Dieťa v škôlke sa neadaptuje
Dnes už aj učiteľka krútila očami nad jedným dievčaťom 4 ročným ako strašne nahlas reve ziape každé božie ráno od šatne..
Tie deti ktoré idú do triedy bez plaču tak akonáhle vidia počujú toto dievčatko tak začínajú naťahovať aj ony a pridajú sa k nej. Keď táto v škôlke nie je tak sú deti v pohode a idú do triedy bez plaču. Nepáči sa mi ako to dievčatko dá jej matka do triedy. Matka je vysmiata a vrešťajúce dieťa bez utešenia alebo chlácholenia strčí učiteľke nasilu a v sekunde je preč s úsmevom na tvári. Stretli ste sa už s takými matkami?
Mala by tam revať spolu s dieťaťom a objímať ho, až kým neprestane? Ako vieš, že ho neupokojuje doma alebo po ceste do škôlky? Veď s nimi nie si stále.
Ver tomu, že ani tej matke to nie je príjemné a chcela by, aby sa dievčatko adaptovalo. A tiež preto robí, čo môže. Robí to, že sa usmieva, aby dieťa videlo, že všetko je v pohode, netreba sa báť. A lúči sa krátko, aby nepredlžovala to trápenie dieťaťa, keď sa odlučuje od matky.
Ešte neprešiel ani prvý týždeň a ty už vynášaš súdy. Adaptácia trvá o dosť dlhšie. A predpokladám, že to dievča tam neplače celý deň vkuse, len ráno za mamou. Čo je úplne normálne
@anonym_autor áno a presne takto sa to robí milá autorka. Dlhé lúčenie tieto nepríjemné sprievodne javy len zhoršujú. Dieťa, ktoré ma ráno problém, treba rýchlo odovzdať učiteľke a stratiť sa. Teda prezliecť, ubezpečiť že sa pre neho poobede vrátim, objať, dat pusu a odísť. Nie 15min chlacholit plačúce dieťa na chodbe, to k ničomu nevedie.
@anonym_autor áno a presne takto sa to robí milá autorka. Dlhé lúčenie tieto nepríjemné sprievodne javy len zhoršujú. Dieťa, ktoré ma ráno problém, treba rýchlo odovzdať učiteľke a stratiť sa. Teda prezliecť, ubezpečiť že sa pre neho poobede vrátim, objať, dat pusu a odísť. Nie 15min chlacholit plačúce dieťa na chodbe, to k ničomu nevedie.
@nikpa nikto sa tam nelúči 10 minút, ale príde mi to kus surové ani objatie,pusa , nepáči sa mi že učiteľka jej ju trhá z rúk. Ostatné matky sa sťažovali v šatni na to, že majú deti bez plaču ráno a príde toto dievča zo strašným krikom a potom aj ich deti začínajú plakať
@nikpa nikto sa tam nelúči 10 minút, ale príde mi to kus surové ani objatie,pusa , nepáči sa mi že učiteľka jej ju trhá z rúk. Ostatné matky sa sťažovali v šatni na to, že majú deti bez plaču ráno a príde toto dievča zo strašným krikom a potom aj ich deti začínajú plakať
@anonym_autor ja som sa s malou lúčila tak, že objatie a pusu a uistenia sme si dali ešte na chodníku za rohom, lebo som vedela, že ked vôjdeme do škôlky, už bude len plač. To bolo len počas obdobia adaptácie, teraz už chodí ok. Trvalo to asi mesiac.
Ako vieš, že tá matka sa s ňou nijak nerozlúči ani jej za celé ráno nedá pusu? ... Si s nimi nonstop? ... Ty máš stopercentné dieťa, voči ktorému by nikto nemal žiadne výhrady? ... :/ ...
@anonym_autor kam sme to dospeli, že dospely človek odsudzuje dieta smutné
@anonym_autor kam sme to dospeli, že dospely človek odsudzuje dieta smutné
@anonym_da8463 to ste nevideli pohľad učiteľky oči v stĺpik že jej táto rozplače celú triedu 🫣
Co je na tom zle? Skolka zacala pred 5dnami adaptacny proces spravidla trva 2tyzdne. Niektore deti revu niekolko tyzdnov pri prichode a az v kolektive ukludia. Pokial to dieta nereve cely den nevidim v tom problem.
Co je na tom zle? Skolka zacala pred 5dnami adaptacny proces spravidla trva 2tyzdne. Niektore deti revu niekolko tyzdnov pri prichode a az v kolektive ukludia. Pokial to dieta nereve cely den nevidim v tom problem.
