icon

Ako zvládnuť obdobie vzdoru u dieťaťa?

11. mar 2025

Obdobie vzdoru :( niežeby to bolo o toľko ľahšie pred tým, ale teraz je to už extrém niekedy a ja som unavená. Snažím sa mať dostatok trpezlivosti, ale už aj tá niekedy dochádza. 2,5 ročné dieťa, neposlúcha, nepomáha dohováranie, ani krik. Biť nechcem.. Milujem svoje dieťa a snažím sa byť čo najviac trpezlivá, je to každý deň dokola nechce ísť von, nechce sa obliekať, keď sme vonku nechce ísť domov, sú to scény, rev.. za každé nie sa rozčuľuje. Keď chcem vysvetľovať v amoku ani nepočúva viem, že to nemá cenu. Prosím, rady, upokojte ma, že to obdobie nebude trvať tak dlho :D

maryetta
11. mar 2025

Kazde obdobie ma "niečo do seba".
Nechcem ťa nejako "demotivovať". Ale čo hovorili mne ja to teraz posuvam ďalej..... male deti=male starosti... velka pravda. Si spomeniem ako som sa vtedy "trapila". A pritom to bolo ešte celkom ok obdobie 😂🙈

ivik4
11. mar 2025

U nas do takych 6tich rokov velmi , velmi tazke . Som stastna ze to mam za sebou
Uz je dobre ,vyrastol z toho

jankamiskova
11. mar 2025

Prečítaj si knihu Detský mozog vysvetlený rodičom ...veľa ľudí si po nej pochvaľuje efektívnejšiu a ľahšiu výchovu 😇🍀

jankamiskova
11. mar 2025

@jankamiskova nám tiez veľmi pomohlo úplne zrušenie telky, displejov ...ostali sme len pri repráku a je to takto sto a jedna, skvelé 👍

marhulka13
11. mar 2025

A potom príde puberta a máš chuť si tie šedivé vlasy vytrhat

danica2711
11. mar 2025

obliecť si hrošiu kožu a vydržať, bude aj lepšie

lucia13022023
11. mar 2025
marhulka13
11. mar 2025

@lucia13022023 a admin prepise nadpis a po šedivých vlasoch ani stopa

anne_mary2
11. mar 2025

moja dcera ma skoro 3, som na nu sama 24/7 a teeda.. od narodenia narocne dieta ale to obdobie od 2 r… uff… som strasny kludas, ale taak na dokaze vytocit… Je to narocne, vycerpavajuce… ja mam pocit ze mam doma take umrncane dieta uplakane.. ja neviem. Ja viem ze male deti male starosti ale.. ja seriozne cakam nech ma aspon 6 ( ja viem sladka nevedomost, to som si vravela aj ked mala pol roka ze uff maj aspon 2 😅💁🏼‍♀️)… chapem, sucitim, mam to denno denne pri vsetkych cinnostiach a aj ked robime / sme niekde a fakt sa mega snazim, je nam fajn, na zaver aj tak je krik plac drama a je oduta … No reku, dik…
Radu nemam, ale jasne prejde to.. akym smerom a do coho, to neviem , ostava bam verit ze … to bude ine. Nie lahsie ani jednoduchsie, ale ine..

minilla
11. mar 2025

Ako “neposlucha”? Napis konkretnu situaciu.

lucia13022023
11. mar 2025

@marhulka13 klasika🙈

zuzikak
11. mar 2025

ano obdobie vzdoru nie je jednoduche. Velakrat clovek nevladze ale neboj - je to len obdobie....aj to prejde. Potom budes na to zvyknuta, naucena a obrnena na ten rev a zas pride nieco ine. Take je uz rodicovstvo. Ja som sa ukludnovala tym, ze vraj obdobie vzdoru maju inteligentne deti, ktore si budu vediet v zivote povedat svoje. 🙂 Niekedy som proste nediskutovala. Povedala som, ze ideme domov a ziadne diskusie - naco. Aj tak by to dieta revalo tak to nedava zmysel. Chytila som za ruku a sli sme. Treba sa len voci revu obrnit. Nie v obdobi vzdoru by bolo aj keby si ty povedla ano 🙂

miaj
13. okt 2025

Dievčatá,ja sa napr.stretávam teraz s tým,že syn 2,5r neviem čo je to za prejav správania,ale toto čo vy píšete vyššie našťastie nemáme. Keď sme sami on sa pekne prehrá,iuprace si, deme vonku poslúcha pekne a dlho prejde sám peši,aj domov sa ide normálne. No len u nás sú problém deti. Začal sácať do detí a ja nechápem prečo. Doma to nevidí lebo to nerobíme,somna RD ešte s ním,venujem sa mu stále vo všetkom. A nechápem tomuto prejavu🤔🫣🤪samozrejme 100krát dokolečka mu to vysvetľujem tak fakt neviem. On aj postíska aj pohladká ale keď to druhé dieťa sa odsúva nechce sotí jeho najskôr a on akoby to chcel vrátiť. Jasné že to nie je správne nesmie sa to len nerozumiem tomu prečo🤔nemali ste niekto podobnú skúsenosť a ako na tento prejav?