icon

Ako zvládnuť agresiu 3,5-ročného dieťaťa voči matke?

alex5896
15. máj 2025

Ahojte idem si po radu a nie má dávať dole
Dcéra má začala udierať posledných 5 dní aj viem že to má od kamarátky zo škôlky
Už som skúšala dohovaranie branie hračiek vysvetľovanie dnes už dostala po zadku že ťap už ozaj neviem čo robiť ona je veľmi rozumná ale teraz mám pocit že všetko zle si berie domov zo škôlky . Tam je anjel a príde doma a je hrozna má ešte dvoch súrodencov ...pozornosť má venujem sa jej hráme sa kreslime si chodíme von aby sa vyventilovala neviem čo robiť skúste mi poradiť že čo na to

mane01
15. máj 2025

@alex5896 bit naspat je hlupost, vlastne robis to, co chces aby ona nerobila. Co si ma z toho vybrat? Treba jej chytit ruku, ked ta udrie a vazne a razne povedat: nie, to ma boli! Ked je v klude, treba vysvetlovat, preco je bitka zla, povedat jej pribeh o dievcatku, maminke, ktore niekto udrel a bola smutna… aby pochopila, co ti tym sposobuje. No a treba rozoberat, v akej situacii to zazila, videla. Aj tu situaciu s nou treba rozobrat primerane veku. Napriklad niektore deticky sa musia este naucit spravat, preto nevedia, ze bit sa nesmie. Prip. co robit ak niekto udrie ju atd. Ma 3,5, urcite to zvladnes.

alex5896
autor
15. máj 2025
@mane01

@alex5896 bit naspat je hlupost, vlastne robis to, co chces aby ona nerobila. Co si ma z toho vybrat? Treba jej chytit ruku, ked ta udrie a vazne a razne povedat: nie, to ma boli! Ked je v klude, treba vysvetlovat, preco je bitka zla, povedat jej pribeh o dievcatku, maminke, ktore niekto udrel a bola smutna… aby pochopila, co ti tym sposobuje. No a treba rozoberat, v akej situacii to zazila, videla. Aj tu situaciu s nou treba rozobrat primerane veku. Napriklad niektore deticky sa musia este naucit spravat, preto nevedia, ze bit sa nesmie. Prip. co robit ak niekto udrie ju atd. Ma 3,5, urcite to zvladnes.

@mane01 ďakujem miluje rozprávky keď čítam počúva skúsim nájsť takú alebo si sama vymyslieť dobrý nápad 😊