@anonym_edefc5 toto nie sú nováčikovia v škôlke
Asi po prvom alebo druhom dni tu pisala ina mamicka ze jej dieta po prazdninach tiez place... Na kazde dieta vplyvaju tak dlhe prazdniny inak jedno je v pohode, ine za tie 2mesiace sa mohlo viac naviazat nato, ze bolo kazdy den s rodicmi.
Keby začala plakať aj ona Boli by ste tam do 16:30 a čím viac mojkas a pusinkujed tým viac dieťa ta nepustí. Ja si pamätám ešte keď som chodila do škôlky dala som otcovi asi 4 pusy A ešte som ho čakala kým prejde cez okienko pochoduje nech mu poslednýkrát zakývem😂 Akože teraz sa na tom smejem ale keby tam bolo ešte 5 takých okien tak fakt sa neodlepim a revem . Ona určite do 5 min. prestane plakať ako každé dieťa.
Na syna prišiel teraz po 5. dni v škôlke ráno plač prvýkrát a tiež to trvá prosté len 2 min. a tiež som ho tam dala plačúceho lebo viem že o 5 min. mi učiteľka pošle fotku jak sa vysmiaty hra.
@anonym_autor skor tu absolutne absentuje komunikacia a empatia, zjavne potrebuje dieta pomoc
Podobne deti som poznala, akonahle sa dostali do sukromnej skolky kde sa im dostatocne venovali popripade dostali asistentku boli to uplne ale ze uplne ine deti
@anonym_autor tu sa človek stretne bežne s matkami, čo riešia také veci do čoho ich vôbec nič. To že nejaké dieťa rozplače iné deti je úplne bežné každý rok v každej škôlke. Staraj sa o to, aká si matka ty a nerieš iné verejne.
no tak uz si si kopla do tej matky a jej dietata aj verejne. Zlepšilo ti to den? Ja nikdy nepochopim toto vyjadrovanie sa k niekomu, kto vidi len obal a nevidi do vnutra, netusi čo sa deje v sukromí doma, ako sa snazi matka to dieta ukludnit. Jej vlastne nic ine ani neostava, ako dieta supnut ucitelke bezat prec. To ze ma usmev na tvari, neznamena, ze je statna. Mnoho ludi usmevom zakryva stres. A inak, dieta je stale v adaptačnom procese, kludne moze revat vrieskat rano v skolke aj buduci tyzden a tebe neostava nic ine, len to respektovat. Bud rada, ze tvoje dieta je v pohode a nemusis kazde rano tieto stresy prezivat. viem o com hovorim, zazila som si s prvou dcerou a ver, ze to nie je nic prijemne a aj ked sa snazis byt nad vecou, vnutorne som trpela spolu s dietatom. TAkze viac empatie a respektu k okoliu by ti neuskodilo
@anonym_autor Myslím si, že ešte prešiel krátky čas aby sa dievčatko v škôlke adaptovalo.Tak mu to trvá dlhšie ako iným deťom.Iné mamičky nech sa nezbláznia.....A matka robí , že učiteľke iba strčí dieťa a uteká preč.Dlhšie lúčenie by dobre nerobilo ani matke ani dieťaťu...Presne takto sme to riešili aj my.Sestra dala do škôlky krsňa, tá robila taký cirkus, že sme ju dve nevedili obuť do papúč.Učiteľka hneď malú zobrala, papuče sme hodili cez okienko a utekali sme preč.Za pár dní si zvykla....Aj toto dievčatko možno poreve 5 minút a potom je úplne v pohode.....Keby sa radšej každý staral sám o seba a nerieš každú kravinu na nete....nechcem si ani predstaviť čo by na mňa vypisovali takéto matky, keďže môj 8 mesačný reve skoro celé dni.....🤦♀️
@anonym_autor milá autorka, ktorej dieťa neplače. Bud rada ze si si tým neprešla, preto máš také predsudky,lebo nevieš čo to obnasa. My napríklad s mladšou tiež prežívame len rev a rev keď ide do škôlky. Pri staršej som to nezažila. Bohužiaľ dcéra plače aj po as dňa trochu a co mam s tým akože urobiť? Dat výpoveď a žiť zo vzduchu? Tie trápne rady, že treba ju nechať doma keď není pripravená a bla bla dávajú matky co si môžu doma sedieť na riti, pretože ich finančné zabezpečí niekto iný.
Učiteľka je tam na to aby to s deťmi zvládla, vybrala si to povolanie tak nech sa tým deťom venuje.
