icon

Čo má vedieť trojročné dieťa?

24. mar 2025

Ahojte co konkretne ma vediet trojrocne dieta? Lebo mam 3,5 rocneho chlapceka a neho okrem hrania a robenia blbosti so starsou nebavi nic

zuzanka.zuzu
24. mar 2025

minimálne čítať, písať tlačeným, počítať aspoň malú násobilku, veľkú sa naučí prvý rok v škôlke. potom aspoň 1 hudobný nástroj, základy nejakého športu na profi úrovni a určite 2 jazyky, angličtina je v dnešnej dobe nič.... a čo má 3,5 ročný vedieť okrem hrania sa??? 🙈 fake téma 👎

drobec02
24. mar 2025

Piť z pohára,jesť sám,chodiť na wc, umyť si ruky, vyzliecť sa, chodiť po schodoch, skákať do výšky, odrážadlo možno bycikel,hrať sa samozrejme veľa loziť a preliezat,pohybu veľa,možno kresliť (môj nevie) rozprávať (môj nevie) nejaké zvieratá priraďovačky,farby,možno čísla a kopec veci čo tvoj možno už aj vie a čo nie tak sa naučí ,nepíšeš čo ťa trápi že nevie

viestta
24. mar 2025

Ak zvlada samoobsluzne cinnosti bohate staci.

amelia89
24. mar 2025

a co konkretne by si chcela aby vedel lebo je rozdiel ak sa bavime ci cikat do nocnika vs recitovat.
Mal by vediet zakladne veci, mal by uz vediet rozpravat aspon spajat par slov do viet, zopar farieb, a zacinat sa sam obliekat/vyzliekat (ale este kludne s pomocou) ale inak nič take extra.

denkabemommy
24. mar 2025

@zuzanka.zuzu 😂 kvantovú fyziku rátať a rozprávať v 5 jazykoch

cimage
24. mar 2025

Vies o tom, ze deti sa hrou ucia? Co by mal podla teba robit? Ved ma 3roky. Hadam nebude sediet pri stole a pocitat priklady. Staci ak vie ist na wc, najest sa, obliect s pomocou a taketo pre nas automaticke veci. Ale pre male deti je to vyzva. Moja 3r vcera hystercila pri obliekani pyzama, nikomu nedovolila pomoct jej, ale zvladla to aj ked sa 3x zamotala do nohavic.

autor
24. mar 2025

Dakujem baby myslela som samoobsluzne cinnosti. Pit z pohara vie ale nechce, plienky sme mali do februara lebo ani za pana sadnut na nocnik iba utekal ale naucil sa uz plienky nemame iba v noci, umyt ruky si vie, obliect sa vie ale pomaham mu aj s trickom aj nohavicami ale dokonci sam pekne, obut sam ani za pana to obuvam ked poviem obuj sa strci nohu do topanky a konec 🫣

denkabemommy
24. mar 2025

@autorka vôbec sa tým netráp. Moje 4.5r syn sa vie obliecť a myslíš si, že to robí? Možno v škôlke, doma nie 😂. Nechá sa ešte stále občas kŕmiť, držať pohár pri pití, často aj nosiť, občas je ako bábätko. Občas obliekam aj 7.5r syna.. a vieš čo? Vôbec to neriešim, či by niečo mali vedieť sami. Lebo viem, že v puberte to už určite budú vedieť sami. Súčasne im nebude blbé poprosiť o pomoc, lebo vedia, že teraz im vždy pomôžem, keď chcú 😊

autor
24. mar 2025

@denkabemommy mozem ti prosim napisat?

denkabemommy
24. mar 2025

Samozrejme, môžeš 🙂

autor
24. mar 2025

@denkabemommy dakujem napisala som