Čo robiť pri nervových záchvatoch u trojročného dieťaťa?
Ahojte,dcerka bude mať v októbri 3 roky a v poslednej dobe máva hrozné a dlhotrvajúce nervové amoky.Rozprava málo.
Tie záchvaty trvajú niekedy aj pol hodinu.Nic ju nevie ukľudniť,ja som uz zúfalá..cela sa z toho potom trasiem,uz mám strach kedy to zas začne, len co ráno otvorí oči....😔 Poraďte co s tým?Je to nejaké obdobie?Ci s ňou ísť niekde k lekárovi?
Som na nu sama,venujem sa jej čo najviac.
Dik za rady.
Scény vyrába len tebe? Alebo aj napr babke či dedkovi? V jasliach?
Kvoli comu sa to stava? Skus popisat aj konkretne 2-3 situacie. Robi to aj otcovi? Ako reagujete?
Porozumenie má v poriadku? Ako sa hráva?
Kvoli comu sa to stava? Skus popisat aj konkretne 2-3 situacie. Robi to aj otcovi? Ako reagujete?
@colsami som s ňou sama,pisem to v príspevku
Absolutne standardne dieta, skus si o tom nieco pogooglit. Je to len obdobie.
Absolutne standardne dieta, skus si o tom nieco pogooglit. Je to len obdobie.
@anonym_436555 kolko také niečo trvá? Predpokladám ze každé dieťa je iné, ale len tak zhruba......
Robí to zvyčajne,keď sa nedeje niečo podla nej.Dnes som jej urobila bazén vonku a vravím jej,ze idem ti vziať ešte vedierko....a zacala plakať, nepáčilo sa jej,ze idem preč,no a slo to az do takého záchvatu.Strasne plakala,ani ma nevnímala,taka zlostna bola.
Alebo ked máme ísť domov z ihriska,tiez urobí takéto " teatro" Plače,kope, hádže sa.... Rozprávat nevie ešte dobre, ale rozumieť rozumie.
Trošku studenej vody medzi očami
Drzim palce, aj ja som mala doma “hadzanarku”, syn sa uz narodil rozumny, dcera je tornado dodnes, takze moze byt ciastocne obdobie a ciastocne povaha a v kombinacii to je pekne utrpenie, jedine co mozes, je ostat v klude, neeskaluj situaciu, amok pominie a potom sa porozpravate, vzdy som jej vysvetlila co nemoze a preco a pockala kym sa upokoji, ak chcela nieco znicit alebo ublizit druhemu podrzala som ju chvilku, zopakovala, ze ju pustim, ale nesmie nicit, ci ublizit, a niekedy aj 3-4x zopakovala cele to pustenie a chytenie, kym to cele divadlo nepreslo, jedna vec je doma odist a nema divaka, to sa da, druha ak ste vonku, v skolke, tu som korigovala neziaduce spravanie chytenim alebo odchodom, ak napriklad vrestala pri kociku, odniesla som ju dalej, snaha preletiet cestu-pevne chytila za ruku, no zazitkov mame
Drzim palce, aj ja som mala doma “hadzanarku”, syn sa uz narodil rozumny, dcera je tornado dodnes, takze moze byt ciastocne obdobie a ciastocne povaha a v kombinacii to je pekne utrpenie, jedine co mozes, je ostat v klude, neeskaluj situaciu, amok pominie a potom sa porozpravate, vzdy som jej vysvetlila co nemoze a preco a pockala kym sa upokoji, ak chcela nieco znicit alebo ublizit druhemu podrzala som ju chvilku, zopakovala, ze ju pustim, ale nesmie nicit, ci ublizit, a niekedy aj 3-4x zopakovala cele to pustenie a chytenie, kym to cele divadlo nepreslo, jedna vec je doma odist a nema divaka, to sa da, druha ak ste vonku, v skolke, tu som korigovala neziaduce spravanie chytenim alebo odchodom, ak napriklad vrestala pri kociku, odniesla som ju dalej, snaha preletiet cestu-pevne chytila za ruku, no zazitkov mame
@danieli a koľko to trvalo?😣😣
@anonym_autor u nas to skúšala tiez slecna ako pani vysse pise nie je divák nie je divadlo....kľudným hlasom som vzdy povedala ze v obývačke nebude krik...ak chce sa vykricat nech sa paci v izbe....(ukludnit.sa) jasne nie vždy isla alebo ostala...skratka poviem ak sa ukludni.moze dojst za mnou a porozprávame sa
Robí to zvyčajne,keď sa nedeje niečo podla nej.Dnes som jej urobila bazén vonku a vravím jej,ze idem ti vziať ešte vedierko....a zacala plakať, nepáčilo sa jej,ze idem preč,no a slo to az do takého záchvatu.Strasne plakala,ani ma nevnímala,taka zlostna bola.