Každý plakal keď išiel do škôlky a aj plakať budú deti. Je to fakt a krútiť s očami si môže tak akurát doma. A matky co ohovárajú na chodbe tu matku revajuceho dieťaťa nech si kvakaju doma. Lepšie by bolo aby ta matka išla tiež s drevom preč? Asi by sa vám to viac páčilo co. Také matky milujem premudrete a pre motivované s dokonalými deťmi.
Ešte je v škôlke len štyri dni,a z matky robíš zrúdu...tie ktorím to vadí,asi majú rozmaznané deti,ktoré pri prvej slzičke berú na ruky...mnoho detí iba skúša hrať na city s plačom,tak mama asi vie prečo reaguje tak ako píšeš.Určite do piatich minút od odchodu matky prestane.A že rozplače aj iné?Aj mušketieri mali heslo,všetci za jedného🤣
No ak učiteľka prevracia očami, tak to nebude asi nič moc, prešiel týždeň a už je otrávená? By som zmenila škôlku, asi toho veľa neznesie.
Plačúce deti sú úplný štandard v každej jednej škôlke, v každej jednej triede. Aj pri starších deťoch, predškolákoch. Boli 2 mesiace doma a zrazu bum, tvrdý režim. Ak je pre niekoho nepochopiteľné, že plačú malé deti, tak ja už naozaj neviem...
No ak učiteľka prevracia očami, tak to nebude asi nič moc, prešiel týždeň a už je otrávená? By som zmenila škôlku, asi toho veľa neznesie.
Plačúce deti sú úplný štandard v každej jednej škôlke, v každej jednej triede. Aj pri starších deťoch, predškolákoch. Boli 2 mesiace doma a zrazu bum, tvrdý režim. Ak je pre niekoho nepochopiteľné, že plačú malé deti, tak ja už naozaj neviem...
@michaela789 nie všetky deti boli doma 2 mesiace. Naše chodili,boli doma len 2 týždne na konci júla čo bola zatvorená škôlka
@anonym_autor Moja plakávala tiež, doma sme sa vyobjímali, vybozkávali, išla veselá. Prišli sme to škôlky a rev ako keby ju drali z kože. Učiteľka ju zobrala za ruku a ja odchod rýchlo preč.
A čo by som podľa teba mala robiť? Keď sa budú lúčiť, objímať a bozkávať v škôlke len sa celá situácia zhorší.
A predstav si, že aj ja som sa ,,umievala" a sadla do auta a vyplakala som sa tam.
Bohužiaľ, musela som ísť do práce a zarábať.
Mala som zostať doma bez príjmu podľa teba?
Buď rada, že tvoje dieťa je ok, dokonalé a neplače. To neznamená, že aj ostatní to tak majú.
Ver mi, že to nie je nič príjemné pre tú matku.
@anonym_edefc5 toto nie sú nováčikovia v škôlke
@anonym_autor moj plakal 2 roky. Vies co, presne pre toto tato spolocnost vyzera tak, ako vyzera. Odsudenie, pihrdanie - kde je respekt? Nie vsetky deti su rovnake, kazde ma ine prezivanie, vychovu doma, podmienky, psychiku, zdravie... to, ze dieta rano place, je suhrn milion faktorov, akoze ukazovat na dieta stylom "tato"... uff. A ze rozplace ine deti? Ano, zijeme v spolocnosti, nie na opustenom ostrove, ludia okolo sa nemozu chovat podla toho, alo sa paci nam, maju vlastne prezivanie. Takze ti poviem, ze casto mam z ich placu slzy aj ja a co? Mam empatiu, sucitim s nimi. Deti nie su dospeli, ocakavat od nich dospele chovanie, je chore. Ty vies, aky zivot dievacatko zije? V com vyrasta? Aku ma povahu, domace prostredie? Nesud, nepoukazuj na druhych. Ak nemozes pomoct, aspon neskod a nesud.
@anonym_autor poznám osobne deti (staršie), ktoré majú problém po chorobe sa vrátiť do režimu. Je veľmi smutné, že sa pre 4r škôlkarku nenájde pochopenia. Veď nebude plakať celý rok hádam... Ja by som toto vôbec neriešila a už vôbec by som nehrešila matku. Jej to je nepríjemné samej od seba dosť, myslím si.
