icon

Dieťa nechce vypracovať zošity

4. apr 2022

Ahojte
Od mala sa snažím so synom vypracovavat zošity. On však nemá záujem a mňa to hnevá. Od septembra bude predškolák no on absolútne nemá záujem vypracovať zošity 😒

Strana
z2
diamond007
4. apr 2022

Načo ho treba sekirovat keď ešte ani predskolak nie je?

zuzanaete
4. apr 2022

Ani sa mu nedivim. 🙂 Veci sa daju trenovat aj zabavnejsim a hlavne nenapadnejsim sposobom. Pre rozvoj ruky nie su ani tak dolezite pracovne listy, ako roznorode cinnosti. Kreslenie na velky papier na stene bude lakavejsie ako sediet nad pracovnym listom.

prasiatko30
4. apr 2022

A nemozes s nim robit ine aktivity? Co ma4roky a este nevie malu nasobilku ako susedovie jurko? Tak ho radsej nauc nejaky sport. Chodte plavat/korculovat/ lyzovat/bikovat. Sadnite si spolu do kresla a citajte si knizku/ chodte do kniznice. Na vystavu/do divadla/kina. Pozriet zvieratka. Pracovnych zositov este bude vypracovavat do aleluja

patka06
4. apr 2022

Týmto mu to iba sprotivíš, je to dieťa, má sa rozvíjať vrámci hry a nie vypracovávaním zošitov

simca06022011
4. apr 2022

preboha, preco by mal skolkar, ani len predskolak este nie je, vypracovavat zosity? Nechaj dieta dietatom... ucenie nechaj na skolku a skolu.
Ja som sa v rpvom momente chcela opytat v akej je triede... ale teda...

laila22
4. apr 2022

To na čo s ním vypracovávas zošity, keď nie je ani predskolak.. Abecedu by už nemal vedieť? Nechaj dieťa nech sa hrá a nie vypracováva zošity.. 🤦

karhu
4. apr 2022

nacitaj si ako na skolkara, ktore aktivity su pre neho vhodne, potom skusaj

dskjhfdlkdjhl
4. apr 2022

To si tak malo tvoriva, ze s tak malym dietatom musis cas travit vypracovavanim zositov? Zapracuj na sebe, netrap dieta.

veronika3110
4. apr 2022

no žiadnym deťom sa v škôlke nechce sedieť nad pracovnými zošitmi (som učiteľka v MŠ, tak viem) :D je nozaj len pár výnimiek čo by nad zošitom dokázali sedieť aj celý deň...
ak to nechce robiť na papieri, tak nech tú úlohu, ktorá je napr. v zošite robí v skutočnosti (spája obrázky k sebe, alebo daný počet guličiek priradiť ku predmetom atd atd)
ale je pravda, že aj ked menej, v tom zošite treba trochu robiť, najmä z toho dôvodu, aby si ruka zvykla na správny úchop písacej potreby a nebola stuhnutá... aj ked k tomu nemá vzťah, tak sem tam mu to neublíži a možno je fajn k tomu pridať nejakú motiváciu .. 🙂 alebo ak nie zošiť, tak aspoň nech kreslí a maľuje ...
preto sa tie zošity hlavne robia... cvičiť ruku, grafomotoriku a zároveň mať nejaký prehľad o iných kognitívnych procesoch dieťaťa a rozvíjať ich

patus_2
4. apr 2022

Skús namiesto zošitov si s ním vyrobiť napríklad pečiatky zo zemiakov, odtlačky ručičiek na papier, maľovanie vajíčok, hru s tieňom, zapnes svetlá a budeš rukami robiť tieň rôznych zvierat, lepenie samolepiek, navliekanie koraliek, tancovanie, skákanie škôlky, kreslenie kriedami na chodník, alebo si daj do Googlu aktivity pre 4-5 ročné dieťa a Google ti nájde oveľa viac aktivít ako som napísala ja. Hlavne nerob nasilu to, čo dieťa nechce, lebo sa mu to ešte viac sprotivý.

marcellka32
4. apr 2022

Ako to,že ešte nevie násobilku? Prosím ťa, zvoľni, nechaj dieťa sa hrať, na pracovné listy bude fura času

luccija
4. apr 2022

Asi sa mu to prejedlo, keď píšeš, že od mala...vôbec ich nemusíš robit

mogaa
4. apr 2022

a čo si myslíš, akým spôsobom používajú v škôlke pracovné zošity? Denne? Prípadne viacero úloh/strán za týždeň? Si uvedom že vo väčšine škôlok majú na celý rok 1 pracovný zošit.....Ty nemáš ani predškoláka, tak ho netráp a dovoľ mu byť ešte dieťaťom....veď môžete kresliť, strihať, lepiť, vyrábať...čísla sa vie naučiť napr.skákaním "škôlky" , ak chceš počítať, nech spočíta deti na ihrisku, uč ho formou hry a nie sedením doma a nudným vypracovávaním niečoho čo ho nebaví.....

bambulienka25
4. apr 2022

Toto je týranie 😱

autor
4. apr 2022

Odvšadiaľ počúvam že ako deti vypracovávaju zošity pre deti a netýka sa to iba predškoláka ale aj mladších detí. Dokonca som aj odporúčania nakúpila zošity a nič z toho. Samozrejme chodíme aj von ale on radšej bude celé poobede cumiet do lega a hrať sa s autami ako toto

katus87
4. apr 2022

Veď na internete je plno úloh ako môžte zapojiť aj lego, alebo ine hračky do úlohy. Ja tak s dcérou sa učím pomocou dupla počítať kocky, priraďovat farby, tvary atď. Jedna je predškolačka a druhá nastúpila do MŠ a ani jedna neobsedí dlho pri vypracovaní úloh.

