icon

Ako zvládnuť obdobie vzdoru u dvojročného dieťaťa?

siskaa86
4. júl 2025

Syn bude matb2 r a zacina mat asi obdobie vzdoru..teda si napr niečo zmysli a nedá si vysvetliť ze to nesmie..jeduje sa a place
Ako vtedy reagovať a zostať v pohode

thirstymonk
4. júl 2025

@siskaa86 Ja odchadzam a zarevane decko potom do desať sekund ide za mnou :D

danka_gi
4. júl 2025

@siskaa86 dostatok spanku, mat cas aj pre seba. Dat dieta manzelovi alebo babkam. Netreba sa bat, ze tam bude zle, lebo vacsinou u cudzich su anjelikovia. Nezabudat pravidelne a zdravi jest. Mat dostatok pohybu. Vtedy je clovek pokojnejsi a zvlada to lepsie.... a ak sa da, tak pri situaciach, co robi casto sa zamysliet ako tomu predist. Napriklad nas by najradsej vsetko hadzal na zem. Tak nema milion hraciek vylozenych, ale len zopar. Pripadne ho ucit donemoty alternativy. Nas syn napriklad vyhadzoval jedlo na zem, tak sme mu vysvetlovali, ze na zem nie, ale ked to nechce, nech to da vedla taniera (proste nie len povedat nerob to, ale aj co ine moze spravit a je to prijatelne) ..... a teda este nebicovat sa za ro ak zlyhaz a vybuchnes. Lebo ono je pekne ako kazdy vravi, ze treba urcovat hranice, ale dvojrocne dieta je vo veku, kedy tie hranice nonstop potrebuje skusat, ci to stale plati. Tak je to dost o nervy 🤯

petamich
4. júl 2025

Pravdu ti poviem, ze u nas zaberaju len dve veci - prva ignorovat to a jeho to prejde, pride o par minut ako vymeneny, ked si uvedomi, ze nedosiahne co chce alebo ho silno objat. Nic ine nefunguje, ...a ver mi skusala som kadeake mudre rady a niekedy nefunguje proste nic a dokaze revat aj pol hodinu. A to vtedy seriozne zvazujem fyzicke tresty 😬. A nie raz mi rupnu nervy, lebo tuto hru kto z koho nedam a nie raz spravim co chce, len nech je pokoj. Ano aj tak to obcas dopadne.

hederamonstera
4. júl 2025

Ja ked vidim, ze dieta ma amok, nikdy ma to nerozculi, skor mi ich je luto, ze ake silne emocie to ich male telo zaplavilo. Takze som pri nich a cakam, kym to prejde a potom vzdy danu vec nejako doriesime. Proste sa musis do nich vcitit

basulaak
5. júl 2025

@siskaa86 nijak zvlast. Obrnit sa trpezlivostou na urovni shaolinskeho mnicha a par rokov vydrzat to peklo. 💁‍♀️

biglovemom
5. júl 2025
@hederamonstera

Ja ked vidim, ze dieta ma amok, nikdy ma to nerozculi, skor mi ich je luto, ze ake silne emocie to ich male telo zaplavilo. Takze som pri nich a cakam, kym to prejde a potom vzdy danu vec nejako doriesime. Proste sa musis do nich vcitit

@hederamonstera Presne…

dieta si tym musi prejst ,musi sa ucit zvladat Frust ,smutok ,u rodica by malo najst pochopenie ,rodic ma naucit Ako to zvladat ,byt pri nom a nie ho ignorovat, bit a posielat do izby (napr )
Ked Mne neni dobre tiez by som chcela aby bol niekto primne , takisto je to u dietata.

kkatkka07
20. júl 2025

@siskaa86 Ak by sa vám nedarilo vo vašich ťažkostiach posunúť môžete skúsiť aj online poradňu, ak by ste potrebovali. Síce je to platené avšak cena je prijateľná. Union poisťovňa dáva aj zľavu. Aktuálne som úplne novou členkou mojra online psychologickej poradne, predtým som viedla aj poradňu psychológie tu na modrom koníku a v oblasti psychológie pracujem už viac ako 10 rokov. Termíny sú dostupné aj vo večerných hodinách. Nezabúdajte, že aj náročná cesta k cieľu môže byť jednoduchšia, keď ju môžete s niekým zdieľať, kto vás nebude súdiť, či situáciu zľahčovať. Pridávam linky:
https://mojra.sk/psychologicka-poradna/psycholo...

https://www.union.sk/zlava-na-online-konzultaci...