Alebo ked máme ísť domov z ihriska,tiez urobí takéto " teatro" Plače,kope, hádže sa.... Rozprávat nevie ešte dobre, ale rozumieť rozumie.
@anonym_autor je to obdobie vzdoru, prejde tým každé dieťa, jedno pokojnejšie, iné búrlivejšie. Ak je to lentrochu možné, dávaj jej vybrať z dvoch možností. Idem ti pre vedierko ja, alebo ideš ty? Otvoríš dvere sama, aleboo tvorím ja? Dáš si ružové tričko alebo žlté? Aby mala pocit, že rozhoduje sama. Samozrejme, že nebude rozhodovať o tom, či večer pôjde spať alebo nie a pod. V takých veciach trvaj na svojom, nezvyšuj hlas, buď pokojná. Veľmi ti to uľahčí pravidelný denný režim a pevné pravidlá. Ak večer sa večer po sprche už hrať nejde, ale ide do postele, tak to treba dodržať za každých okolností. Drž sa, je to len obdobie
Moj syn maval taketo amoky, ze vrieskal v pohode 1,5 hodiny vkusen. Nebol to plac, bol to vresk bez slz. Trieskal dverami, nehat v izbe sme ho mohli kolko chceli. Proste jemu nevadilo ze nema divakov vrieskal dalej. Nic nepomahalo. Psychologicka mi povedala, ze jeho vzdor bol umocneny tym ze sa nevedel vyjadrit (rozpraval menej). Expresivna porucha reci a ma adhd. Cize ten mozocek inak trosku funguje a dokaze ho rozrusit aj somarina. A vybuchy obrovske, to si bezny clovek nevie ani predatavit. A ta dlzka trvania.
Autizmus, adhd.
Tie, co tu pisete o fackach, v prvom rade vyfackajte seba hyeny anonymne.
Dieta ma mentalny problem, vyfackam ho 😪😪😪
@anonym_d2879c praca na svojich emociach 0, vsak? Jednoduchi ludia, jednoduche riesienia 🙃
@anonym_d2879c prepáč, ale si normálna? To dieťa sa nevie vyjadriť slovne, nezvláda svoje emócie, treba mu dať facku? Verím, že ťa len baví provokovať a nemyslíš to vážne
@anonym_autor je to obdobie vzdoru, prejde tým každé dieťa, jedno pokojnejšie, iné búrlivejšie. Ak je to lentrochu možné, dávaj jej vybrať z dvoch možností. Idem ti pre vedierko ja, alebo ideš ty? Otvoríš dvere sama, aleboo tvorím ja? Dáš si ružové tričko alebo žlté? Aby mala pocit, že rozhoduje sama. Samozrejme, že nebude rozhodovať o tom, či večer pôjde spať alebo nie a pod. V takých veciach trvaj na svojom, nezvyšuj hlas, buď pokojná. Veľmi ti to uľahčí pravidelný denný režim a pevné pravidlá. Ak večer sa večer po sprche už hrať nejde, ale ide do postele, tak to treba dodržať za každých okolností. Drž sa, je to len obdobie
@anonym_12cf98 ďakujem 🥰
@anonym_d2879c prepáč, ale si normálna? To dieťa sa nevie vyjadriť slovne, nezvláda svoje emócie, treba mu dať facku? Verím, že ťa len baví provokovať a nemyslíš to vážne
@anonym_12cf98 venovať sa jej treba. Určite čumí do mobilu preto nevie ani hovoriť normálne
Moj syn maval taketo amoky, ze vrieskal v pohode 1,5 hodiny vkusen. Nebol to plac, bol to vresk bez slz. Trieskal dverami, nehat v izbe sme ho mohli kolko chceli. Proste jemu nevadilo ze nema divakov vrieskal dalej. Nic nepomahalo. Psychologicka mi povedala, ze jeho vzdor bol umocneny tym ze sa nevedel vyjadrit (rozpraval menej). Expresivna porucha reci a ma adhd. Cize ten mozocek inak trosku funguje a dokaze ho rozrusit aj somarina. A vybuchy obrovske, to si bezny clovek nevie ani predatavit. A ta dlzka trvania.
