icon

Covid v škôlke

kikuska91
1. mar 2021

Ahojte, vedeli by ste prosím poradiť? Teraz večer sme dostali info zo škôlky že deti sú od zajtra v 14 dňovej karanténe. Nikde sa ale neviem dopátrať k tomu či sú automaticky v karanténe aj rodičia. Keď kamoškiné deti boli v karanténe zo školy tak dostali mail že karanténe sa vzťahuje iba na deti. Platí to stále? Nevieme na 100% či mala bola v kontakte s pozit osobou alebo nebola... Ďakujem Vám za každé info

Strana
z2
beronsche
3. mar 2021

@hettinka pokial sa zamestnavatel rozhodne, ze HO neumozni, napriek tomu, ze v realite je danu pracu mozne z domu plne vykonavat, nezmozes NIC.
Vyjadrenie inspektoratu prace je, ze to, ci je pracu mozne vykonavat z domu, alebo nie, zavisi v plnej miere od posudenia zamestnavatela. Ak zamestnavatel dokaze zdovodnit (co teda dokaze), preco HO nie, tak HO nebude, ak ked by to slo..
Preto je tam ta zazracna formulka - za predpokladu ze to povaha prace dovoluje... Tam sa toho schova.....
Hygiena do toho zasahovat nemoze. Nema pravomoc nariadovat HO..

hettinka
3. mar 2021

@beronsche nezmôžeš nič, ak čušíš a s úsmevom prikyvuješ. Ak sa sťažuješ na príslušných miestach, najmä ak sú viacerí, alebo majú fungujúcu odborovú organizáciu, dá sa všeličo vybaviť. Len to je také slovenské, sťažovať sa na fore a pred šefom držať ústa a krok.

A treba mať argumenty, prečo povaha mojej práce HO dovoľuje, prípadne aspoň čiastočný HO (1-2 dni v práci, zvyšok doma).

beronsche
3. mar 2021

@hettinka nebudem konkretizovat, ale mozes mi verit, ze u nas sa nedrzi huba a krok.. a nie, to nie je o tom, ze sa stazujem len na fore, u nas boli kroky podniknute a tu na forum pisem, aky bol realny vystup.. odbory administrativu nezastresuju a rozhodnutie prislo z hora, cize o prezencnom vykone prace rozhodli ludia, ktorych realne ani nestretavame.
Zaujimalo by ma, co myslis tymi prislusnymi miestami..

hettinka
3. mar 2021

@beronsche vedenie v prvom rade. Ak nepomôže, inšpektorát prace. Všetko písomne a nech vedenie konkretizuje padne dôvody prečo nemôže dotyčný mat HO.

A možno by som im oznámila, že buď teda HO, alebo beriem OCR a nech robí kto chce...

beronsche
3. mar 2021

@hettinka vidim, ze ti padne zatazko uverit, ze aj toto sa deje.. a to aj dokoca ludom, kt. sa nebudu len necinne prizerat, ako im s*ru na hlavu.. nuz ani sa ti necudujem..
Uz len jedna vec, si si vedoma, aka je vymozitelnost prava v tejto krajine?

hettinka
3. mar 2021

@beronsche nie je mi zaťažko uveriť, ale pekne ma tento prístup vytáča... a potom, že čísla stúpajú a zatvorení budeme do svätého Dindi. Zamestnávateľovi je jedno, že mu môže zamestnanec zamoriť covidom firmu? Toto je lockdown a “znižovanie mobility”?
Dala by som sa OCR a môžu si pískať.

mariska1989
3. mar 2021

Aj u nás to bolo ale keď začalo to úplne prvé kolo testovania a vzťahovalo sa to len na deti samozrejme nešli somnou ani do obchodu ..ale na to mi sú už zvyknuté že dokážu byť aj 2 hodiny samé ani k rodičom potom bolo doporučene pretestovať takže 6 a 9 ročne sa mi testovali 🙈 ale ako to je teraz Boh vie 🙊🙈

Strana
z2