icon

Ako zvládnuť zlú adaptáciu dieťaťa v škôlke?

fofina23
26. sep 2024

Ahojte. Poradte. Čo je normálne dokedy keď detí plaču v škôlke?
Malý mal dni kedy už bolo dobre, plakal na začiatku a potom sa zapájal.
Tento týždeň znova od rána až kým nepridem preňho plač. Poprosili ma učiteľky nech ho necháme iba doobeda. Vraj ruší iné deti. Čo aj chápem. Bije sa vo mne nechať ho alebo zobrať a dať v januári?
Má 2.7 roka takže on si bude škôlku pamätať a môj názor čo si poznám dieťa je, že on bude takto vystrájat aj v januári . Prosím napíšte mi svoje názory poprípade keď Vám deti toto robili a sa ukldunili

Strana
z2
leo2019
27. sep 2024

@earlgrey ja som som ti taktiež nebral nikomu názor. Môj názor je taký že ak sa rodicia rozhodnú a ma to dieťa predpoklady tak preco nie...v každom veku aj keď pôjde dieťa do predskolaku tak budú deti ktoré budú plakať aj niekoľko mesiacov. Osobná skúsenosť po dlhšej chorobe po cca 3 týždňoch išiel syn do škôlky opakovala sa situácia plakal a samozrejme co sa deje keď dieťa plače sopliky atď začal ešte kašľať lebo sople atď...učiteľka ma otočila s tým ze asi ešte nieje zdraví tak som povedal ok ze mame do konca týždňa ešte...za dverami sople zmizli úsmev a táto ja ta ľúbim...3 dní do konca týždňa a boli sme znova doma no pondelok to už neprešlo. Chcel ci nechcel do roboty chodiť treba. Na to som poukazoval...teraz je spokojný šťastný a napreduje stále a stále ďalej. (A to som pani nespomenul ze ho mam v SS ale do škôlky nastupoval po dohode oboch rodičoch konzultácii so skolkou nie ze ja som sa rozhodol)

earlgrey
27. sep 2024

@leo2019 Samozrejme, ak rodič/rodičia pracujú, je to iné...ja som napísala, že som bola doma aj tak, tak zbytočne som dieťa trápiť nechcela a u nás ani plač nebol...len skôr stres, panika a emócie dusila v sebe, z čoho potom mala sťažené dýchanie...a neverím, že aj by sa ti dieťa od paniky nevedelo nadýchnuť, vzdychalo za každým, keď sa nadýchlo, tak že by si s tým nič nespravil.. ale ako som už napísala, každý sme iný a každý vychovávame po svojom 🙂

leo2019
28. sep 2024

Z mojej strany to uzatvaram len aby som dal názor aby ma tu nelincovali. Každý otec a matka ,rodičia vieme ako co potrebuje naše dieťa. My sme dospelý a prešli sme si tým istým a verím ze vsetci co tu sme,sme roky 80-90 narodenie a starší ...Vaše matky a otcovia vás dávali poniektorych alebo väčšinu do školy po roku alebo 9 mesiacov.....stali ste sa duševné chorými? Mate problém vo vývoji? Predpokladám ze nie keďže mate deti a partnerov....Pekný deň prajem.

ostrinko
29. sep 2024

@fofina23 mrzí ma to ale asi by pani učiteľky mali ísť na preškolenie... čím viac budú strašiť deti tým to bude aj pre ne s ním náročnejšie. Keď my máme v našej spoločnosti nejako zaužívané, že zastrašovanie je naj manevever a že to zaberie ale veľmi škodia dieťatku. Nenechávajte ho niekde kde sa boji otvorit ústa. Lebo ma na zámok inak pre neho nepríde najdôležitejší celok vesmíru! Ucitelka je tam na to aby dala tu náruč ako mama kým tá mama príde a snaží sa ho upokojiť že mama sa vráti a nie ho strašiť že zostane 🤯🤯🤯🤯. Ja by som vymenila škôlku ale vybrala by som už precíznejšie

Strana
z2