Čo mám robiť s 3 - ročnou hysterickou dcérou?
Máme tretie dieta dcerku má try roky a začína vystrkávat rožky. Niekedy si neviem rady z jej vrtochami ☹ Ja sa asi dostanem do blázninca ☹ Ked má ist obedovat a spet spustí hysteicky plač ale ani slova jej neni rozumiet, tak ani neviem čo vlastne chce. Najprv niečo chce a potom už nechce ☹ Poradte mi prosím som stoho zufala ☹
... aj mi to máme doma 😀 . Ja som sa však naučila ko to zvládať- tatino na tom musí ešte popracovať.
Keď sa Hanka začne jedovať z ničoho nič (neche sa obliecť, nechce toto tričko, necche jesť, potom už nechce vôbec nič, je jedoivtá, mrzutá, podráždená.....), platí na ňu objatie 😀 . Vždy sa jej s kľudom opýtam :" Chceš sa pomojkať?" To zaberie a vždy povie áno. Pomojkáme, dostane pusinku sa a hlavne prejdeme na inú tému.
S obľubou jej niekedy hovorím : Ty moje malé obdobie vzdoru" 😀 .
Držím palce, chce to len trpezlivosť.
jaaty...vyskusame, lebo tiez co moj prvorodeny vystraja...az sa rozum zastavuje.... 😠
az sa bojim co ma caka o rok aj nieco, moj syn ma 21 mesiacov a uz takto vystraja... 😀 vsetko je nie, potom chce vsetko naraz a v zapati nechce, ked neico hovorim, tak to ako keby som hrach o stenu hadzala, ignoruje,a ko keby usi nemal... uz sa smejem, ze ideme k usnemu a pytam sa ci ma uska a on sa v tedy smeje azacne mi ukazovat,kde ma uska .😀 ked neico nie je hned tak spusti krik a bozechran, ze nieco nie je po jeho... alebo, ze mu nieco zakazem vezmem a podobne, spusti rev ako keby som ho z koze drala....
Ahojte,tak u nas toto frci uz nejaky ten cas... moja dcerka ma 2.5 roka. No najhorsie je ze je na mna velmi zavisla, a mna to uz pomalicky prestava bavit..... hrame sa medzi detmi, ine mamicky sedia spolu a ja musim byt stale pri nej, nesmiem sa vzdialit ani na par centimetrov, a ani sa rozpravat s niekym inym to ma hned taha na iny koniec ihriska... neviem ci ma niekto aj takuto skusenost.. ci ju to casom prejde alebo podniknut a nieco zmenit.... Problem je ze ja som s nou cely den sama, zijeme v zahranici takze o strazeni nejakym znamym ci rodicom nieje mozne, semtam ju dam ku susede no 5 min a uz je doma s placom... aten plaaaaac to je nieco strasne, vsetci sa za nami otacaju ked to tak spusti na ihrisku. zatial skolku planujeme az na bud.rok, kedze je to tu drahsie ako doma a momentalne som na rodicovskom prispevku, no mozno by sa jej zislo uz teraz mozno by sa odo mna aspon trosku odputala, ale aj to mam strach co bude tam vyvadzat..... ☹
tak vidím že nie len naša dcéruška je expert na vymýšľanie...niekedy mi už z toho poriadne šibe a neviem čo s nou a so sebou. Niekedy má také chvíľky aj celý deň a vtedy to je o držku... dúfam, že ju to už prejde....
aj my sme v klube teda a to nasa bude mat uz o mesiac a pol 4 roky, rozumna je aj vie povedat co chce, ale ked ma svoj den a je protivna viem ze je bud hladna alebo unavena prave, takze treba zistit a riesit... ale niekedy tiez sa nedopatrame priciny 😀 😀 😀
Ahojte, mamky
ja sa tiež vítam v klube 😉 moja malá trojročná je temperamentná osôbka.. často sa zlostí.. doma mi to nevadí, lebo tam sa s ňou dá dohodnúť, tiež na ňu platí pomojkať sa, ale ten najhorší záchvat plaču musí pretým pominúť, lebo vtedy nevníma nič..
