icon

Čo má dieťa ovládať pri nástupe do škôlky?

9. máj 2025

Ahojte prosim skusene mamky, co ma dieta ovladat pri nastupe? Jest toho vela nezje ale lyzicku vidlicku vie pouzivat, pit z pohara, vypytat sa na zachod, odplienkovane, este na spanky plienka- popracujeme na tom nejako
Vie povedat ako sa vola, kolko ma rokov, co robi mamka, pozna zvierata atd, hatlanina detska ale tak snad nam skolka pomoze

Co potrebujem este do skolky? Nahradne oblecenie, gumaky tensie, s hrubsou vlozkou teplejsie, prsiplast, gumicky, sponky, vlhcene utierky- toto je na stranke skolky, ost potreby zabezpecuje skolka ( sukromna) , nejake vychytavky? Na oznacenie veci budem mat fixu na textil
Som jednorodic, mam jedine dietatko, nastupuje v septembri, mam stresy, chcem byt na vsrtko pripravena alebo aspon na vacsinu, nakupovat musim postupne kedze naraz je to velka financna zataz
Dakujem
Drzte nam palce, s dietatkom sa stahujeme same dve do velkomesta 🫶🏻

Strana
z2
earlgrey
9. máj 2025

Podľa mňa úplne zbytočne stresuješ...uvidíš, koľko rodičov bude týždne nosiť náhradne oblečenie a iné blbosti 😀 aspoň u nás to tak bolo, ja stres a ostatní rodičia mali na háku...učitelky ich museli prosiť niekoľkokrát, aby doniesli všetko potrebné...

flientica
9. máj 2025

Nasa ked isla do skolky vedela povedat len Mama a inak na vsetko ukazovala a tam sa jej rozviazal jazyk. Podstatne je ze sa vie pytat na zachod a vie samo papat a pit z hrnceka. Nestresuj, dobre bude. 😉

zuzitko74
9. máj 2025

Trénuj s dieťatkom aj obliekanie a vyzliekanie.

petko81
9. máj 2025

Naša išla do škôlky ako 2.5 ročná, reč skoro žiadna,dala som jej do skrinky 2x gate,tricka, legini, ponožky.este nič z toho nebrala.

januska12323
9. máj 2025

Sám sa najesť, ísť na záchod a vyzliecť. Ostatné nie je dôležité.

autor
9. máj 2025

Dakujem vyzliect sa vie, obliect tepreticky tiez len treba nastavit kde je pred a kde zad lebo oblieka hocijako
Akurat si nevie obliect tricko a ponozky 🤷🏻‍♀️

mabenn
9. máj 2025

Drzim palce! Neboj sa, vsetko postupne zvladne, syn pri nastupe nevedel NIC, doslova. So samoobluznymi cinnostami mal problem este ako 4-5rocny. Sukromna skolka je vyborne rozhodnutie, tam asistuju a toleruju viac, si myslim. Jedine, na co sa neda pripravit, su choroby.

autor
9. máj 2025
@mabenn

Drzim palce! Neboj sa, vsetko postupne zvladne, syn pri nastupe nevedel NIC, doslova. So samoobluznymi cinnostami mal problem este ako 4-5rocny. Sukromna skolka je vyborne rozhodnutie, tam asistuju a toleruju viac, si myslim. Jedine, na co sa neda pripravit, su choroby.

@mabenn dakujem
Skupinka ma max 12 deti na 2 ucitelky tak snad sa budu vediet povenovat detickam viac ak bude treba
Ano, s tym nic nenarobim caka nas tazke obdobie

beata_k
9. máj 2025

Kupuj tricko s obrazkom. Lahsie sa uci co je vpredu a vzadu.

autor
9. máj 2025
@beata_k

Kupuj tricko s obrazkom. Lahsie sa uci co je vpredu a vzadu.

