Dieťa neodpovedá na otázky: Je to normálne?
Ahojte. Stretli ste sa už s tým, že dieťa neodpovedá? Môj syn ma 3 roky a keď sa ho niečo opýtam tak neodpovedá. Vie veľa slov, ale vety ešte nepoužíva. Rozumie mi keď mu poviem nech niečo urobí, problém so sluchom nemá, ale keď sa ho niečo opýtam tak mi niekedy odpovie a niekedy nie…to je nejaké detské obdobie vzdoru alebo?
Selektívna hluchota 😂. Spýtaj sa, či si prosí lízatko a uvidíš ten rozdiel 🙂
@jazula 🤣🤣🤣🤣 tak toto aaaaaano….ale itak neodpovie ano alebo nie len sa poteší a hneď príde ku mne…ja neviem proste…opýtam sa ho ci mu chutil obed tak neodpovie nič…ale keď sa ho opýtam niečo iné napríklad….cojaviem…ako robí nejaké zvieratko napríklad tak odpovie…nechápem tomu uz
Neboj, moj ma 14 a niekedy sa tvari nielenže nepočuje, ale ze ma ani nevidí
Normálne dieťa, ozve sa len keď to jemu vyhovuje.
toto robil môj dedko babke a tvrdil,že je hluchý,ale čo chcel,to počul😂
Mne to robí otec😂 musím na neho zakričať,aby reagoval.....on hluchý nie je,len sa mu nechce
Takže je to v poriadku?
@marhulka13 presneeee 🤣🤣🙈🙈
Môj v troch rokoch ešte ani hovoriť nevedel, takže v tomto veku je to ešte v poriadku.
@marhulka13 môj hovorí, ale len tak, že keď niečo vidí tak napr ukáže prstom, povie, pozrie na mňa…ale žeby mi odpovedal vetami to vôbec…
Ako dlho to trvá?
Toto robil bratranec, keď mal 3 roky. Tam to riešili tak, že keď neodpovedal, "odignorovali ho". Napríklad: opýtali sa ho, či si prosím vodu, on len natiahol ruku, tak vodu nedostal, kým nepovedal áno, prosím si. Keď niečo chcel, a len na to ukázal, rodičia sa tvárili, že nič nevidia, až kým nepovedal, že prosím si to a to. Keď sa hodil o zem, povedali mu, nech povie prečo, keď nepovedal, nevšímali si ho. Behom dvoch týždňov pekne rozprával. No, ja by som nemala srdce na toto, mne by to bolo ľúto, toto robiť

Aj môj taký bol. ... Mal nás úplne na saláme 🤷