Dcérka odmieta dievčenské oblečenie. Čo je za tým?
Ahojte, zaujímal by má Vás názor. Moja mama sa o seba nikdy nestarala (tak žensky myslím). Čo si pamätám, tak nosí vlasy na chlapca zostrihané, nepoužívala ani kremy na tvar či telo, nechodila na kozmetiku, maľovanie úplne tábu či tvar, či nechty a pod. Neriešila ani oblečenie, dokonca jeden čas mala dosť veľkú nadváhu tak to nosila len take “vrecia” a v podstate do teraz sa o seba nejako nestara (ale samozrejme, že je to normálna, cistotna žena), ale dá si max denny krém ak nezabudne 😀 V podstate som rástla podobne, keďže som iné nemala ako vidieť, no na vysokej škole prišiel vplyv kamosiek, tak som sa začala maľovať (ale iba úplne tak natural) a potom keď som chodila do zamestnania, tak to som vždy išla namaľovaná a aj zladené oblečenie, ale napríklad nechty som mala len doma urobene priesvitným lakom, vlasy len v cope alebo rozpustené (ani nič iné s nimi nedokážem 😀).. Teraz som na RD, takze jednak nemám čas pri malej, tak chodím von nenalineca, vlasy v cope (ale zase dbám na starostlivosť o pokožku napr.). Nosím 99,9% času rifle a tričko. No a mám 2,5 ročnú dcérku, ktorú som do teraz z praktického hľadiska obliekala do nohavíc, ale už by som aj chcela jej dať aj šaty a pod len ona úplne bojkotuje všetko “dievčenské”. Nechce sa cesat, nechce gumicky/sponky, odmieta šaty, sukne, pancuchy, čelenky… proste len teplkaky s vreckom a najlepšie v tmavých farbách (ja chodím poväčšinou v čiernom). Myslite, že to má odo mna odkukane? Jasne, že ju nechcem viest k tomu, že vyzor je niečo viac, ale nechcem aby prebrala toto rodinne nastavenie 😀 Mne to chýbalo, že ma v tomto mama tak “žensky nezasvatila”… Chcela by som to aj na sebe zmeniť, aspoň v lete dať šaty a pod a nie len športovo.. Alebo tie, čo máte doma malé princezné, tak to majú jednoducho samé v sebe?
@liliblacky možno niečo odkukala od teba, deti radi napodobňujú rodičov. Ak chodíš v čiernej možno ťa chce napodobňovať... Moja dcéra keď bola vo veku tvojej dcéry tiež nechcela nosiť gumičky, ale v škôlke vidí dievčatá tak už chce aj ona... Skús v lete kúpiť rovnaké šaty pre teba a pre ňu a bude chcieť nosiť to čo maminka.
Tiež som deti obliekala prakticky, ale teraz ako chodia do škôlky tak už sa parádia... Možno len potrebuje príklad.

Ja som zensky typ, rada nosim sukne, saty, licim sa, starsia dcera je chlapcensky typ, tmavsie farby a od mala nemusi saty, mladsia je zas typicka princezna, takze podla mna to nemusi byt tebou, len je taky typ.