@beata_k ano len take leginy, bo tazsie
Gatky som ucila tak ze ma maslicku vpredu na pupku ale aj tak to potiadne este nevie

autor
9. máj 2025

Ide o to ze aj ked ide do sukr skolky tak chcu aby som prisla s dietatkom a ze ako bude reagovat na deti na prostredie na ucitelky to ju akoze este budu skusat co vie co nevie?

beata_k
9. máj 2025

Nie, nebudu ju skusat. Detom dost pomaha ked vidia kam idu a ako to tam vyzera. Aka je ucitelka. Zoznamenie s prostredim.

jaskolka
9. máj 2025

U nás na začiatku roka povedala riaditeľka,že podstatne je ,aby boli deti odplienkovane a dokázali jesť aspoň čiastočne lyžicou.Ze všetko ostatné zvládnu tam. A najlepšia bola veta -verte tomu,že aj deti, ktoré sa ledva najedia a nevedia sa obliecť,na konci roka to bez problémov zvládnu.
A tak aj bolo.

autor
9. máj 2025
@jaskolka

U nás na začiatku roka povedala riaditeľka,že podstatne je ,aby boli deti odplienkovane a dokázali jesť aspoň čiastočne lyžicou.Ze všetko ostatné zvládnu tam. A najlepšia bola veta -verte tomu,že aj deti, ktoré sa ledva najedia a nevedia sa obliecť,na konci roka to bez problémov zvládnu.
A tak aj bolo.

@jaskolka dakujem za info, budem dufat ze to bude aj nas pripad

mabenn
9. máj 2025

Kolkokrat mal syn boxerky opacne rubom von😁nic sa nestalo

mogaa
9. máj 2025

Dieťa musí byť odplienkované, teda nepocikať sa ani v čase popoludňajšieho spánku, má sa vedieť samo najesť, obliecť, vyzliecť, spolupracovať keď sa mu niečo povie, iné nepotrebuje nič....v škôlkach sa na poobedný spánok plienky neakceptujú a teda deti sa ani nekrmia ani komplet neobliekajú....učiteľka vie dopomôcť napr zapnúť zips či gombík ale nie je reálne aby obliekala komplet dieťa ked ich tam má 20.....detto krmenie, max. dá pár lyžíc ale určite nebude sedieť pri jednom dieťati 10minut,keď je tam ďaľších 19.....

mogaa
9. máj 2025

ešte doplním že môžno v súkromnej budú tolerantnejší, ono vždy záleží ani nie tak od konkrétnej škôlky čo akceptuje, ale od toho na aké učiteľky dieťa natrafí......

autor
9. máj 2025
@mogaa

Dieťa musí byť odplienkované, teda nepocikať sa ani v čase popoludňajšieho spánku, má sa vedieť samo najesť, obliecť, vyzliecť, spolupracovať keď sa mu niečo povie, iné nepotrebuje nič....v škôlkach sa na poobedný spánok plienky neakceptujú a teda deti sa ani nekrmia ani komplet neobliekajú....učiteľka vie dopomôcť napr zapnúť zips či gombík ale nie je reálne aby obliekala komplet dieťa ked ich tam má 20.....detto krmenie, max. dá pár lyžíc ale určite nebude sedieť pri jednom dieťati 10minut,keď je tam ďaľších 19.....

@mogaa v skupinke je 10-12 deti max na 2 ucitelky, v skupinke su aj 2rocne deti, jedna sa o sukromnu skolku, vraj prvy mesiac vedia akceptovat poienky na poobedny spanok a ak sa nepodari odplienkovat mne tak snad im ano

autor
9. máj 2025
@mogaa

@mogaa tak snad neposlu dieta prec ze nemoze byt v skolke 😂 ked za to este platim 😂😂

autor
9. máj 2025

Fakt som sa snazila co som vedela a snad este jieco dieta doucim
Neplanovane som jednorodic a mala som co robit zo zaciatku aby som to nejako zvladala sama
Dietatu som sa venovala ako som vedela

tiika
9. máj 2025

Podľa mna úplne staci, to čo popisuješ, ostatne veci prídu. No je fajn, ak si vie obuť papučky, topanky, dať čiapku, umyť ruky bez zamocenia, utriet sa, spláchnuť, vysmrkat sa, požiadať o pomoc, povedat, čo potrebuje, …

laskonkaq
9. máj 2025

Ked sa budes zoznamovat s pani učiteľkou tak dcérke povedz aby ked jej trebalo cikat alebo bola smadna prišla povedať. Veci do skrinky jej necháš prvý deň. Cez leto choďte vela okolo škôlky. Vlastne všetko co bude potrebovať aby riesila s pani učiteľkou.

