icon

Darčeky pre učiteľky a personál pri nástupe do škôlky

juliana1203
17. aug 2025

Ahojte.mame 3roky..ideme prvý krát do škôlky.kupujete niečo pre ucitelky,upratovačku, kuchárku?na 1den v skolke

natalia328
17. aug 2025

@juliana1203 áno. Dcéra niesla čokolády ale len pre učiteľky v triede

denkabemommy
17. aug 2025

Prvý deň sa nič nenosí, učiteľky majú čo robiť s revajúcimi deťmi, nie ešte riešiť darčeky 🙂.

lenka2710
17. aug 2025

@juliana1203 nie, ved tam polovica detí plače a učiteľky nevedia, čo skôr! Staršia nenosí ani do školy, keď išla prvý deň do 1.rocnika, tak vtedy niesla čoko, potom už len na konci roka

lienka9
17. aug 2025
@lenka2710

@juliana1203 nie, ved tam polovica detí plače a učiteľky nevedia, čo skôr! Staršia nenosí ani do školy, keď išla prvý deň do 1.rocnika, tak vtedy niesla čoko, potom už len na konci roka

@lenka2710 suhlas..ja som nedavala detom nic do skolky.pocas roka uz ano,aj viackrat sme brali,ale prvy den v skolke je podla mna pre deti dost zataz,este aby nieco davali navyse.

petulda333
17. aug 2025

Moji niesli kvet

petamich
17. aug 2025

Nie, jednak prvy den maju toho dost a hlavne ved som ani nevedela kto su jeho pani ucitelky, kolko ich je, ake su...pre mna to nie je automatika a povinnost, takze prvy den neniesol.

anonym_699b61
17. aug 2025

Neskutočne veľa prace majú. Vziať čokoládu, to by už nezvládli.
Také zmýšľanie je tak smiešne!
Nie učiteľky už od dnešných rodičov aj tak nič neočakávajú, takže ak prinesiete určite ich to zahreje pri srdci pri ťažkých začiatkoch.

koniarova
17. aug 2025

Na kieho oného?

nika11103
17. aug 2025

Samozrejme že áno , pani učiteľkám určite aspoň po cokoladke . Ja by som veľmi rada aj pani upratovačkám , aj pani kuchárkam , ale to v priebehu roka , ako budem vedieť , koľko ich tam je atd . Zaslúžia si všetci ti , ktorí sa mi budú starať o malú . ❤️

nafka0483
17. aug 2025

Ano, prvy den niesla dcera vsetkym 3 ucitelkam vo svojej triede jednu ruzu. Pre mna je to automaticke, pani ucitelky sa potesili.

Posledny den merci dezert - ucitelkam aj upratovackam a kucharkam. Pomahali detom so vsetkym, poznaju ich po mene, chceli sme sa podakovat za vsetko co robia aj naviac toho co musia.

natalia328
17. aug 2025
@anonym_699b61

Neskutočne veľa prace majú. Vziať čokoládu, to by už nezvládli.
Také zmýšľanie je tak smiešne!
Nie učiteľky už od dnešných rodičov aj tak nič neočakávajú, takže ak prinesiete určite ich to zahreje pri srdci pri ťažkých začiatkoch.

@anonym_699b61 presne tiež čumim čo to tu za odpovede 😆

anonym_391dc5
17. aug 2025

Pôsobím v škôlke. Na začiatku roka nenosia rodičia nič. Poniektorí ani na konci. Moje deti nosia.

anonym_d6d6ae
17. aug 2025
@anonym_391dc5

Pôsobím v škôlke. Na začiatku roka nenosia rodičia nič. Poniektorí ani na konci. Moje deti nosia.

