icon

Akú výbavu oblečenia treba do škôlky?

23. aug 2022

Ahojte,mám otázku,čo treba do škôlky aké oblečenie na jeseň zima?Mám kúpené zo všetkého po 10 kusov krátke tričká,dlhé tričká,tenké tepláky,hrubé tepláky.Dvojo pyžamo,dvojo mikina,jedny papučky,jedny botasky.Co ešte?Ja môjmu malému nedávam na zimu tielka ani pančuchy.Nevrstim x vrstiev oblečenia.Cez zimu má len tričko na dlhý rukáv,na to zimnú bundu,čapicu a šál,hrubé ponožky a hrubé tepláky.Chodime von za každého počasie,nebýva chorý.Neviem možno aj preto že ho neobliekam nahrubo.Chcem ešte softvelove nohavice mu kúpiť do snehu.No to ešte nemajú na predaj.Na čo som ešte zabudla čo budú potrebovať?

Strana
z2
parvinka0001
25. aug 2022

Moji nikdy neboli s cudzími deťmi ,šli do škôlky a za celý rok chýbali 14 dní stoho 9dni bola karanténa od druhých deti .takže nie každé dieťa musí stráviť celu jeseň a zimu doma .ja legíny pre chlapcov kupujem v Tescu .a inak všetko za pochodu myslím oblečenie

tinka48
25. aug 2022

leginky pre chlapcov kupis v tescu, lindexe, H@Mku, pozri cez bazar tu alebo na FB

licona
25. aug 2022

Mne sa velmi osvedcilo na chladnejsie pocasie aj pre dievca aj pre chlapca leginky a na to na jesen/jar na von softselove nohavice, na chladnejsie pocasie do 0 podsite softselove nohavice a na zimu do minusovych teplot a na sneh oteplovacky. Softselky si vedel navliect na leginky syn aj sam, islo to lahko, lebo su take volnejsie, za mna super. A vela deti sa v satni v zime prezliekalo, davalo dole pancuchy, co mali pod hrubymi nohavicami a davali si teplaky... no naco. Tie leginy su ovela praktickejsie, kedze su priliehave ako pancuchy a pod hrubymi nohavicami nezavadzaju, ale daju sa nosit aj samostatne k tricku, nie ako pancuchy.
Takze realne mame asi 7 legin, 2 softselky a 2 oteplovacky (to sa mi zase osvedcili iba nohavice so zapinanim na ramienka, cele kombinezy sa tazsie mojim detom navliekali, ked museli same a mali tie 3 roky). To na spodok uplne staci. A vrch 7 triciek s dlhym, 7 s kratkym, 3 mikiny na zips a po 2 bundy na rocne obdobie.

jonia
25. aug 2022

Som ucitelka v MS a obliect mu mozes dat hocico len nech si to viem aj obliect SAM aby pani ucitelku neporazilo :D

katikabar1
25. aug 2022

Nie... Škôlky su zväčša prekúrene, zbytočne by sa spotil a nasledne vonku prechladol 😉
Ani moji nenosia ani pančuchy ani tielko. V zime stacia teplaciky/legíny a na to mojim len natiahnem softshell.

cucoriedkacucoriedka
25. aug 2022

@kornelies trefneeeee🙂

alexka89
25. aug 2022

Budete mať zraz v škôlke tam vám isto riaditeľka povie čo a ako

minnie30
26. aug 2022

ahoj, som učiteľka v mš, stačí, ak bude mať v skrinke náhradné oblečenie, najmä spodné prádielko, nejaké tričko, kraťasy/ tepláčiky podľa počasia. Pyžamko na spinkanie. Nemusíš dávať nové drahé oblečenie, deti sa hrajú, naháňajú vonku, ušpinia sa. Keď prší gumáčiky, vtedy sa von nechodí, ale chodí sa, keď je aj mokro. Cez zimu šál, rukavičky (prstové skôr nie, problém to dávať 23 deťom), oblečenie na von, ako nosíte. Hlavne mať vždy náhradné oblečenie v skrinke.

Strana
z2