich neotehotnela🙈
@ukulela 😀😀😀 Aj mne zvykla nosiť hračky+ bábiku s hračkárskym nočníkom tiež. A búchala na dvere, že bábika potrebuje veľmi cikať. Jáaaj, jak dobre, že to už nerobí. Užila som si svoje vysvetľovania tiež a ešte si to aj užijem. Ale teraz zas robí iné veci. Chystá sa stále na piknik so svojim kamarátom zo škôlky. ...lebo je vraj zaľúbená. Odkiaľ to má? V škôlke majú detský kútik zariadený ako"domček" pre deti. Hrajú sa na mamičky a oteckov+niekto z nich je dieťa, pes, mačka. A zistila som to na ihrisku, keď jej kamarátka spomínala už rande! so svojim kamarátom so škôlky. Rande! 😵 Čiže s týmito deťmi v dnešnej dobe ... hmmm, nie je to ľahké. Česť výnimkám - super mamám! ☺️
@nini1010 Pozri, ty súdiš len podľa tvojich detí. Podľa tvojej skúsenosti. To ani nevadí, ako skôr to, ako odsudzuješ iné mamičky, ktoré majú deti inej povahy. Napríklad, keď kamoška mi spomínala ako si ubližuje jej dieťa v hneve, ťažko som tomu verila. To dieťa, 2 a pól ročné si búchalo normálne hlavičku do steny, alebo si začalo v hneve trhať vlasy. Teraz má 10 rokov, ovláda svoj hnev a je z nej normálne dieťa.
Jaj mne napadlo dnes sedim na zachode dojde mala sadne si na ten schodik co ma k umyvadlu a pozera na mna a zahlasi "cikáš"? 😁 presne na tuto temi som si spomenula. Vycikala som sa splachla a odisli sme a nepozerala sa do wc co som vycikala 😁
@innapnirhu To je hrozné! Toto všetko riešiť s toaleťákom, alebo v škole ... Aj tvoja skúsenosť potvrdzuje, že všetci sme inej povahy. Niekto je hanblivý, zvedavý .... Ale tiež nechápem, prečo klamať dieťaťu, keď už to vidí a pýta sa.
Ach bože,žasnem nad niektorými odpoveďami.Ako jej to vysvetliť?Pravdivo,slovami,ktorým ako tak porozumie.Lepenie vložky,kojenie,plodenie deti,odkiaľ sa dostanú na svet,ako sa dostanú do brucha....príde milión otázok,ktorým chcú deti porozumieť....mám sa chovať,že o tom život nie je?Nikdy deťom nehovorme lži,potom príde sklamanie,hnev,prestanú nám dôverovať.Ja vravím pravdu,vždy,len ešte vynechávam pár detailov😉
odveci, ale na pobavenie. ako male decko som pri pohlade na ohorky-spaky z cigariet, na ktorych bol otlaceny ruž prezivala hrozu. myslela som si ze to ludom tiekla pri fajceni cigariet krv z pier. zafixovalo sa mi, ze fajcenie je extremne bolestive a nebezpecne.
vysledok? nikdy som nemala v ustach cigaretu 😃
@nini1010 lenže v dnešnej dobe majú bežné dievčatá mendzesu už v 11 a napríklad v UK už ako 9 roční majú prednášku o pohlavných orgánoch, ženách mužoch a ich zmenách počas puberty,,, teraz je všetko posunuté už 11 ročne si na nete zistia oveľa viac informácií a v dnešnej dobe musia byť obozretne, dobre vieme že úchyl vek nerozlišuje keď má chuť!
@belllinka vasi rodičia sa pred vami evidentne zamykali od útleho detstva,nič vám nevysvetlili,neukázali a to aj vysvetľuje,preco je pre vás úplne prirodzená vec tabu. Asi aj zakryvate deťom oči,keď sa v telke objaví nahý človek,vsak? Ja nevidím dôvod deťom klamať, keď sa zaujímajú..nikto si nezavola troj ročné dieťa,že aha,toto je krv=menstruacia. Ale keď už sa stane,že to vidí,tak treba vysvetliť. rovnako ako keď niekto blizky v rodine zomrie alebo sa narodí a dieťa sa spýta "AKO? PREČO?". Či budete klamať? Stačí povedať jednoducho pravdu,tak aby to dieťa pochopilo. Potom v puberte/ dospelosti aspoň nebudú mať problém s rodičmi komunikovat o čomkoľvek.
Vy ste uz fakt pripecene? Nie som puritanka, len vidim rozdiel, kedy hovorim s dietatom o sexe a menstruacii. Ze vek 3 roky sa mi zdaju byt neadekvatne na to, aby riesilo krv, spermie a neoplodnene vajicko.
@galioska ano, kalisok je cool a predstav si, ze vzdy som si ho vedela vyprazdnit tak, aby som to musela predvadzat pred detmi 🙂
@belllinka no ak sa to dieťa samé o tie veci zaujíma , zrejme to nie je priskoro..môjmu jeden a pol ročnému je to jedno,ale keď bude väčší,asi sa tiež opýta..A ja mu to vysvetlím,tak aby tomu pochopil. Žiadna veda,veď si ho nezavolam na prednášku,ani mu to nebudem vnucovat,ale keď sa spýta,tak? Či radšej sa tváriť, že nič z toho neexistuje? Veď teraz je menstruacia spomenuta v každej desiatej reklame,na striedačku s liekmi na erekciu a nafukovanie :D
@belllinka do pipiny motykou! Ale tu sa riešia prípady, keď sa to stane náhodou. Dieťa uvidí, treba vhodné vysvetliť! Nikto cielene 3r decku neprenáša biológiu a sexuálnu výchovu. Ale môj videl bol raz jeden život a už vie, že braček narástol v brušku z vajíčka. To mu stačí, nerieši. A táto výživná diskusia ma prinútila pripraviť sa, keby dačo:
Mami, čo to máš červené?