evinka400
4. apr 2022

A má záujem len tak si sám kresliť, či ani to? Moje dieťa úplne stratilo v škôlke záujem o ceruzku. Nechcel vôbec spolupracovať, ani keď deti niečo vyrábali. Nakoniec sme zistili, že mal zle namerané dioptrie.

simsalabim
4. apr 2022

Tak moje deti mali taketo zosity velmi radi. Za vypracovane dostali nalepku a velmi sa z toho tesili. Asi boli vynimkou, ako tu citam 😅

sense
4. apr 2022

Ani moja nechcela robiť takéto veci ale ja som ju ani nenúti la, ešte také kde spájala body alebo priradovala co k čomu patrí áno ale vyfarbovat à robiť kadejaké vlnky a háčiky a kadečo to nie...eadsej sa hrala s babikami à kuchynkou a vieš čo.. Je tretiacku známky ma dobre a v ničom nezaostáva od rovesníkov..

althejka
4. apr 2022

Lego a auta su presne to, co ma robit predkolak. Kym obaja padnete do kolotoca uloh povinnosti a budes vecer spominat ake to bolo super ked si nevidela ziadny pracovny zosit

saxana000
4. apr 2022

U nas v skolke vypracovavaju zosity od malakov dcera nemala ani 3 roky ked nastupila.druhy rok mi ucitelka mavala pred nosom zositom s cmaranicami ze treba doma trenovat grafomotoriku mala ledva 4 roky.do toho sa ucime cvicenia z logopedie kazdy den kazdy druhy grafomotorika a matematika.u strednaka je to myslim uplne v pohode.skus ale nenasilne obrazky vyber s motivon ktory ma rad kup peknu peciatku alebo nalepky za odmenu ked pekne vypracuje. Motivuj motivuj aspon trosku aspon pol stranky ta rutina je dobra zvykne si.nasa vie ze najprv sa naucime a potom sa pohrame alebo pojdeme von len nasilu nie lebo sa uplne zatne.. A chvalit chvalit chvalit.

luckuz
4. apr 2022

Ja by som skusila aj časopisy Včielka, Macko Pusik, Zajačik, Škriatok, sú super a malý na nich fičí od 4roch rokov, aj skôr.

marianarem
4. apr 2022

Ale ved Lego je super, ak si sam stavia nieco. Keby cumel do telky, to by bol problem, ale v Legu problem nevidim.

diamond007
5. apr 2022

To cumenie do lega a stavanie je v jeho veku oveľa dôležitejšie, rozvíja sa stále. Nerob z neho malého dospelého aby robil to, čo ty chces na povel. Netlačí na to toľko. V škole bude mať dosť povinnosti tak nechajme deťom bestarostne detstvo aspoň prvé roky

simca06022011
5. apr 2022

od kadial vsadial? ja teraz prvykrat v zivote pocujem o malickych detoch ze maju vypracovavat nejake zosity... a to som na MK roky, a pocuvam aj v okoli/vidim/citam kopec hluposti. Ale toto je jedna z tych, o kt. som nepocula nikdy. Dietatu pravetreba to lego, tie auticka, kreslit sem tam, strihat = vyrabat, spravne drzat ceruzku... Ostatne aktivity s nim budu robt v skolke, aj tie zosity. Moja mala jedinu knihu pred predskolakov, vyplnala si ju, prekvapivo ako predskolacka, sama... dobrovolne. Ziadne od "malicka"...

autor
5. apr 2022

@simca06022011 na Instagrame

laila22
5. apr 2022

Treba sa držať instagramu... 😂😂 mojtyboh.. násobilku by nemalo už vedieť?

yoxinka
5. apr 2022

Instagram nie je realita!!! Decko sa ti doma hrá s legom a to je presne to, čo má robiť, ale ty su videla na instagrame, že nejaké iné decko vypracúvava možno 10minút pracovný list, možno ani to nie, ale fajn to vyzerá na storke, že aké má mamička úžasné dieťa a ty sa teraz ideš do kocky poskladať, lebo decko ti nechce vypracuvávať pracovné listy. Pre milosť!!! Ale čo ste už úplne osprosteli skrz sociálne siete, alebo kjeho ďasa!!! 🤦‍♀️😬

zorkahorka
9. apr 2022

Ja som toto robila so synom pocas prvej korony, ked boli stale doma, aby sa trochu precvicil. Zacal vtedy prave chodit do skolky... tieto zabavne ulohy ho bavili najma pred spanim. Robili sme ich uz v posteli,aby sme zlepsili jeho pozornost. No a cez den dlho nevydrzal. Vzdy som ho motivovala,ze najdeme 5 rozdielov a bude rozpravka. Ucila som ho spravne drzat ceruzku, lebo mu to neslo, a popritom sa naucil pisat svoje meno. Tieto zosity robime len vtedy,ked dlho v skolke nie je. V skolke maju dost organizovany program a vela aktivit, preto ho doma uz do toho nezeniem, ked pride zo skolky. Mozno aj preto sa to tvojmu uz nechce robit. Ale skus nejakou zabavnou formou, aby to bral ako hru, nie povinnost. Napriklad si hadzte kockou a surazte, kto jodi viac. Nech ti vzdy povie, kolko je tam bodiek a napise cislo

tomi97
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2