Čo robiť pri nervových záchvatoch u trojročného dieťaťa?
Ahojte,dcerka bude mať v októbri 3 roky a v poslednej dobe máva hrozné a dlhotrvajúce nervové amoky.Rozprava málo.
Tie záchvaty trvajú niekedy aj pol hodinu.Nic ju nevie ukľudniť,ja som uz zúfalá..cela sa z toho potom trasiem,uz mám strach kedy to zas začne, len co ráno otvorí oči....😔 Poraďte co s tým?Je to nejaké obdobie?Ci s ňou ísť niekde k lekárovi?
Som na nu sama,venujem sa jej čo najviac.
Dik za rady.
Autorka je to podla mna ukazkove obdobie vzdoru, u nas naozaj funguje nie je divak, nie je divadlo 🙂 a teda zacalo to asi, ked mal 3 roky, stupnovalo sa, ked mal 3.5 a teraz ma 4 a uz je to skor ojedinele, raz za cas, ked nie je po jeho samozrejme. Ale ked tak poriadne 😂
Vela trpezlivosti ti prajem a nech to cim skor prejde 🤞🏻.
@petamich ďakujem veľmi pekne 🙂
@anonym_autor take situácie sú náročné. Ak to v najväčšom amoku prijme, len ju s pokojom obijmi, prip. zostaň v blízkosti, potom potvrdzuj jej pocity, že je asi smutná, sklamaná, nahnevaná, je to pre ňu ťažké a pod.
Neskor si tu situáciu môžete prejsť celú akoby odznova, ako nejaký scenár o tom, čo sa vlastne stalo s tým, aby to malo nejaký pozitívny záver (napokon som ta objala, dohodli sme sa, kedy pôjdeme opäť na ihrisko a išli sme domov)
Informuj včas pred nejakou udalosťou alebo aktivitou napr. návštevou ihriska, obchodu, kúpaliska o tom, čo sa bude diať, ako to prebehne, kedy to bude končiť. Môže to pomôcť zmiernit nespokojnosť.
A tiež sa pokus nájsť nejaký vzorec, kedy k amokom dochádza nielen, keď nie je niečo podľa nej, všímaj si ďalšie veci, daj dokopy ostatne informácie.
@anonym_autor take situácie sú náročné. Ak to v najväčšom amoku prijme, len ju s pokojom obijmi, prip. zostaň v blízkosti, potom potvrdzuj jej pocity, že je asi smutná, sklamaná, nahnevaná, je to pre ňu ťažké a pod.
Neskor si tu situáciu môžete prejsť celú akoby odznova, ako nejaký scenár o tom, čo sa vlastne stalo s tým, aby to malo nejaký pozitívny záver (napokon som ta objala, dohodli sme sa, kedy pôjdeme opäť na ihrisko a išli sme domov)
Informuj včas pred nejakou udalosťou alebo aktivitou napr. návštevou ihriska, obchodu, kúpaliska o tom, čo sa bude diať, ako to prebehne, kedy to bude končiť. Môže to pomôcť zmiernit nespokojnosť.
A tiež sa pokus nájsť nejaký vzorec, kedy k amokom dochádza nielen, keď nie je niečo podľa nej, všímaj si ďalšie veci, daj dokopy ostatne informácie.
@tiika ďakujem za komentár ❤️

@anonym_12cf98 venovať sa jej treba. Určite čumí do mobilu preto nevie ani hovoriť normálne
@anonym_d2879c ked uz chces byt ostra, skus sa za svoj nazor aspon postavit a neodpovedat anonymne ❤️😘