@anonym_autor moja tiež plače ráno v pondelok aj utorok prečo som si vyhradila čas tak aby to neovplyvnilo iné deti prichádzajúce do škôlky .minuli rok tak v dcérkynej triede plakalo dievcatko (zhodu okolnosť kamarátna až do februára)viem že mojej to veľmi prekážalo ale to dieta vyslovene revalo furt či pri obede po spánku nonstop ja som po moju chodila o 14:00 a to dieťa tam revalo nerozumiem prečo matka nešla ponu na obed doma bola z ďalším na rodičovskej. Zátiel tento týždeň to dievčatko kamartkyne nenastúpili zatiel
Viem že teraz mám dcérka škôlke 2 chlapcovi ktorý tiež revu po jedného hodia na obed a druhý je do 14:00 škôlke tak uvidíme.
Každé ráno vidím rodičov ako vychádzajú z jednej bytovky a s nimi doslova rumázgajúce dievčatko. Bohužiaľ, týmto si dieťa musí prejsť. Takisto ju ignorujú a tvária sa že nič. Keby z toho robili vedu ako ty, bolo by to x krát horšie. To dieťa musí pochopiť že sa mu nič strašné nedeje.
Moja revala ešte aj v 1 ročníku na ZŠ . Takže revala cele 2 roky v škôlke a aj celý prvý ročník... Každé ráno mi ju učiteľka trhaka z rúk...tak teraz vlastne nemala vobec íst do školy..jednoducho sú deti ,ktoré proste nemusia moc kolektív a sú skôr taký samotári ako bola aj moja ...kolektív jej robil hrôzu a az teraz na strednej sa viac socializuje ....
Pritom mam ešte dve deti . Najmenší síce ešte nie je v škôlke ale deti vyhladava ...stredná je zas až moc kontaktná a potrebuje mať kamarátky....
Treba to dievčatko akceptovať q nie hneď na matku útočiť ja tiež keby dám dcére najavo,že ma to boli tak by to horšie znášala..takto sa do 5 min ukludnila ako som odišla...
moj syn plakal v skolke kazde bozie rano .. vzdy bol cirkus a to uz mal takmer 7 rokov, ked uz bol tam ho chvalili... proste su deti, ktore to maju ako ranný rituál a nic s tym neurobis..
Tak mňa by si doslova nenávidela keby vidíš ako moja dcéra 3 roky chodila zo začiatku do triedy🙂 revala + sa vyváľala po zemi po celej šatni... doslova ju učiteľka odomňa odtŕhala ... ale ja som odchádzala teda smutná.... kamarátka mi hneď poslala foto dcéry v triede a vieš čo ??? tá opica sa hneď hrala s deťmi ale proste ten cirkus na mňa robila pekne pár týždňov 🙄
@anonym_autor skor tu absolutne absentuje komunikacia a empatia, zjavne potrebuje dieta pomoc
Podobne deti som poznala, akonahle sa dostali do sukromnej skolky kde sa im dostatocne venovali popripade dostali asistentku boli to uplne ale ze uplne ine deti
@anonym_d44ddb ja som to zažila presne opačne. Prechod bol zo súkromnej do štátnej. Ak dieťa reve za mamou, ak sa od nej tri roky nepohlo, môže sa mu venovať aj celý tím, ono chce mamu
@anonym_d44ddb ja som to zažila presne opačne. Prechod bol zo súkromnej do štátnej. Ak dieťa reve za mamou, ak sa od nej tri roky nepohlo, môže sa mu venovať aj celý tím, ono chce mamu
@anonym_f99d69 ja opacne, nedam dopustit na sukromnu skolku avsak trrba rozlisovat sukromna a sukromna, niekde to beru ako poslanie a su tam jedna velka rodina niekde ide o biznis, poznam aj take skolky
@anonym_da8463 to ste nevideli pohľad učiteľky oči v stĺpik že jej táto rozplače celú triedu 🫣
@anonym_autor a bola si už v triede s toľkými plačúcimi deťmi? vieš aké je ťažké ich utíšiť, upokojiť? kritizuješ matku, kritizuješ učiteľku. Myslím, že sa každý snaží zvládnuť tieto náročné dni najlepšie ako vie. Tvoje vyvyšovanie sa v tejto situácii nikomu nepomôže.

@anonym_autor zamyslela si sa nad tým, že ak by sa ju snažila utíšiť tak by bol ešte väčší plač? Milujem toto... keď ľudia zazeraju ale pritom nevedia o co ide. Tiež mám skúsenosť, že dcére nekúpim brumika a keď opúšťame obchod spusti plač. Ja viem co na moju dcéru platí, a nie nieje to to, žeby som ju začala mojkat. Proste jej poviem nie ak ma potrebu vyplákat sa, môže. Ale tie pohľady ešte keď sa jej niekto prihovorí, akože vážne???? Ja som sa nikdy neprihovarala cudziemu placucemu dieťaťu:D