Ako zvládnuť problémy so správaním štvorročného dieťaťa?
Ahojte už neviem ako mala ide mať 4 roky má dvojičky 1r a je to boj bije ich tapka ich soti ich keď je deň blbec
Na druhej strane v škôlke je top bez problémov keď sa jej človek venuje mám miliónové dieťa ale už to nejde ....nájdem si čas s ňou na hry to áno ale keď je zle neviem ako na ňu na zadok nepomáha tapnutie krik tiež nie...v škôlke majú čierne body že im dávajú viete mi povedať či vám to funguje dnes mne prvý krát zafungovalo ukludnila sa a začala robiť dobré veci aby pomyselné čierne body boli preč prípadne máte nejakú tabuľku kde tie body dávate prípadne iný nápad čo s ňou a hlavne ako jej vysvetliť že nemôže byt mňa a sestry
Jedna vec je boj o pozornost a druha, ze deti doma ventiluju vsetky frustracie zo skolky. V skolke moze byt ukazkove dieta, tam vsetko drzi pod pokrievkou. Doma, co pre nu znamena bezpecie, tak uz tak nekontroluje spravanie.
@alex5896 Hladaj pomoc k dvojickam (muz, mama) aby si sa mohla viac venovat 4 rocnej. Kazdy den si vyclen pravidelny cas kedy budes len s nou, nech ja z toho rutina, na ktoru sa dcera bude moct spolahnut. Ak zacne robit zle, povedz nieco take: Janka, vidim ze ma potrebujes, ale teraz sa skutocne s tebou nemozem hrat. Mozem ta objat, chces?
Nenechavaj dvojicky s nou osamote a ked su spolu, zabran kazdemu fyzickemu utoku.
V akych situáciách sa tak správa?
Myslím, že to vysvetliť dokážeš. Avšak ako docieliť, aby to nerobila? Naucit ju ako sa vyjadriť, a následne nájsť iný sposob ako môže dosiahnuť to, čo chce.
Mozes jej pomôcť ako niečo povedat namiesto nej, aby to mohla neskôr zopakovať. Vidím, že si asi smutná/nahnevaná/niečo sa ti nepáči, cosi sa stalo. To je v poriadku. Radšej to však povedz a spolu to vyriešime.
Chceš, aby som sa s tebou hrala/nieco ti dala/niekam s tebou išla? Dobre, daj mi chvíľu a môžeme…

@alex5896 Vola po tvojej pozornosti a ziadna bodovacia tabulka jej nepomoze. Ja chapem, ze pri 1r dvojickach sa mas co obracat, ale tvoja starsia je stale male dieta, ktore tomu nie celkom rozumie. Bitka ani krik nepomozu, iba viac zhorsia situaciu. Lebo akakolvek pozornost ( aj tvoj krik) je lepsia. Popravde neviem velmi co poradit. Je to take zle obdobie (4 roky) a do toho dvojicky. Kazdopadne drz sa. Ked nic ine, casom to bude lepsie. Bude mudrejsia, viac bude chapat.
A v skolke to funguje lebo tam nevola po pozornosti svojej mamy.