icon

Dieťa zo škôlky bolo zabudnuté v autobuse

ledyna
4. feb 2014

Rozprávka pre rodičov: Bola raz jedna škôlka, ktorá sa starala o bohatý program detí a raz mala na programe návštevu deti v divadle. Všetko prebehlo super, deti boli nadšené a aj unavené. Tak sa stalo, že pri návrate po ceste jedno menšie dieťa zaspalo v objednanom autobuse. Pred škôlkou deti s učiteľkami vystúpili a autobus odišiel. Deti sa išli vyzliecť a naobedovať a vtom sa zistilo niečo strašné: chýba im jedno dieťa. Tak zavolali ujovi autobusárovi, ktorý zistil, že dieťatko spí v autobuse, tak sa našťastie rýchlo vrátil. Všetko sa dobre skončilo a deti mali z toho zábavu, či aj zodpovedné učiteľky nevieme. Je to veľmi zaujímavý príbeh, ale žiaľ skutočný. Niekto sa zasmeje ale v podstate to smiešne nie je, lebo čo keby to bolo práve vaše dieťa. A myslíte, že sa o tom rodičia vôbec dozvedia? 😀 🙄 🙄 🙄

Strana
z2
zuzkaanicka
6. feb 2014

@katka1981 toto keby urobil moj muz, tak sa obavam, ze by k tomu nezitiu mal tiez hooodne blizko 😝

prasiatko30
6. feb 2014

Mne pred niekolkymi tyzdnami hovorila kamoska ze v supermarkete videla jedneho nasho znameho s detmi - chalni behali vyvadzali , otecko uplne kludny a zrazu ked uz bola kamoska v rade pri pokladni potiahne ju za kabat toho znameho syn - on ju poznal - ze teta sa mi zda ze moj otec na mna zabudol 😀 😀 😀 - nevsimol si ze dieta ostalo v obchode a on zaplatila a odisiel sp starsimi dvomi a najmladsieho nechali v obchode 😀

chloe001
6. feb 2014

Smutne, ze sa nieco take stane. My ked chodíme na akcie s detmi, vzdy sedime tak, ze jedna vzadu, jedna v strede, jedna vpredu. Este sa skontroluje pod sedadlami, ci neostali zabudnute capice, rukavice, ruksacik a podobne. Vystupene deti spocitame. Asi som divna, ale ja vzdy pocitam, pocitam, pocitam, na ihrisku, na akcii, vsade. Neviem si predstavit, zeby sa mi nieco podobne stalo, ze ako by som to asi tak rodicom vysvetlovala. Takze ja, z môjho hladiska, ani velmi nechapem, ako sa im to mohlo stat.
Na druhej strane, vdaka Bohu, ze bolo dietatko v poriadku a ze si to vsimli hned.
A z tretej strany, kebyze sa to stane mojej malej, asi by som dlho a tazko predychavala, veeeeeeeeeelmi tazko.

mmacino
6. feb 2014

@katka1981 ja viem že je to otravné s tým nosením a dúfam, že sa radšej dohodneme, aby mu dali napr. iba napr. pyré bez masa, veď aj tak tá výživa je len v tých zemiakoch. Skúsim to nejak musím, len ma zaujímalo či máte nejaké skúsenosti. My sme vegetariáni a to je problém, že ešte vela ludí verí na biekoviny živočíšne a na dobro mäsa a pod. To je každého vec ok, ale prečo to nútia druhým ? jedlá ako párky šunková pena a každý deň mäso to je nenormálna strava aj pre masojedov 🙂 pomazánky sa dajú robiť aj bez udenín..

katka1981
6. feb 2014

@mmacino, u nas udeniny nemaj. Ja ta plne chapem, ze ste vegetariani, ok. A aky je problem poprosit veducu ze si neprajes aby malemu nakladali maso. Alebo tak nech maly maso nezje. Alebo by ho zjedol a ty to nechces? Vcera som pozerala dokument, kde su ludia, co nejedia vobec nic, a su uplne zdravi, cerpaju energiu zo slnka, len nie kazdy to vie. To by som brala. Inak sranda ze dokonca jedna pani bola tlsta a roky nic neje ani nepije. 🙂 Ale toto patri uz do uplne inej temy 🙂