@basulaak a kedy to prešlo? Koľko to trvalo?
@anonym_autor stale toho bolo menej a menej, samozrejme myslim, ze sa to zlepsovalo cely skolkarsky vek ako dozrievala a rastla, ale nepoviem aj prvacka sa mi este vedela poriadne odut a knizocky lietali kuchynou, proste emocne dozrievanie, vedela sa a dodnes vie poriadne nahnevat, ale uz sa aj pomerne rychlo sama ukludni, uz hnev nesmeruje na mna, ale na situaciu, ktora to vyvolala, teda rozpravame sa, ci je hladna, unavena, ci proste emocne bolo toho na nu vela, ci ma starosti so skolou, ci neboli brusko, ovela ovela lepsie a ma 10 rokov, hura ide puberta😂 ano a vzdy som mala doma vela cokolady pre mna ventil na nervy…lebo porazit ma niekedy islo😂
@basulaak a kedy to prešlo? Koľko to trvalo?
@anonym_autor zacalo to v 2 rokoch. Priam zo dna na den. Prvy tyzden mal kazdy den 45 min amoky. Som si nepoznavala dieta. A preslo to - doslova sa to postupne vystratilo v 3,5r. Aj rec sa mu pomaly zlepsuje. A ked dnes chyti amok, je kratsi a uz je so slzami. Pripadne sa dislova rozplace (zvrasti tvar, slzy ako hrachy, stoji na mieste a place - proste luto mu pride). Takze hlavicka dozrieva. 1,5roka trvalo to najhorsie obodbie u nas.
@anonym_autor bezne, je to len obdobie. Idealne nechat ju samu, nebude divak, skonci aj divadlo.
Ja som napr ako dieťa bola taká, že občas som sa tak rozplakala, že som nevedela prestať.. ono to bol hrozný pocit, plakať som už nechcela ale z nejakých dôvodov som nedokázala prestať pamätám, že som to neznášala .. mala som vtedy také plačúce amoky, že sa mi až zle dýchalo... Môj syn to po mne zdedil a pomáha len prečkať a ponúknuť podporu ale nevnucovať sa... Nemáme to určite tak zlé ako je u vás ale chápem, že to vie byť pekne nepríjemné a preverí nervy aj dospelému
@anonym_autor asi nemáš zdravé dieťa.
@anonym_autor zacalo to v 2 rokoch. Priam zo dna na den. Prvy tyzden mal kazdy den 45 min amoky. Som si nepoznavala dieta. A preslo to - doslova sa to postupne vystratilo v 3,5r. Aj rec sa mu pomaly zlepsuje. A ked dnes chyti amok, je kratsi a uz je so slzami. Pripadne sa dislova rozplace (zvrasti tvar, slzy ako hrachy, stoji na mieste a place - proste luto mu pride). Takze hlavicka dozrieva. 1,5roka trvalo to najhorsie obodbie u nas.
@basulaak ďakujem za odpoveď 🙂aj celkovo za tvoj komentár.Zelam všetko dobré 🙂
Autorka je to podla mna ukazkove obdobie vzdoru, u nas naozaj funguje nie je divak, nie je divadlo 🙂 a teda zacalo to asi, ked mal 3 roky, stupnovalo sa, ked mal 3.5 a teraz ma 4 a uz je to skor ojedinele, raz za cas, ked nie je po jeho samozrejme. Ale ked tak poriadne 😂
Vela trpezlivosti ti prajem a nech to cim skor prejde 🤞🏻.

Odísť z izby, nebude divák nebude divadlo.