autor
9. máj 2025
@laskonkaq

Ked sa budes zoznamovat s pani učiteľkou tak dcérke povedz aby ked jej trebalo cikat alebo bola smadna prišla povedať. Veci do skrinky jej necháš prvý deň. Cez leto choďte vela okolo škôlky. Vlastne všetko co bude potrebovať aby riesila s pani učiteľkou.

@laskonkaq bohuzial okolo skolky chodit nemozme vysvetlila som v prispevku

renikar
12. máj 2025

Zdravím. Nemusí vedieť nič...bolo by super nemať plienky. Všetko ostatné je len plus. Tak či tak MŠ zoberie...hlavne keď je málo detí. Nič sa nebojte. Do skrinky náhradné oblečko podľa obdobia. Spodné prádlo 3x, ponožky 3x, tepláčiky, tričko...keď je celodenné dieťa, posteľné prádlo, pyžamko a uterák, poprípade podľa MŠ zubná kefka, pohárik, mojkáčik. Pozdravujem a držím palce maminka 😘...učiteľka MŠ!

autor
13. máj 2025
@renikar

Zdravím. Nemusí vedieť nič...bolo by super nemať plienky. Všetko ostatné je len plus. Tak či tak MŠ zoberie...hlavne keď je málo detí. Nič sa nebojte. Do skrinky náhradné oblečko podľa obdobia. Spodné prádlo 3x, ponožky 3x, tepláčiky, tričko...keď je celodenné dieťa, posteľné prádlo, pyžamko a uterák, poprípade podľa MŠ zubná kefka, pohárik, mojkáčik. Pozdravujem a držím palce maminka 😘...učiteľka MŠ!

@renikar dakujem 🌸🍀🫶🏻

maya_hi
13. máj 2025

Hlavne nech má v skrinke vždy dosť náhradného oblečenia. Vrátane spodnej bielizne. + nejaký sáčok, igelitku ak by bola nehoda. Ostatné za pochodu.

autor
13. máj 2025
@maya_hi

Hlavne nech má v skrinke vždy dosť náhradného oblečenia. Vrátane spodnej bielizne. + nejaký sáčok, igelitku ak by bola nehoda. Ostatné za pochodu.

@maya_hi dakujem 🙂
Pozerala som aj ine diskusie tak pisali mamky aj ze oblecenie nie na gombiky napr

autor
13. máj 2025

Mamky prosim co este take? Gumaky zateplene/nezateplene, softshell tenke/hrubsie? Celotelove ako v 1 kusku ci osobitne nohavice a vetrovka? Oblecenie zhromazdujem ( tricka, leginy, ponozky) postupne ked narazim na vypredaj hocikde tak beriem co mozem aj ovela vacsie cisla nech mam zasobu
Pracu mam chvalabohu dobre platenu tak snad to utiahnem vsetko

earlgrey
13. máj 2025

Dvojdielné...a ver mi, že do škôlky stačí aj oblečenie, ktoré nie je nové...nejde na módnu prehliadku...a veľakrát ti príde domov zašpinené...

autor
13. máj 2025
@earlgrey

Dvojdielné...a ver mi, že do škôlky stačí aj oblečenie, ktoré nie je nové...nejde na módnu prehliadku...a veľakrát ti príde domov zašpinené...

@earlgrey dakujem
Nekupujem drahe veci, kupujem z vypredajov, tesco,kik,pepco, tchibo

Strana
z2