icon

Ako zvládnuť prijatie do dvoch škôlok?

26. máj 2025

Ahojte. Dceru prijali do skolky v nasej obci. Dala som si tuto skolku ako plan B. Zo skolky A mi daju vediet az koncom juna. Bola by som rada, ak by vysla skolka A.... zo skolky B mi dnes prislo, ze ju prijimaju a je tam, ze sa mozem odvolat do 15 dni. Ako to prosim funguje, ked mam skolku B len ako druhu moznost??? Lebo ak mi pride az koncom juna , ze mj vezmu malú do skolky A, mozem sa este odvolat od tej skolky B? Alebo jednoducho tam len malá nenastupi? Nemam s tymto skusenost, mam prve dieta. Dakujem

lucik194
26. máj 2025

uplne v pohode ak ju zoberu do skolky A, to potvrdis v A - potom len napises do skolky B, ze dcera nenastupi......

oni budu mat este v poradovniku deti, co sa nedostali . tak urobis nejakej mamicke, ktorej nezobrali dieťa radost.

autor
26. máj 2025
@lucik194

uplne v pohode ak ju zoberu do skolky A, to potvrdis v A - potom len napises do skolky B, ze dcera nenastupi......

oni budu mat este v poradovniku deti, co sa nedostali . tak urobis nejakej mamicke, ktorej nezobrali dieťa radost.

@lucik194 a mozem to spravit az na konci juna? Nemam na to len tych 15dni??dakujem

thereisabear
26. máj 2025

Môžeš vlastne hocikedy. Či myslíš, že prvého septembra príde po dieťa polícia ho zobrať do škôlky, keď nepríde? 🙂 Samozrejme, najlepšie je oznámiť im hneď, ako budeš vedieť.

slavomira236
26. máj 2025

Mozes .

thereisabear
26. máj 2025

Ty sa neodvolávaš. To robia tí, čo im deti neprijali.

kikusenka1
26. máj 2025

V auguste sme mali rodičovské a prišli tam 3 matky ktoré len povedali ze ich deti tam nenastupuju

nikpa
26. máj 2025

Pravdepodobnosť, že ti ju zoberú do 2 škôlok je takmer nulová. Zástupkyne MŠ mávajú spoločnú poradu kde si rozhadzuju deti tak, aby ani jedno nebolo prijaté do dvoch MŠ.

autor
26. máj 2025

Dakujem baby za info. Tak ked pride rozhodnutie zo skolky A, podam info do skolky B. Ze ci nastupi alebo nie.

autor
26. máj 2025
@nikpa

Pravdepodobnosť, že ti ju zoberú do 2 škôlok je takmer nulová. Zástupkyne MŠ mávajú spoločnú poradu kde si rozhadzuju deti tak, aby ani jedno nebolo prijaté do dvoch MŠ.

@nikpa v skolke B sa "biju" o deti. Je ich tu malo. Takze je dost mozne, ze mi ju vezmu do oboch

nikpa
26. máj 2025

Tak to máš šťastie 😃 väčšinou je miest málo a detí veľa.

hortenziaj
26. máj 2025
@nikpa

@nikpa nie všade...nám.prijali.do 4 škôlok statnych normálne , a dvoch súkromných. A navyše ak je jedna v dedine a druhá v meste tak nemajú o sebe ani šajnu.

nikpa
26. máj 2025
@hortenziaj

@nikpa nie všade...nám.prijali.do 4 škôlok statnych normálne , a dvoch súkromných. A navyše ak je jedna v dedine a druhá v meste tak nemajú o sebe ani šajnu.

@hortenziaj neviem kde bývate ale vo väčších mestách je miest v MŠ málo ale verím, že sú aj také prípady ako mate vy. Bárs by takých bolo viac...

maya_hi
28. máj 2025

Minimálne by som v škôlke kde dieťa prijali komunikovala, že čakáš na vyjadrenie tej ďalšej. Aby vedeli, že je tam potenciálne ešte voľné miesto. Nič sa tým pre teba nezmení, ale oni sa na to vedia pripraviť. Inak u nás 18 voľných miest a 40 žiadostí 😏

nikoleta999
28. máj 2025
@nikpa

@nikpa No to sme sme si mysleli aj my a syna mi zobrali do 3 školiek ... Dve z nich sú od seba vzdialene len cez tri ulice a dalsia od týchto 5 min autom, takže zrejme očividne žiadny zraz zastupkýň sa nekonal .... Akurát, že nám to dosť zavarilo, lebo sa teraz nevieme rozhodnúť :D

nikpa
28. máj 2025
@nikoleta999

@nikpa No to sme sme si mysleli aj my a syna mi zobrali do 3 školiek ... Dve z nich sú od seba vzdialene len cez tri ulice a dalsia od týchto 5 min autom, takže zrejme očividne žiadny zraz zastupkýň sa nekonal .... Akurát, že nám to dosť zavarilo, lebo sa teraz nevieme rozhodnúť :D

@nikoleta999 tie porady sú povinne nariadené od zriaďovateľa, teda od mesta alebo obce. Práve preto aby sa nediali aj takéto veci. Takže nerozumiem co za bordel tam majú. No ale zase lepšie ako by vám dieťa nevzali vôbec 🤷🙂

lalu_sk111
31. máj 2025

tých 15 dní na odvolanie slúži pri rozhodnutiach skôr na prípady, kedy ti príde negatívne stanovisko a chceš proti nebu bojovať. V tomto prípade to nie je potrebné