@anonym_391dc5 dávajú vám to do ruky rodičia, ale plačúce dieťa?

mogaa
18. aug 2025

@juliana1203 aspom po 100 eur do obálky aby si aj zapamätali tvoje dieťa🙂 prepáč, ale darčeky uťiteľkám sa nenosia, nanajvýš kvet alebo čokoládu a to dá dieťa...ale tie prvé dni si aj tak nezapamätajú čo od koho dostali kto im kvet alebo sladkosť dal....budú radi ak si zapamätajú mená niektorých detí aj to nie všetkých....

jesenzima
18. aug 2025

@juliana1203 nie ..

nafka0483
18. aug 2025
@mogaa

@juliana1203 aspom po 100 eur do obálky aby si aj zapamätali tvoje dieťa🙂 prepáč, ale darčeky uťiteľkám sa nenosia, nanajvýš kvet alebo čokoládu a to dá dieťa...ale tie prvé dni si aj tak nezapamätajú čo od koho dostali kto im kvet alebo sladkosť dal....budú radi ak si zapamätajú mená niektorých detí aj to nie všetkých....

@mogaa Zaujimave ale nase pani ucitelky za par dni vedeli presne vsetky mena deti.
A mne je jedno ze si nepamataju od koho dostali kvet ci cokoladu. Dolezite je ze v tej chvili to potesilo. Nejde o to aby si pamatali ze to doniesla moja.

anonym_dc4570
18. aug 2025

Ano davame v prvy aj posledny den. To iste v skole. A nie preto, aby si moje dieta niekto zapamatal 😂
Nosi kvetinku a drobnost…
Za mna je to slusnost… aj ja som ako dieta nosila vzdy na zaciatku aj na konci 🤷‍♀️

mimikarol
18. aug 2025

Kvietok pani učiteľke. Načo celému personálu?

anonym_cadbae
19. aug 2025

@juliana1203 ano. Kvietky 🌹

myrra81
20. aug 2025

@juliana1203 samozrejme ze NIČ 😂

bosorkabb
22. aug 2025

U nás sa nosí ako do MŠ tak do ZŠ. Čokoláda/ kvet záleží od rodiča.

anonym_391dc5
22. aug 2025
@anonym_d6d6ae

@anonym_391dc5 dávajú vám to do ruky rodičia, ale plačúce dieťa?

@anonym_d6d6ae napísala som, že mne na začiatku roka nenosia rodičia nič. Moje vlastné deti nechodili a nechodia do škôlky s plačom, nosia kvetinky a dávajú ich pani učiteľkám samé.
@mogaa mená detí poznám už v prvý deň. Aj bez čokolády, či kytice. Zas z nás nerob neschopné trúby.

maya_hi
22. aug 2025

@juliana1203 niekde nosia, niekde nie. Za seba poviem, že vždy poteší 😊 nejaká čokoládka, malá kávička. Nie je to úplatok, je to len pozornosť pre potešenie. Ja deťom do škôlky tiez bežne prinesiem nejaký koláčik, v zime keksík keď si robíme čítanie pri čajíku, myslím na ne vždy keď vidím niečo zaujímavé, alebo dostanem nejaké omaľovánky, obrázky 🙂 Je to skôr o podporovaní dobrých vzájomných vzťahov. Ja som vďačná za každú drobnosť. Najviac mi je ale ľúto, keď rodičia dajú kopec peňazí na rezané kvety. Sú nádherné, všekto si beriem domov, starám sa o ne, ale nevydržia dlho a vieme ako sú drahé. Pri dnešných cenách a platoch je mi ľúto že na to minú také sumy. Veľmi ma potešia aj obyčajné obrázky od detí, keď vidím, že sa na stretnutie fakt tešili a pripravili naň, keď mi nakreslia osobný obrázok, kde je všetko, čo o mne vedia, o mojich záľubách, rodine 😊 to je najviac, keď mi potom rozprávajú, čo tam všetko nakreslili 😁 Tiež darčeky od šikovných maminiek, keď niečo vytvoria, urobia nejaký aranžmán zo suchých kvetov. Raz som dostala upletený "klas" z levandule. Mám ho už 2 roky v skrini a stále vonia 🙂 Také darčeky si dlho zapamätám. Niektoré maminy sú v tomto neskutočne tvorivé. Ja sama sa snažím učiteľom mojich detí dať niečo, čo ich prekvapí, naozaj poteší. Triedny učiteľ môjho syna má rád rôzne špeci kávičky. V zborovni majú automat na kapsule, tak sme mu kúpili všelijaké karamelové, s Írskym likérom 😊 Ono to v tej ťažkej robote a vo vypätých situáciách veľmi poteší.