icon

Ako zvládnuť nočný des u detí po škôlke?

alex5896
6. sep 2024

Prvý týždeň škôlka prvý krát a začal sa nočný des ako reagovať ukludnivanie a objatie nepomáha a vykrikuje že nechce do škôlky 😔 je to len týždeň a mám dosť 🙏 mám malé bábätká dvojičky a je to náročné hocičo radu prosím ...

mirkava
7. sep 2024

@alex5896 môj syn mal nočný des takmer od narodenia. Dva roky sme nespali, potom to začalo mierne ustupovať. Ako píšeš, nie je možné dieta ukludnit a už vôbec nie objať pretože začne byť agresívne. Môj mal rád rozprávku vlacik Tomáš. Keď ho to v noci chytilo, pustila som mu znelku z tejto rozprávky a to ho akoby spritomnilo a ukludnil sa. Keď bol starší tak pomohlo ísť na VC, pustiť mu rozpravku v TV, alebo na mobile. Trvalo to dlho, ale ani ako starší mi nevedel opísať aký je to pocit keď sa mu toto stane.

mirkava
7. sep 2024

@alex5896 a treba mať pravidelný režim, chodiť pomerne skoro spávať, dieťa nesmie byť "preunavene "

alex5896
autor
7. sep 2024

@mirkava ona má režim pravidelný až moc je ako hodinky naše dieťa 😔 ona sa skôr boji strach má z tohto nového obdobia len jej to chcem uľahčiť nejak ale som bezmocná dnes si vymýšľa že ju bolí bruško a bude ju bolieť aj zajtra tak nemôže ísť do škôlky 😔

kacenka205
7. sep 2024

@alex5896 koľko má rokov?

alex5896
autor
7. sep 2024

@kacenka205 tri aj dva mesiace ma

kacenka205
7. sep 2024

@alex5896 aj náš 4.8 ročný teraz začal chodiť do škôlky. A počas týždňa sa tiež objavil nočný des. Počkať, kým to odzneje, a opakovať že si pri ňom, že je doma...

alex5896
autor
7. sep 2024

Baby tak dneska že ju bolí brucho dookola opakuje potom prestane potom zas začne či to až taký stres zo škôlky alebo ide na ňu dala viróza neviem

kacenka205
7. sep 2024

@alex5896 ach. Ťažko povedať no. Uvidíš ako jej bude zajtra