Čo robiť, keď je dieťa v škôlke?
Dobrý den,
Su tu mamky ktoré majú dieťa v skolke na pól dňa a nechodia do práce? Čo robíte za ten cas kedy máte dieťa v skolke ?
Ja ešte v tej situácii nie som ale ak by som mala navarené a upratané tak by som hrala playko, čítala knihu alebo kukala seriál
moja zacinala s 3 hodinami .. tak to som stihla akurat tak nakup a navarit .. popripade popratat
Dala si raňajky, išla som si zabehať alebo vybavila poštu, nákupy , nechty, masáž, behla som za účtovníčkou s papiermi, žehlila som bielizeň , zadelila som si majstrov , keďže sme dom stavali.kazdy deň varenie.samozrejme každý deň niečo iné.
Na každý deň som mala plán.
A niekedy som si len raňajky dala, pozrela zámenu manželiek a ležala na gauči.
Ja budem triediť a baliť pomaly pol bytu do krabíc 😀 takže vôbec by mi nevadilo aj keby tam bol 8 hodín
Ja som si chodila privyrabať, nevedela by som len tak sediet doma
Upratať , uvariť , zájsť do obchodu si v kľude nakúpiť
Bola som takto rok doma ale s mladším. On bol taky zlatý, že som o ňom ani nevedela, 🤣 ale k veci.
Kým som odniesla syna do škôlky, po ceste nakúpila, vybavila postu, navarila, už som aj isla pre neho. Chodila som peši, žiadne auto, autobus.
Mala som to 20 min tam a 20 min naspäť aj s mladším.
Ja mam dieta na cely den v skolke. Teraz ide 2rok. Zatial som doma. Co robim. Varim upratujem, nakupim,vzdy sa najde vela veci. Bolo treba vymalovat dom tak som malovala. Najde sa aj den ked ho zanesiem do skolky pridem nazad a nerobim nic.
Ja odnesiem maleho, vratim sa, dopijem kavu a naranajkujem sa. Ked nemusim zapinat pc, cize nemam “robotu”, tak zehlim, alebo upratujem, varim, pripadne si odcvicim, oddychujem, ked sa mi nic nechce 😛… inak, tie 4h ubehnu len taky fukot. Niekedy mam pocit, ze som nic neurobila a uz idem po neho 😂
Bola som tak 3 mesiace. Ráno som odviedla syna do škôlky, dcéru do jaslí, po ceste som urobila nákup. Doma raňajky, káva, klasika upratať, navariť, potom som si sadla ku knihe, krížovke, pripadne malovanie podla čísel. Vybavila som si lekárov, úrady, co bolo treba v meste. Triedila som veci po deťoch, upratala skrine. Alebo len tak som si zapla telku, a nerobila nič. Hoci máme dom aj záhradu, v tom čase bola akurát zima (január až marec) takže vonku sa nedalo nič robiť, ešte tak odhrabat sneh 😊
Toto znie tak dobre 🥹🥹🥹
Mala som aspoň raz pekne čisto😁 a v kľude navarené. A pozerala som veci na youtube.
Navarim.upracem.operem.vypijem kavu a utekam pre nich
@jaskolka za 4 hodiny?
Staram sa o druhe dieta
@vyrovnanaosoba áno, co je na tom divné? Veď nie každý deň úplne všetko, to bolo všeobecne zhrnutie tých činností
Išla by som na dlhú prechádzku so psom, nakúpila, navarila a upratala, čítala knihu, išla na kávu...nestihla by som všetko 🤭
Teraz má to čaká, že budem mať čas pre seba a chcem začať chodiť do fitka a popritom si budem hľadať brigádu na tých pár hodín
Ja som robila na záhrade, upratovala, piekla, varila, robila nákupy, pošta, chodila na pohovory a bola s remeselníkmi. Tie 4 hodiny mi nestačili pomaly na nič. Po malu som chodila do škôlky buď pešo alebo na bicykli
Baby a to mate v skolke deti mladsie ako 3 roky ci preco ste doma?
@hederamonstera moj ma 4. Do skolky nastupil v aprili…ja pracujem z domu… nemam vsak pracu na kazdy den…🤷♀️
Jeden jediný deň som zažila, že syn bol v škôlke a ja som nebola v robote. Chodil len na doobedie a pamätám si, že som akurát vianočné nákupy stihla vybaviť.
@anonymous87 tak to mas mega☺️☺️
@hederamonstera lebo su hnile 🤣 - to by bola odpoved od tych, co musia ist do prace za kazdych okolnosti, aj keby na nosidlach 😀 ja som doma tiez s mensim dietatom, ale mala som starsie v skolke, aj na domacom vzdelavani. My sme si tak zariadili uz pred detmi. Vela som pracovala, zarobili sme, splatili hypoteku, tak nemusim chodit lebo mame nizke mesacne naklady - ziadne hypoteky, uvery, leasingy, nic. Venujem sa detom, domacnosti, kym su deti male, som tu pre nich na 100%. Pracovat budem potom az do smrti a cas s detmi mi nikto nevrati, rovnako ako im nevrati nic detstvo s milovanymi ludmi.
@zana124 ja som to nemyslela utocne😂 len ze by som sa niecomu priucila😂 tak ked si este s mensim doma, to je ine
Ano, tiez si uzivam pomaly zivot a jeho krasy😊
Ja si neviem nai predstaviť, žeby taký čas nastal 😂 Teraz mám ročného, ďalšie dve deti v škole a už som začala na čiastočný úväzok pracovať.
Asi by som si v takom krásnom čase vychutnávala samotu a konečne sa starala len a len o seba. No v mojom prípade to je utópia 😂
@hederamonstera ano jasne, ja len som tak ironicky odpovedala 🤣 lebo tu vzdy co tema, to nadavky alebo osocovanie 😆 ale bola som rok doma aj ked som nemala druhe. A aj pri druhom budem urcite doma, minimalne do skoly. Mozno aj viac, podla situacie 😊
@hederamonstera ano. Je to super. Ja som mala 10 rokov 2 prace (klasika kancel a tuto). A ked sa blizil koniec rodicaku u druheho, tak sme sa rozhodli, ze si mozme dovolit o jeden moj prijem prist. Jednak uz aj tej druhej prace bolo zrazu vela a neviem ako by som to stihala vsetko. To by bol masaker. A uz sme asi vo veku, kedy nam ziadne prachy nestoja za stres 🤷♀️
Takto je to uplna pohodicka pre vsetkych
@zana124 parada, aj ja by som chcela😂 ale to mi asi nevyjde. A domskolactvo uz nepraktizujes?

Ja som spala a jedla