Ako zvládali škôlku vaše štvorročné deti?
Ahojte.
Dcérka , zacala chodiť do škôlky ako trojročná a pár mesiacov.
Nemusí chodiť denne ani celé dni, ale nezaujali ju to. Keďže som doma, nemám problém jej odložiť nástup. Len sa chcem spýtať, myslíte že to pomôže?
@tululu presne
@lavender273 ďakujem za skúsenosť...
@elementissa nezáujem, ani nedocitam, žijem na SR a ak nemáš dieťa čo malo neskorší nástup do škôlky, tak zbytočne strácas čas
Ďakujem za skúsenosti tie ktoré ste mi napísali slušne. ❤️
Blbé poznámky som ignorovala, je to pretvárka vo forme zavidenia, že mám možnosť byť s dieťaťom doma a venovať sa jej naplno, čo vy ste nemohli/nechceli.
Viac nereagujem
Cauteeee
Všetky moje deti šli ako 4r, skôr u nás ani nebrali, len na odvolanie a to som nepodávala, lebo som bola doma s ďalším dieťaťom..
Prvý šiel ako 4,5r lebo to tak vyšlo - narodil sa mu práve najmladsi brat.. prvý deň super a potom mesiace dosť plakaval, ale cez deň tam bol v pohode.. ale býval aj dosť chorý takže bol aj veľa doma.. (je astmatik a alergik) veľa ale spravilo podľa mňa to, že mal nového bračeka..
Druhá ako takmer 4r šla do sukromneho klubika, bola tam úplne stastna.. neskôr aj v statnej škôlke bola varená pečená..
Tretí šiel do štátnej ako čerstvo 4r, keďže je to silný extrovert od prvého dňa si škôlku užíva, hysak dostal myslím len raz taký riadny silný a raz odtiaľ ušiel.. ale inak škôlku miluje, bohužiaľ býva stále dosť chorý, v zimných mesiacoch je viac doma ako tam.. (je astmatik)
Z toho vidno že každé dieťa to berie inak.. ja si myslím že je dobre u dieťaťa trvať na určitom režime.. aj na tom že keď už je prijatá, tak proste tam chodiť musí.. nemusí na celý deň, stačí doobeda ani nemusí celý týždeň, ale aspoň na troch dňoch by som trvala aby si o rok nemusela riešiť to isté..
Ja som ako dieťa chodila do škôlky 2t ako 5r prvý krát.. veľmi zle som reagovala, bola som veľmi na moju mamu naviazaná.. revala som ešte celý prvý ročník za mamou.. pretoto som presvedčená že od 4r by si už postupne malo dieťa zvykať že do škôlky sa chodí.. nemusí celý týždeň, ak to berie veľmi zle možno by som to zmiernila, ale chodila by tam ak bude zdravá.. je to veľa o zvyku..
Učiteľka MŠ a nevie ako reagujú 4 ročne deti prvý x v škôlke? To že si sa nepýtala rodičov či už nejakú škôlku dieťa navštevovalo alebo je prvý x to je teda vizitka....ako si potom vedela ako k danému dieťaťu pristupovať?
A načo vešať dieťaťu na nos že si celý deň doma a niekedy môže byť doma s tebou? Jednoducho poviem idem odviesť teba do tejto škôlky, mladšie do škôlky pre malé detičky a maminka musí do práce....finito.
A nie nezávidím ti 😉

@ritalein tomuto ani ja nechápem.... Nech si vrtáky do chlapov. Ja som sa pýtala rodičov, ktorí dali neskôr svoje deti do skolky
@lienka.7 teba môže predávať hanba za to, že sa staráš do veci, do ktorých ťa nič není, že komentujes to, k čomu nemáš čo povedať ( ako väčšina komentárov).. To že je to moje povolanie neznamená, že som sa na to pozerala očami rodičov. Práve naopak. Pozerám sa na to viac očami učiteľky a pýtala som sa ako to zvládali deti v 4 či 5r prvé nástupy do škôlky.
Ja sa pýtam na skúsenosti, NIE RADY! Ja byť na tvojom mieste tak sa hanbím za svoje chovanie a inteligenciu.