To dakedy cikam červené. Neboli to, je to normálne.
Aj ja budem?
Nie, to len maminky a veľké dievčatá.
Prečo?
Lebo majú cikulu.
A pindikom sa to nedá?
Nie.
A čo sa dá pindikom?
Choď za ockom, on má pindik, vysvetli ti lepšie.
.... Mimochodom, že dievčatá majú cikulu a chlapci pipika mi doniesol zo škôlky ... Ptednasal mi o tom tri dni v kuse.
@belllinka no ale vlozku ci tampon si predsa zeny bezne menia aj na verejnych toaletach, napr.v restike, to vsak neznamena, ze tam chodia sexovat 😃 to si trosku prehnala, ked si to porovnsla
dievcata, tu je kazda snaha marna.. asi tu ide o komplexy z detstva, prehnanu hanblivost, alebo neviem co... ja si osobne neviem predstavit, ako mam vstat zo zachoda a v tej sekunde splachnnut 😃 .to sa predsa ani neda..... normalne urobim co treba, kym dam hore gate je to par sekund, ale dieta zrovna ak pribehne, vidi ze nieco tam je... a ten zachod tiez obsah nepotopi v priebehu stotiny sekundy 😃... popdla mna by si dotycna mala dat patentovat presny manual, ako chodit na WC ked mate male dieta tak, aby z toho matka nemala traumu ( lebo dieta urcite nema, berie to normalne )
a stale si myslim,ze na to, aby videlo, ze ma dat nejake svoje hovienko do zachoda a nebat sa to urobit, musi vidiet, ze ani rodic s tym nema problem a nie robit z toho tabu...
Inak nenadarmo sa hovori, ze najvyssi level vztahu je, ked jeden partner sedi na zachode a druhy si napr. pride umyt ruky, alebo sa sprchuje vedla v sprche... pricom nejde on to, ze sa pozera, to nie, ale ze tam jednoducho je... no strasne nieco, nepristojnost ohromna ! fuj fuj fuj
...
a tiez sa necuduje, ked toto tu citam, ze v USA uz odsudzuju Backhama, ze dal dcerke pusu na usta... kam tato spolocnost speje 😞 .
@sintra lepsie by som to nenapisala, presne... z komara somara.. 🙂👍
P.S. odjaziva som si myslela, ze mam velky zadok..zistujem , ze nie, lebo kedze niektorym mamam dieta vraj do zachoda nemoze nazriet, lebo do neho nevidno, neda sa....,tak az take zle to so mnou asi nebude 🙂 jupiiii
inak raz sem jedna mamina davala fotku, ako sa jej dieta cele oblepilo intimkami a vlozkami.. s titulkom "5 minut ticha" .... 😀 fuuuu, ktovie, ci z toho nema dozivotnu traumu teraz 😉
@belllinka s dietatom nehovorim o ziadnom sexe, ani spermiach, nic take.... ty si si zobrala nieco do hlavy a teraz tomu sama veris, prekrucas fakty tym, ze pises " ze mu ukazujeme obsah zachoda a krv", pricom sme sa ti tu viacere snazili vysvetlit, ze to tak nie je, ale ze stane sa , ze dieta zazrie a nerobime z toho zas taku vedu.... moja dcera nikdy nevidela pouzitu vlozku, ani nic take ani jej nikto nevysvetluje menstrucny cyklus, iba dvoma jednou vetou, preco je tam krv, ziadne podrobnosti, naco aj???
ty si ale ide svoje.. OK, mas s tym problem, mozno by bolo zaujimave poznat pricinu, tak sa kludne pohorsuj dalej, ale myslim,ze nie nas, ale tvoju postoj nie je uplne OK...
@veronikadomanova presne, kto nechce nech sa neukazuje, ale nech komentuje normalne intimne suzitie v ramci rodiny.
@belllinka málokedy si dám námahu prečítať všetky komentáre , ale tentokrát som to urobila. Tie Vaše sú teda dosť mimo.🙈🙈🙈 Nerozmýšľali ste nad vyhľadaním odbornej pomoci?

Toto je inak fasa tema, ako vsetci vsetko ukazuju lebo je to prirodzene. A potom pride na rad tema, ze "mam nechutneho frajera, prdol si predomnou, ked sme pozerali film. Mam sa rozist?" a komentare typu, ako je to nechutne, a ako si partnery (/i?) a manzelia pred sebou v zivote neprdli, ake je to nechutne a patri do do zachodu. Zivo si pamatam tu temu, aj konkretne komentare. 😁 alebo tema ako niekto po frajerovi/manzelovi/detoch ani neoblize lyzicku, lebo je to nehygienicke a prenasaju sa bakterie, zarovno s temou o vsakovakych praktikach pri sexe... Boze toto je stranka miliona moznosti 😁 az sa chce cloveku plakat 😁