icon

Behajú vaše deti počas zimy v škôlke?

neschopna
23. jan 2014

Ahojte, mozno pre niekoho hlupa otazka, ale zaujima ma, ci nechaju ucitelky vo vasej skolke deti behat aj ked je vonku zle pocasie. Maly chodi do skolky a vacsinou ochorie ked ho nechaju vylietat. Ked je teplo, tak nech, ved deti si potrebuju pobehat, ale ked je zima a fuka, tak si myslim, ze by sa mohli radsej s detmi len prejst.

Strana
z2
palomka
24. jan 2014

aj u nas je to tak :/ tiez by som radsej brala, aby sa isli s detmi prejst a nie ich nechat sa vybehat...

smario5
24. jan 2014

aj naše učitelky formujú imunitu, tu sa v utorok ochladilo riadne a oni ich nechali bežkat a skakať von 😉 Ja nemám nič proti prechádzke, ved vzduch im len prospeje... ale behať a naháňať... samozrejme dnes mali v skolke 9 detí z 22 😖 a náš ma už horúčky, nema hlas a klasle o sto šesť ☹

zuzkat1
24. jan 2014

@lorela presne ani moja nebyva nejak chora... Bola hned po nastupe do skolky-co je myslim normalne...ale uz sa adaptovala...
Ona aj doma od mala spi pri otvorenom okne.len tenke pyzamo,vrch s kratkymi rukavmi a stale sa odkryva ze jej je teplo a to na noc vypinam radiator... V byte mame cez den 21st. A ona ze teplo...

lorela
24. jan 2014

@zuzkat1 Moja zase čo sa týka kúpania - sprcha vlažná a ona mi kričí, že vodička je teplá, a tak musím ešte ubrať z teploty 🙂. Samej sa mi zdá skoro až studená. Ale zjavne jej to prospieva...

zuzkat1
24. jan 2014

@lorela to aj moja...v takej ako ona by som sa nesprchovala🙂studena... Raz som ju ukecala na teplejsiu a dostala zihlavku😅

lorela
24. jan 2014

@zuzkat1 Ľadové mláďatká 🙂

horana
24. jan 2014

@neschopna Podla mna premyslas dobre, nechapem kolke sa do toho obuli hlavne v zaciatku diskusie, ze jasne a tak...Nasi napr. nebehaju, aspon podla toho ako som dceru spovedala. Chodia sa hrat na dvor kde sa hybu, ale nie je to uplne nahananie, dokonca som mala z jej popisu dojem, akoby to na rozdiel od jar-jesen, aj mierne animovali tie ucitelky, presne preto aby sa deti aj nespotili. Alebo - radsej chodia na prechadzky po okoli, rovnomernym tempom sa prejist a nadychat. Aj na dvore, aj na prechadzke su menej casu ako v lete, ale chodia. Nicmenej je to trochu - vramci moznosti - sledovane aby na tom dvore jednak nesedeli (maju tam aj lavicky a v lete si niekedy aj vonku posedkavaju a kecaju) a na druhej strane aby to neboli ani tie letne nahanacky.
Inak chodia aj na korculiarsky a tam makaju a je fakt ze dojde cela trieda komplet mokra ako mysi. Bez ohladu na naobliekanost, na lade je zima, ale aj deti obliekane uplne "spartansky" co ich rodicia fakt ze otuzuju, aj tie su spotene po tom. Spoteni su skatka vsetci bez vynimky tak, ze ucitelky ich vyzliekaju koplet aj tielka, a davaju na (elektricke) susiaky k tomu ucelu prichystane. Musia mat komplet nahradne veci, rata sa s tym, nakolko povedali ze to nie je zdrave aby ich nechavali v tych veciach. Domov sa potom prezlecu do povodnych vysusenych, ba dokonca mierne teplych veci a tie nahradne zostavaju v skrinkach. Je to pre tie ucitelky zahul ako hrom, vsak nic ine nerobia nez sa stale nejak prezliekaju - teda aspon dohliadaju aby kazdy tak bol, nicmenej je to nutnost pri takomto druhu cinnosti aby nenachoreli. A preto si to aj vonku strazia, radia obliekat tak normalne, ani nie malo, ani nie vela....
Pri takomto pristupe je minimum deti v triede chorych, co kvitujem.

spachtos
24. jan 2014

@eli74 No smiesne mi veru je, ked si predstavim svojich 22 trojrocnych deti, ako si "skontroluju " spotene tricka. Ja velmi dobre viem, ze tam nie su len tieto male deti, viem aj to, ze v sukromnych skolkach tolko deti nie je, ale ja hovorim o mojich detoch. Kto neskusi, nevie, ako to je pri obliekani a vyzliekani malych deti v zime. Pol hodina chystania von a takmer tolko pri navrate dnu. Ale ked sa deti vyzliekaju, ja uz vidim, ci su spotene a samozrejme, ze sa prezlecie. Mne prislo len smiesne, ako sa trojrocne deti trapia s vyzliekanim, ukladanim veci do skriniek a este sa daju do dvojic a kontroluju jeden druheho. To je proste blbost. Prepac.

Strana
z2