mmacino
6. feb 2014

@katka1981 ano zdielam..🙂 skúsim ísť asi ráznejšie na nich 🙂

lauricka
6. feb 2014

@mmacino ved to jedlo ma vo svojich dozach a ked mu to prelozi na tanier, ktory potom umyje....tazko moze ine dieta z toho dostat salmonelu...nie? U nas v skolke tak jedlo pre neter brali. Co sa tyka zohrievania, nutit ich nemozes, to uz by bolo asi prilis idealne. Asi budes rada, ak Ti tu stravu vobec vezmu. Ale zas, je predcasne robit zavery. Bohuzial, nie je to ani lekarom predpisana strava, dietatu nic nie je, aby muselo mat specialnu stravu, a preto ani neocakavam, ze budu ochotni. Na druhej strane, aj ked je to proti tvojmu presvedceniu, malemu dietatu mozno neuskodi si dat aj trochu masa. Po skolke uz mu to nemusis davat, ani doma. Ale mnohi odbornici sa zhodnu, ze aspon male dieta by nejake maso malo mat zaradene v strave. Kedze ani spolocnost nie je naklonena k vegetarianstvu, co sa tyka malych deti, asi to budes mat tazke. Mozno len hladat skolku, kde su pristupnejsi. Alebo sukromnu skolku.

zita19
6. feb 2014

@elina25 ked ta skolka uz nefunguje tak co riesis? Ked sa pripad stal riesilo sa to? Zrusili skolku kvoli tomu. Alebo potrebujes nastrasit mamickypred predskolskou kolektivnou vychovou.
Mala som pred 15 minutami, ze uz magorim z babickovskej dovolenky ale zda sa, ze este som v poriadku. Este som sa zmohla na par otazok, miesto toho aby som upadala do konikovskeho klise: Hruuuza, KATASTROFA!!!! Ja by som bola zufala po takomto pripade.... 😉

horana
6. feb 2014

K teme: podla mna sa az tak nestalo. Ked je to vynimocny pripad ktory dobre dopadol, netreba robit z komara somara. Sme len omylni ludia - vsetci.

Mimo temy k @mmacino
Problemom je ze skolky - statne vacsinou argumentuju tak: keby jedno dieta nejedlo maso, ine nejedlo cojaviem zemiaky, ine nechcelo hento a druhe tamto, vsetci by zacali byt vyberavi a vymyslat. A vraveli by tie decka ze ked nemusi on, nemusim ani ja a zacali byt tam mat problemy s disciplinou pri jedle, nemohli by byt zodpovedni ze deti nie su cele dni o hlade a s tym suvisiace pripadne zdrav. problemy. Lepsie sa im disciplinu udrzuje ked vsetci maju rovnake podmienky, aj za cenu ze niektorych to obmedzi. Akoze nevravim ze je to uplne spravne, vravim ake pouzivaju argumenty.

Z mojho pohladu nie je ani tak problem maso, ale celkovo kvalita potravin ako taka, ved ono ked ma denna jednotka cenu okolo 1E kusok nad, a v tom su ranajky, obed, olovrant, aka to asi musi byt kvalita? Polske kurcata, ale aj neraz najlacnejsie margariny v omackach, preEckovane tavene syry ako zaklad natierok. Aj keby teoreticky maso povolili nedavat, aj tak to nie je ziadna slava....

My sme sa napr. prisposobili, viem ze v skolke je co je, a doma sa snazim vyrovanavat, ale su aj skolky s BIO vego stravou, napr. http://www.limba.wz.cz/sites/o_nas.html

maznacik007
6. feb 2014

k teme sranda to neni .... jednoznacne chyba uciteliek ... pred odchodom autobusu su ho povinne skontrolovat ... ci tam nieco neostalo ... /ak by tam dietatu ostala bunda topanky to by tiez bolo v pohode... mali velke stastie ze autobusar bol stale v tom buse co ak by ho uz odstavil a odisiel ...

min. by som ocakavala ze sa rodicovi ospravedlnia, samozrejme najprv mu oznamia co sa stalo, a urobia napravu v zmysle preskolenia vsetkych uciteliek ako sa spravat na skolskom vylete .. v zmysle kontroly deti ...

elina25
7. feb 2014

@zita19 no bolo tam viac dôvodov :-/

hexena
26. feb 2014

keby to bolo moje dieta tak ma porazi

Strana
z2