icon

Ako zvládajú deti spánok po nástupe do škôlky?

24. mar 2025

Ahojte, je tu nejaká mamička ktorej dieťa malo rovnaký "problém" ako to moje? Od septembra ide do škôlky (áno, je to relatívne ďaleko). No ide o to, že moje dieťa je zvyknuté aj na obedny aj na večerný spánok tak, že zaspáva so svojim plysakom a fľašou mlieka. Ako to bolo po príchode do škôlky? Keď zrazu bude bez toho.

viestta
24. mar 2025

Od flase dovtedy oducis. Plysak? To zavisi od skolky, ale deti spia aj bez mojkacov, s ktorymi doma zaspavaju.

pribinak
24. mar 2025

Však do septembra je pol roka, máš priestor na oducanie

Plysak je ok, u nás v MS bol dovoleny maly plysacik

autor
24. mar 2025

Snažím sa odnaucat od fľaše ale zatiaľ sa mi to absolútne nedari

patka06
24. mar 2025

Zruš doma všetky fľaše na mlieko, to je prvý krok - pokiaľ ich máte, logicky si ich vypýta.
3 ročný už nepotrebuje mlieko pred spaním
Plyšáka z domu v škôlke väčšinou nedovolia, majú tam svojich a tých si deti do postele zobrať môžu

mima172
24. mar 2025

Mali sme to rovnako - mlieko + mojkáč. Tiež som sa bála, no potvrdilo sa to, čo mi vraveli iné maminy. Dieťa sa v škôlke bude chovať inak. Iné prostredie, iné podnety, kolektív. Učitelky vedia, že deti majú rôzne rituály a dokážu si s deťmi nájsť svoj poriadok. V niektorých škôlkach dovolia "malkáčom" mojkáčov, v našej nedovolili a rešpektovala som to. Odporúčam s mliekom pred obedným proste seknúť. Žiadne odvykanie, nedať a hotovo.

januska12323
24. mar 2025

V škôlke dostane komplet obed a pôjde spať, nemá prečo myslieť na mlieko, jednoducho v škôlke fľaša nebude.

zuzkaa1991
24. mar 2025

Moja mala flasku asi do 6r ci jak ale.v skolke nemala.a v pohode tam si zvykne ze to nie je dieta sa prispôsobí.... brigádovala.som.neskor aj v súkromnej škôlke a tiez deti bezne mali flasky a v jasličkach nie a v pohode zaspali bez ;) ja som. Sa tiez trapila.alo dieta zvladne a v pohode....plysaka zacala mat od 5r s to tiez dovolili na spanok jej....ale.zalezi aka učiteľka je

selest
24. mar 2025

U nas v skolke mali aj plysaka aj spravili do flase mlieko, aj cumel a plienku dali aj pomojkali ked bolo treba.. mozno sa aj zbytocne bojis, casu este dost..

domka222
25. mar 2025

U nás môžu mať svoju plyšovú hračku, ale len v posteli,nesmú ju odtiaľ vynášať. Pripadne si ju dajú do skrinky, pred spaním zoberú a po spánku
spánku zase odložia.

dory11
28. mar 2025

Mi to máme tak že moja nespí na obed už dlho pred na stupňom do ms .
Ale mala svoju deku ktorá snami. Chodí všade počas škôlky som jej raz do niesla ježka a odvtedy nosí do škôlky aj ježka a deku +posledný mesiac tucianka.
Učiteľky nemajú stim problém.je to v poriadku deku aj Tuciank mám celí čas v posteli a keď je nejaký problém alebo má horší deň dovolia jej nechať si ježka zo sebou aj triede .(Mi sme začali dávať hračky cca po týždňy a pol keď tam začala "spávať ")lebo od začiatku roku tam možno spala 5krat aj to je veľa ona len proste sedí na posteli alebo ich zoberie druhá učiteľka a dovolí sa im hrať v druhej triede