Dali by ste dieťa do škôlky po chorobe?
Ahojte, neviem, som bezradná, prosím poraďte. Pred týždňom v sobotu dcéra začala sopliť, v nedeľu sa pridala horúčka, kašeľ- klasika. Tie sople boli rôzne- priesvitné, zelené atď, teraz už fakt minimálny a priesvitný(raz za hodinu trochu treba utrieť). Kašeľ sa v strede týždňa zmenil na vlhký, ktorý aktuálne sa vyskytuje iba zriedkavo v noci. Teploty trvali do piatku a potom ešte mala zvýšenú z nedele na pondelok, ale od pondelka rana vôbec nič. Fakt by som sa už potrebovala vrátiť do prace po týždni a pol, ale zase nestojí mi za to aby zase ochorela. Dali by ste ju už zajtra do škôlky? Ďakujem.
Urcite nie… ak mala teplotu este z nedele na pondelok… do konca tyzdna by som ju nechala doma
Sopel raz za hodinu je casto, nam by ho zo skolky vratili. Takze ja by som tiez este nedala aj ked chapem ze to je na palicu 😵💫
Raz za hodinu je ozaj často a nie, nedala by som dieťa do škôlky aspoň do konca týždňa
Môj bol chorý od štvrtka aj to len kašeľ a jednu noc teplota, už mohol ísť aj včera do škôlky ale nedala som až zajtra ide aj to mám pochybnosti či to nie je skoro. Predsa len tá imunita je po chorobe teraz náchylnejšia na ďalšie bacile aby ti na otočku dieťa znovu neochorelo....a to môj nemal ani sople a zakasle ráno na obed a večer raz...
Nedala. Kým nie je úplne zdravá, riskujete, že o tri dni si tam, kde si bola.
Tvoja dcérka ešte nie je doliečená. Radšej zostať teraz doma 2-3 dni, ako neskôr na ďalší týždeň, dva. Plus v aktuálnom chladnom vlhkom a veternom počasí by som ti to neodporúčala o to viac. Deti idú von, radi sa šalia, skáču, pobehnú. To z ohľadu na tvoje vlastné dieťa. Z ohľadu na iné deti a učiteľky sa vyjadrovať nebudem 😉
Určite nie. Najmä kvôli teplote z nedele na pondelok.
Nie. Ak mala teploty, očividne prebehla nejaká viróza. Doliečiť. A v pondelok do škôlky. To nie je len o sopľoch, kašľoch. Organizmus niečím prechádza a potrebuje oddych. V škôlke ho nemá. Cvičia tam, presúvajú sa hore dole, idú von kde bude behať a nakoniec ešte stále tam niekto iný môže priniesť niečo, s čím zdravé dieťa zabojuje v pohode, ale to tvoje, keďže ešte zápasí s niečím iným, si len skomplikuje stav.

Nie - ak treba utierat sople tak casto (raz za hodinu) musi to doliecit..