icon

Čo očakávať pri návšteve centra včasnej intervencie?

monulkaaaa
22. máj 2025

Ahojte, od pani učiteľky v škôlke nám bolo odporučené navštíviť včasnú intervenciu s 5,5 ročným synom kvôli nepozornosti pri úlohách na papieri. Na čom sa máme pripraviť? Čo nás tam čaká? Bude to vyšetrenie hrou? Alebo na čo ho mám psychicky pripraviť? Chodíme na logo dlhoročne a tam spolupracuje pekne. Termín máme o 3 týždne. Doma spolupracuje pekne so mnou, ale v škôlke ako keby ho rozptylovali druhé deti, a nevie sa sústrediť a poriadne rozmýšlať nad danou úlohou. Učiteľky potom nevedia či im nerozumie čo po ňom chcú, alebo či to robí naschvál 🤷 preto nám to odporučili.. Ďakujem za názor a skúsennosti.

earlgrey
22. máj 2025

Budú sa rozprávať, bude sa hrať, bude mať nejaké úlohy, zadania...nič hrozné...najprv s rodičom, potom dieťa samé len s psychológom...aspoň u nás to tak bolo...nič hrozné...

veronika2316
22. máj 2025

Nemyslím že je potrebné ho na to nejako pripravovať skôr naopak...my sme napríklad mali prvé stretnutie bez neho pýtala sa nás ako sa nám javí škôlka má napísať posudok a u nás aj lekárske správy ale on má nejaké diagnózy... No a potom majú takú hernicku a tie menšie deti sa tam hrajú a pri Tom ho vlastne pozorujú a tak.

monulkaaaa
autor
22. máj 2025
@veronika2316

Nemyslím že je potrebné ho na to nejako pripravovať skôr naopak...my sme napríklad mali prvé stretnutie bez neho pýtala sa nás ako sa nám javí škôlka má napísať posudok a u nás aj lekárske správy ale on má nejaké diagnózy... No a potom majú takú hernicku a tie menšie deti sa tam hrajú a pri Tom ho vlastne pozorujú a tak.

@veronika2316 o skolkarskom posudku zatial nic nehovorila, ale chcela z logopedie nejaku spravu. Ajked sa mi to zdalo divne, ze co ma spolocne logopedia s pozornostou. Ale asi je to vsetko navzajom prepojene a vsetko so vsetkym suvisi 🤷 akoze nemam obavu o nho po tejto stranke, lebo vie spolupracovat s lekarom, skor mozno mam nejaky podvedomy strach z vysledku co nam povie

kacena4
22. máj 2025

za mna je zbytocne v 5.5 riesit cvi. oni sa "starajú" o deti do 6r. radsej by som sla do cpp kde ho budu vediet sledovať dlhodobo pocas celej skoly. a dat skole odporúčania ako pracovat doma i v skole. drzim palceky

monulkaaaa
autor
23. máj 2025
@kacena4

za mna je zbytocne v 5.5 riesit cvi. oni sa "starajú" o deti do 6r. radsej by som sla do cpp kde ho budu vediet sledovať dlhodobo pocas celej skoly. a dat skole odporúčania ako pracovat doma i v skole. drzim palceky

@kacena4 dakujem za odpoved. Ja celkom nechapem rozdiely medzi tymito instituciami, pisala som ze nam bola odporucena intervencia, a teraz pozeram presny nazov tej nasej v meste a vola sa to sukromne centrum specialno pedagogickeho poradenstva... Tak snad sa dostaneme do spravnych ruk a pomozu nam

kacena4
23. máj 2025
@monulkaaaa

@kacena4 dakujem za odpoved. Ja celkom nechapem rozdiely medzi tymito instituciami, pisala som ze nam bola odporucena intervencia, a teraz pozeram presny nazov tej nasej v meste a vola sa to sukromne centrum specialno pedagogickeho poradenstva... Tak snad sa dostaneme do spravnych ruk a pomozu nam

@monulkaaaa sykromne su platene z tbojho vrecka, skuste vyhladat statne