Ako zabaviť deti po príchode zo škôlky?
Ahojte, čo robia vase deti po prichode domov zo skolky?
Mam susedov, maju 2 dcery 4 a skoro 6 rokov, pridu domov zo skolky a od 15 do 21.30 odtial ide iba dupot, buchot a vyskanie/rev. To si dnesne decka uz nevedia sadnut na zadok a kreslit, stavat puzzle, modelovat z plasteliny alebo co? Normalne som uz zufala z nich, ked som si ich matky pytala, ze co tolko trieskaju doma stale, tak mi len s usmevom odvetila ze no viete, "deti".
Ja uz vazne zvazujem predaj bytu, pracujem z domu, potrebujem rozmyslat, mat klud na pracu a to neustale buchanie ma neskutocne rusi. Sluchatka ma uz nebavi stale nosit.
Tak rozmyslam, ze ci oni maju nejake hyperaktivne deti alebo to je normalka v kazdej rodine.
Mam 2 deti, 2 dievcata a suhlasim s komentmi, ze povahu dietata clovek neovplyvni, aj kedy co robil. Moje dcery su take odlisne, ze viac byt uz ani nemozu. ta starsia bola presne ten tichy, kresliaci, plastelinovy typ, ona este ani plakat poriadne hlasno nevedela. mladsia je ako tornado. ziadne farbicky, ziadna plastelina, este aj ked sa hra s kuchynkou tak vsetkym trieska a ked sa hra s legom, tak pri kazdom zvierati vydava hlasne zvieracie zvuky, alebo hlasno komentuje, ako sa zvieratka nahanaju, hraju, atd. bavim sa nad niektorymi komentmi, ze "nedovolila by som dietatu toto a tamto". moja mladsia vramci obdobia vzdoru na vsetko, co jej nie je dovolene spusti taky rev, ze ju pocut na celu ulicu a ma fantasticku vydrz, reve takto fakt dlho. byvame vdakabohu v dome, kebyze byvame v byte, uz na nas susedia volaju socialku. mozem ja stokrat denne povedat, potichu, netrieskaj, nekric... 5 minut to funguje a potom opat blazinec. nasa ucitelka v skolke (s 30 rocnou praxou) stale opakuje, ze su to deti a nie dochodcovia a ten krik, skakanie a hlasne hry k tomu veku proste patria a nie je ani zdrave ani normalne deti nonstop len napominat.
A mimochodom, z bytu sme sa do domu prestahovali okrem ineho kvoli extremne hlasno sexujucim susedom, kt. na nase upozornenia reagovali stylom ci zavidime a ze sa mozeme pridat. To na margo tej tolerancie v bytoch. Stokrat radsej nech mi nad hlavou dupu deti, ktore v noci spia, ako drbnuti dospelaci, co o druhej v noci sexuju a jacia tak, akoby ich z koze drali.
Po príchode zo škôlky sa zapína hneď telka- pozeráme rozprávky, do ničoho ju nenútim, oddýchne si a neskôr podľa počasia- buď ideme von, alebo si maľujeme, hráme puzzle, pexeso, s bábikami…inak na margo bytových- dcéra nie je hyperaktívna ale niekedy robí taký buchot, že som rada, že máme rod.dom.

@elzena2 veru zahradu nemam chodime s detmi spolu von, do obedu si porobim co treba a poobede sa venujeme detom, a aj ked sme doma, sa ticho hraju v izbe, nevravim ze sa nepohadaju, ale nedupocu a nehukaju, su tak naučené, nie sme v zoo aby mohli zjapat, na to su vonku, ani opice nemame