Čo robiť, keď je dieťa v škôlke?
Dobrý den,
Su tu mamky ktoré majú dieťa v skolke na pól dňa a nechodia do práce? Čo robíte za ten cas kedy máte dieťa v skolke ?
@hederamonstera ja na opatrovatelskom so starsim synom
Nemam to tak, ale prve dni by som urcite vypratala cely dom. Potom by som si uzivala to ticho a poriadok. Cvicila by som, varila, uzivala si ticho, pozera serialy a citala knihy.
Nakúpila, dala prať, bežné domáce práce, navarila, išla ku kamarátke, cvičiť, ak nebolo treba bicykel, záhrada, alebo na otočku do mesta chvíľu sama do nakupaku vybaviť čo bolo treba..lekárov... nič som poriadne nestihla a už som išla 11:45 do škôlky ubehne to ako nič.
Inac, teraz ked v pondelok decka po prazdninach nastupia do skoly a skolky sa chystam vypratat povalu a urobit tam poriadok 😄
Ja tak isto ako iné mamičky, popratala navarila, zavolala mamke, alebo kamoške a už bol čas ísť po malú.. a keď šla na celý deň tak som chodila k mamke nakoľko býva ďalej a robila som jej veľký nakupo raz za čas a pomáhala na záhrade a okolo domu . Nakoľko my sme v byte tak som to mala raz dva upratané.
Teraz som teho a som na rizikovom takže sa normálne bojim nástupu do škôlky lebo mám mať kludovy režim a môj chodí skoro do práce. Ale asi ju budem voziť autom, a poobede pôjde môj po ňu.. a čo budem robiť nič len lezat, sem tam navariť a ležať .. celé zle 😟 takže rob čokoľvek čo ťa bude baviť a vyplnia si čas, ozvi sa kamoške chodte na kávu. Ono to tu bolo zbehne ..
Chodím pracovať
Síce je to ďaleko, kým pôjde mladší, ale mám v pláne daaky homeoffice brigádu. Ak nezoženiem, tak to ista open courses MIT (pre mňa relax). Skratka popratať byt a aj trochu psychohygieny po dlhom čase
Mňa toto čaká od januára do marca a už teraz mám z toho depku ale tak si to plánujem že si ho budem občas bravať na obed a v ostatnom čase si budem pripravovať veci do práce
Asi by som všetko stíhala popratat,navariť,záhradu i dvor dať do poriadku.
@kaciato preco mas z toho depku?
@hederamonstera lebo neviem čo budem doma robiť keď som s ním stále sa budem nudiť. Ja ho mám totiž po odstupe od druhej po 10 rokoch a takže ja som si túto poslednú materskú fakt že vychutnávala zvyšné deti sú už veľké samostatne a toto sme mali Benjaminka a ja som v takom tempe pri deckach že už to mám tak zorganizované že mám taký pocit že popravený navarim a čo so zvyšným časom ale myslím si podľa komentov že ťa realita bude asi iná a v konečnom dôsledku si nestihnem ani všimnúť a bude čas na vyzdvihnutie
@kaciato jemine, konecne si uzi cas pre seba😊😊 par dni polenosis a potom zistis ako ten cas stravis
Ja si porobim čo treba a čakám či nebudú volať že by mal syn afekt ktorý sa nedá zvládnuť v škole. V podstate mám cca 3 hodiny času. Keď si odratam cestu do a zo škôlky tak som doma cca 3 hodinky
@hederamonstera ja som tak bola doma - keď už aj tretieho prijali do škôlky ako 4r, tak som ho mala v škôlke na 4h, bola som do jeho 6stich rokov na neplatenej rodičovskej.. bolo to tak preto, lebo pri všetkých chorobách, prázdninách a voľnach nemal byť kto s deťmi.. jedno vyzdravelo, druhé ochorelo, tretie začalo grcat.. a tak dokolecka, na to by nepristal ziaden zamestnávateľ a babku by sme akurát tak ohrozovali na živote.. takže sme takto fungovali.. keď najmladší dosiahol 6r, našla som si prácu na polovičný úväzok, pretože v zimných mesiacoch je to stále rovnaké dodnes.. /všetci sú astmatici a alergici, takže bývajú chorlavejsi/
A aby som aj prispela do témy - tých pár týždňov čo mi bolo dopriate nemať naozaj nikoho doma /naozaj to cez zimu byva málokedy/ som upratovala, varila, prala a niekedy len tak prokastinovala...
Jaaj a vymalovala som celý dom, poprehadzovala izby, vyronovila všetko čo sa dalo.. až mi je neuveriteľné že už je to tak dávno, že by sa to hodilo znova..
Varit, prat, zehlit, upratovat, ist na nakup, cvicit
, citat knihu, pozriet serial. Chystam sa upratat špajzu, šatnik, povalu. Detom skrine potriedit, upratat. Tesim sa uz nato. 3 a pol roka som bola vkuse s malou. Vsade somnou chodila, aj do obchodu. No predpokladam ze vydrzi tak tyzden a uz bude mat sople.
Caka ma to na par mesiacov a plan je nasledovny:
- fitko
- hodina cudzieho jazyka
- hodina vzdelavania v ramci mojej prace nech mam pri nastupe najaktualnejsie info a aktivne vsetky potrebne certifikacie
- oddych - meditacia, kniha...
A potom taka klasika, nech to nemusim robit s malou:
- nakup
- varenie
- praca v zahrade
- "velke" upratovanie - take veci co nerobim pri beznom upratovani ako vycistit celu chladnicku, ruru, vypratat komplet vstavane skrine a pod.
Ja som takto bola asi 2 mesiace. Malého mi zobrali do škôlky skôr a rodičovská mi ešte trvala. Ja som to volala, že mám dovolenku na rodičovskej dovolenke 😀 Oddychovala som, spala som poobede, fľákala sa po obchodoch a ešte som si upratovala v domácnosti - tak hĺbkovejšie (skrine, v linke a také čo nerobíš každý týždeň). Keby som ale bola takto doma dlhodobo, tak by som si asi spravila nejaký kurz, asi ideálne manikúru/gélové nechty (to je aj moje hobby) a trochu by som si takto privyrobila, resp. by som sa socializovala. Jooooj, to boli časy 😀

Ja buduci rok tak planujem dat maleho do skolky, ale na cely den a budem mat 4-6m pre seba. Rano deti zoberie muz do skolky a poobede pojdem po nich ja. Cez den sa budem venovat sebe, cvicenie, knizky, prechadzky, nakupy, domacnost, nejake procedury, budem chodit plavat. Jednoducho sa chcem dat do poriadku po 2 teho tehotenstvach a venovat cas sebe, svojim zalubam a svojej psychickej pohode, kym zas nastupim do prace.