Chorobnosť v škôlke
Boli vaše detičky menej choré cez jarné a letné mesiace v škôlke?
Či aké máte skúsenosti...mne hovorí kamarátka že trošku sa to zlepší určite....
@lb1984 ako sa dá pri tom do roboty chodiť?🥺
Autorka: prázdniny (najmä jesene, zimné, jarné) sú problematické, triedy sa spájajúca je to na chorobnosť horšie, letné prázdniny sú už lepšie.
Nedá. Mam HO ináč by som to nedala. 😒 ale ani teraz to už nedávam nervózna som z toho ale ze strašne.
Nonstop.u nas nie su choroby len cez prazdniny 😀 teraz je predskolak. Dva roky predtym bol vzdy chory aj v juni.a nebol jediný
Myslela som, si že áno, ale bola som minulý rok vyvedená z omylu keď mali v škôlke od apríla do júna 3 rôzne vírusy 😂 tento rok je to už luxusné, už si prešiel všetkým možným a ostáva doma maximálne so soplom a kašlom.
Ach...aj ja toto riesim. Mala nastupila v septembri 2 tyzdne vydrzala, potom sople, prisla naspat, vydrzala tyzden - angina, 1x ATB v zivote, po 2 tyzdnoch prisla, vydrzala 4 dni - covid, 10 dni teploty, mesiac zapchaty nos, tak som ju nechala doma az do februara, lebo sa sirila hrozna chripka, tak som ju dala zaockovat proti chripke (2 vakciny s odstupom 4 tyzd), isla teraz do skolky bola tam 4 dni a zase je chora - sople, kalse, horucka, ked som ju prisla zobrat vo stvrtok ucitelka mi hovori "tak a uz sa nam tu zas nieco šíri..." parada. Doteraz som mala robotu z domu, ale min. tyzden mi sef oznamil, ze firma konci - lebo ako firma sme zavisli na cenach pošty a ta ceny za svoje sluzby zdvihla cca o 70 % lebo zdrazel benzin a energie. Takze, ked bude dcera takato chorlava, tak neviem ako to casovo vykryjeme. Co je ale u nas jednoduchsie - muz nas v pohode financne utiahne. Ale doma tiez uz nechcem byt, sibe mi z toho.
Zaujmave je, ze ked nechodi do skolky, nie je jej ani prd a to sa motame denne v MHD, bratislavskych detskych kutikoch, restauraciach, navstevach a nic jej nie je...v skolke vydrzi 4 dni.
@scorpionflower1 v mhd sa ti za par minut nenakazi. Vela pracujucich rodicov to rieši tak,ze dava do skolky skor (uz len dokaslieva) alebo ak nie je velmi chore,ze ma len sople... zisti si,co v skolke este toleruju a co nie.
Ja som si u nas vsimla,ze deti,ktoré ak uz len dokaslievaju a pridu do kolektivu, neubuda z neho, teda nikoho nenakazia...
Ja v marci nastupujem po RD do roboya šéfka mi uz milión krát povedala ze prvé sú termíny splniť v robote 😮💨nikto ma nebude vedieť zastupovať nikto robotu neovláda len ja(budem ovládať) a kolegyňa ktorá odchádza do dôchodku 😭😭😭
U nas su to sople dookola a teraz upchatý nos týždeň a znova nádcha 😮💨😪😭
Autorka: a sople vo vasej skolke toleruju ci nie? Lebo u nas napriklad ano.
Minulý rok sa to na jar nezlepšilo, u nás sa vždy zlepší situácia iba keď do školky nechodí, čiže cez Vianoce 3 tyzdne je zdravy a potom v lete 5 tyzdnov byva zdravý. Minulý rok vydržal najdlhšie v škôlke 4 dni, tento rok mi už raz vydržal aj 2 týždne to bol náš rekord. teraz je po týždni zasa chorý. V maji ideme na imunologiu... ako sa to da zvladnut popri robote? Tazko ale fungujeme tak uz 2 roky, raz OČR ja raz muž, sem tam svokra a môj otec je taka nasa pohotovost, je už na dochodku tak može varovat ale má už 67 rokov takze po 5 dnoch so synom byva totalne KO.
@zorkahorka mne pediatricka povedala, ze moze ist do skolky ked bude este trochu kaslat, ze nebude uz infekcna. Cize asi to bude pravda, ze "zbytkovy" kasel nenakazi 🤷♀️.
@autorka vydrzala mesiac v skolke, ale mal byt karneval, jedno rano jedno dieta so zltym soplom, druhe rano druhe dieta, moja prisla na treti den domov chora- zapal priedusiek+hrdlo, nakazila aj surodenca a uz aj mna. Len sa modlim,nech ja nenakazim deti naspat. Treba ratat s najhorsim asi 😔
@zorkahorka zbytkovy kasel ani sopel nenakazia, to je pravda, lenze ako si vsimam mamky povazuju za zbytkovy kasel a sopel aj sople a kasle po 2-3 dnoch choroby a to teda infekcne dieta este byt moze. S kazdou chorobou by mali deti ostat doma min. tyzden aj ak su to sople bez horucky, tie su tiez v prvych dnoch od vypuknutia infekcne.
Keby mala dcera znizenu imunitu nakazi sa hocikde aj v nakupnom centre alebo v MHD, ja s nou chodim aj do detskych kutikov. Aj teraz je doma po 4 dnoch v skolke, uz od dveri som pocula ako tam deti kaslu ako derave hrnce, ci to bol "zbytkovy kasel" neviem, ale po 4 dnoch presne tak isto zacala kaslat aj moja a ma k tomu uz 3 den teplotu 38. Navyse, prvykrat v zivote u nej dnes vidim aj zlte sople, zajtra ideme k dr. asi zas ATB.
Citala som o takom projekte "zdrava skolka" , kde v spolupraci s pediatrickou zacali robit osvetu pre rodicov a rano riadne kontrolovat deti a ich zdr. stav. Chorobnost v tej skolke klesla o 50 %.
Ja svoju davam do skolky vzdy min po 7-10 choroby, aby bola na 90 % zdrava (tych 10 su tie zbytkove sople).
@scorpionflower1 rano niekedy detom este vobec nic nemusi byt, prepukne to cez den. Casto sa rano deti vykaslu, leno im v noci zatieklo, a cez den im nic nie je. To je zvycajbe na konci choroby. Nedavno som v takom stave dala syna uz do skolky,chodila ponho na obed,aby deti cez spanie nerusil.a veru nikoho nenakazil
@zorkahorka ja chapem o com hovoris, ale ten koniec choroby je min. za tych 7-10 dni. Ziaden infekt sa dostatocne neprelieci za 2-3 dni a hlavne nie taky, ktory je silny a s horuckami.
.

Moja je chorá stále teraz napr je chorá od 21.1 potom 7.2 na deň v škôlke a znova sme doma. Min rok začala v januári do škôlky sa dostala preliecena v máji do 2 dní znova doma na 2 týždne. Tak nastúpila v juni-2 dní v škôlke a už som ju potom nedávala. Cele leto bola zdravá nastúpila do kolektívu a kolotoč nám začal znova 😒 ale my sme asi extrém.