čo je horšie, začína sa veľmi osamostatňovať a hlavne v meste začína veľmi vyvádzať, silou mocou chce chodiť sama, bez držania.. niekedy sa dá prehovoriť, ale posledné dva týždne sa mi hádže v strede cesty na brucho a jačí.. hanba.. len ju vezmem a zložím na chodník, nech si poreve a potom sa jej to snažím vysvetľovať.. ale už nemám na to nervy.. stále za ňou bežať ako pojašená, vôbec na mňa nečaká, len sa smeje, že haha aká sranda, ja som mame ušla.. fakt neviem, čo robiť.. tu ide o bezpečnosť, dofrasa.. večer mi potom sľubuje, že už to nikdy, nikdy, nikdy neurobí, a ďalší deň zasa.. ja mám taký stres už, keď mám pre ňu ísť do škôlky.. PORADÍTE??
ahojte.
ja mam doma tiez maleho trojrocneho tyrana.zacal chodit do skolky a vsetko sa zhorsilo. 😨 s nikym nechce ist von len so mnou,nikto ho nemoze strazit lebo place ako keby ho bili.....a vsetko to co pomahalo kedysi,dnes uz nepomaha.akoby to slo len k horsiemu.jednou vetou ho umlcim a to "nerozpravam sa s tebou" vtedy mi sluby,ze uz bude posluchat ale to trva len par minut.no a ked opät nieje po jeho tak zase zacne vsetko od zaciatku.uz som z toho zufala.... 😔 mne pomoze,ze odidem na balkon kde ho nepocujem a nadycham sa cerstveho vzduchu....nuz co uz budeme to musiet v tichu preckat ako nejaky tajfun..... 😀
ahojte maminy..tak u nas sa ZATIAL nic take nedeje, je to take v ramci normy(klop, klop, klop)ale nedavo som citala clanok o malom tyranovi, ktory trpel zachvatmi placu, kriku, amokmi 6 rokov, ale zabrala az liecba objatim..nech sa deje cokolvek, nech sa drobec akokolvek brani, treba ho silno objat..aj ked sa velmi brani..postupne sa z hnevu stane plac a s nim vyjde vsetko von a vas certik vam nakoniec objatie opatuje..neviem, ci to zabera, ale bol tam aj rozhovor s nejakou doktorkou, ktora sa tejto metode venuje dlhe roky, aj s matkou ktora si tak pomohla...mozno na tom nieco bude..
drzim vam palce 🙂

no... vitaj v klube 😀 vela sa pise o obdobi vzdoru medzi 2,5 a 3 rokmi... mam to doma v plnej parade 😉 podla mna nepomoze nic, len to preckat... aspon teda u nasej opice nezabera nic...len sa obrnit trpezlivostou, stoplami do usi a vydrzat... mladu ked to chyti (hocikedy v priebehu dna, vecer, v noci - ale v podstate ma take "svoje" hodinky" kedy to mozeme cakat) zacne hucat, nic jej nerozumiet...vypytujem sa jej: boli ta nieco? nieeeeeeeeeeee!!! stalo sas ti nieco? nieeeeeeeeeeee!!! chces ist von? nieeeeeeeeeeeee!!! chces zostat doma? nieeeeeeeeeeeeee!!! a tak to moze ist do nemoty... tak som sa naucila len ju objimat, nekomentovat, chodim s nou po dome a akoby len pre seba si nieco rozpravam - co vidime a tak... ju to potom zaujme a zacne nacuvat... vacsinou sa upokoji a da sa s nou dohodnut, ze teraz ideme napr. papkat, obliect sa... a potom budeme robit to alebo hento.. 😉
pevne nervy prajem 🙂