icon

Choré deti v škôlke

12. okt 2021

Ahoj baby, idem za vami po skusenosti,lebo u nás v škôlke sa mi to už nedá normálne, a ešte v tejto covid dobe, niesu decka v škôlke ani dva mesiace a synator je už tretí krát chorý, berie vitamíny, teraz mu dala dr aj imunoglukan. Lenže problém je ten ze u vás v škôlke sú večne choré deti a našim p. ucitelkam to očividne vôbec nevadí. Vo štvrtok mi maly hovoril ze "ten" a "ta" sú chorý, a od piatku uz aj náš snova sopli a kasle. Je to mala dedinská skolka a vždy ochorie od jedného minimálne polovička škôlky a rodicia ich tam takto normálne nosia. Ako to funguje u vás? Mne sa to nezdá ok aby som nosila choré dieťa do škôlky.

Strana
z3
anika2007
Autor odpoveď zmazal
nikaliatessa
15. jún 2023

@belllinka to absolutne ale nikoho nemusi zaujimat.. ci ty muzicka mas alebo nie!!!! takze nie ze poriesit imunitu ale si treba poriesit zivot tak aby som nemusela robit problemy potom druhym rodicom lebo ja som sama.. moja sestra je tiez sama a toto nerobi!!!! mudrlantka

nikaliatessa
15. jún 2023

@elizabet173 no nie je to vzdy o tom ze ma niekto slabu imunitu.. alebo neje dostatok ovocia.
moja sestra je vkuse s dietatom doma lebo sa vecne nakazi v skolke od niekoho dietata. ja to iste.
ok som stale na materskej.
moja sestra pracuje..
obe uz mame aj imunologicke vysetrenia za sebou s detmi a vsetko je v uplnom poriadku .
takze nie nie je to len soplik alebo len kaslik.. tie matere tam vzdy donesu chore deti a potom nato doplacaju druhí rodicia inych deti..
mna vinec nemusi zaujimat ci ona musi pracovat atd. tak ako ju nezaujima kolkym matkam ( tiez oracujucim) potom nakazi deti..
plus mam doma stale male dieta a ta si to odnasa najviac.. a vtedy by som takej sebeckej a nezodpovedneh matke ruky dolamala.

belllinka
16. jún 2023

@nikaliatessa a mňa zas nemusí zaujímať, že tvoje dieťa chytí každý sopel, ktorý sa okolo neho šuchne. Deti v tom veku sú proste často soplavé a ak im nič iné nie je, netreba z tooho robiť tragédiu a nechávať ho doma. Toto je iba na Slovensku, v zahraničí sa bežné sople neriešia.

annm81
16. jún 2023

@belllinka Takto to bolo dokonca kedysi aj na Slovensku. Bežné sople bez ďalších výrazných príznakov sa neriešili a brali ako nornálna súčasť detstva (ako asi vznikol výraz "sopliak"?) Deti so slabou imunitou boli, pre svoje vlastné dobro, vzdelávané doma. Len teraz máme asi viac detí so zlou imunitou o tie deti, čo majú zlú stravu, extrémne málo pohybu a rodičia ich celé detstvo chránia pred akoukoľvek nepohodou (napr. chladom).

Strana
z3