Dobrá škôlka v Karlovej Vsi? Pod Rovnicami?
ahojte, chcela by som vas poprosit o rady a skusenosti so skolkami v karlovej vsi v bratislave. neviete nieco o skolke Pod Rovnicami? dakujem
aha, tak to som nevedela 😕
@tin007 ahoj, tak ak tomu rozumiem dobre, tak je uplne zbytocne (skor na skodu), ak podam napr. 2 prihlasky??
a teraz co 😨 😅 ktora skolka je lepsia a do ktorej mame vacsiu sancu sa dostat... 😖 my sme z DD a z nejakej skolky dole z karlovky mi riaditelka napisala, ze ak ma maly 2,5 roka, ma vacsiu sancu dostat sa niekde na dlhacoch ako "pod kopcom"... ze u nas je menej deticiek...
@janicka.m podla mna nie je na skodu davat viacero prihlasok, len je to tak, ze ak dieta prijme jedna skolka, tak hned vedia (na tom sedeni riaditelov) v ostatnych ms, ze ho vobec nemaju brat do uvahy a z tych inych ms na prihlasku pride rodicom odpoved, ze neprijaty a z tej jednej, odpoved, ze ho prijali
@trpezliva
Uz ani Borska neberie deti mladsie ako 3 roky. Mam to priamo od riaditelky a zastupkyne, kedze moja dcera chodi do ich triedy. Moj maly bude mat 3 roky o rok vo februari, tak mi rovno povedali, ze od septembra mi ho urcite nezoberu, ale od februara snad ano.
Inak uz aj minuly rok bol trochu problem s detmi pod 3 roky.
@katijoe ja som tiez bola vcera na DOD na Borskej, boli ste aj vy? ako sa vam pacilo? A Pod Rovnicami?
Nevideli ste nas tam? 🙂
na borskej vraveli aj minuly rok, ze 2rocne neberu. kamaratke aj doslo rozhodnutie, ze neprijali ich. Lenze v septembri im volali, ze ak nastupia hned na druhy den, tak mozu dojst, maju pre nich meisto. Tak neviem... 😒 Ona bude mat 3 roky az teraz v marci a chodi od septembra do skolky. Takze urcite sa oplati dat prihlasku a cakat na podobny zazrak. 🙂
a Pod Rovnicami vraveli, ze uprednostia deti, ktore minuly rok nezobrali..takze aj z tohto hladiska je to dobre podat prihlasku..my sme minuly rok nepodali, co aj lutujem..
@tweetinkapp zalezi od riaditelky...prave minly rok brali mladsie deti ako 3 roky asi polovicu.........
deti mladsie ako 3 roky budu brat aj na Koliskovej - ak bude volne miesto. Ale vacsnou je tam vzdy jedna trieda pre par takychto "drobcov".
@trpezliva My sme na DOD neboli, kedze to tam uz dobre poznam a viem ake kaleraby by mi tlacili do hlavy. Jednoducho uz viem ako to tam funguje, ale to je na dlhsie....
Minuly rok sa mi na Borsku hlasili dve kamaratky, nazvem ich X a Y, ktorych deti v septembri nemali 3 roky. Kamaratke X dieta prijali a Y nie. Jedna je na materskej a duha kamaratka mala nastupit do prace a jej prve dieta momentalne navstevuje tuto skolku. Hadanka: Ktore dieta prijali?
Kazdy kto vie ako skolky funguju, tak vie, ze by mali prijat dieta tej, ktora nastupuje do prace, ale cuduj sa svete, nestalo sa tak. Prijali ich kamarakte X, ktora bola na materskej. Tej druhej ho prijali az dodatocne. Takze cely svet je akosi naruby 😖
Teraz cakam na rozhodnutie, potom dam vediet.
@janicka.m Ak dieta neprihlasis, tak mozes sa skusit opytat napriklad v septembri ci nemaju volne miesta do hociktorej skolky a uvidis, ale nemusia Ti dieta prijat, zavisi to od nich.
Mne zastupkyna povedala, ze naco odovzdavam prihlasku, aj tak mi ho od septembra nevezmu, lebo nema 3 roky. Pricom na prihlaske je kolonka odkedy chcem dieta dat do skolky a tam som zapisala februar 2012. Mala som pocit, ze ani riaditelka ani zastupkyna poriadne nevie ako to ma fungovat a nechceli mi dat ani prihlasku, ale presvedcila som ich a dieta som si na buduci skolsky rok prihlasila. Keby som si ju nahodou nepodala, tak aby mi zase nepovedali, ze mi ho od februara nevezmu, lebo som si nepodala prihlasku.
Ja som cely system pochopila tak, ze ked chces dieta prihlasit na buduci skolsky rok, tak si musis prihlasku podavat uz teraz. Zjavne vsak nie vsetci to vedia a najma ti, co by to vediet mali. Alebo to tak nie je a nieco som nepochopila?
@katijoe Tam ide asi skor o to, ze ked vedia, ze dvojrocne deti urcite nezoberu, lebo nebudu mat miesto ani pre vsetky trojrocne, tak im pripadalo zbytocne, aby si davala prihlasku, kedze tvoje dieta je mimo hru, kedze sa nedostanu ani vsetky tie deti, ktore budu mat uz v septembri 3.
Moja bude mat v septembri 3 a pol a aj tak nemam ani zdaleka istotu, ci ju zoberu - cakam na rozhodnutie...
A este som chcela, ze mozno kamoska X ma o nieco starsie dieta, ako kamoska Y, preto ptrijali jej dieta - totiz deti do 3 rokov sa pocitaju za dve deti. Cize ak moze byt v triede 20 deti, ale vsetky su mladsie ako 3 roky, tak ich moze byt iba 10. Proste dvojrocne deculo je za dvoch.
@zitaje Dnes sme dostali rozhodnutie zo skolky. Nase dieta je prijate od 1.2.2010, teda tak ako sme chceli. Najprv nam chceli dat rozhodnutie, ze je neprijaty, ale nakoniec sa rozhodli, ze ho prijmu od toho februara, aj ked nemaju pre neho miesto. Tak som zvedava.
Vekovy rozdiel medzi detmi kamaratky X a Y su necele 2 mesiace. Jedno je v strede marca a druhe koncom aprila narodene. Podla podmienok, ktore maju skolky dane, tak ma byt prednostne prijate dieta, ktore uz ma surodenca v danej MS a vacsinou deti matiek na RD sa neberu, kedze su matky doma a nemaju problem s tym kam dieta ulozia. V tomto pripade sa prehliadlo, ze dieta tam ma surodenca, az ked na to kamaratka Y upozornila, tak sa to zobralo do uvahy. Cely pripad bol divny 😒
AJ my uz mame rozhodnutie zo skolky, ukazalo sa, ze som asi zbytocne stresovala, davala som jednu prihlasku a tak mi malu aj zobrali. Lenze ona uz mala 3 roky vo februari, cize ked nastupi v septembri, bude mat uz 3 a pol. ALe aj tak sa tesim 🙂
S tymi skolkami - tazko povedat, ako to vlastne je, ale myslim si, ze ludsky faktor tam zohrava dost dolezitu ulohu.
@trpezliva skus Koliskovu, vela mojich znamych tam ma dieta s tym, ze nastupili pocas roka a skolka je to ok, chodila tam moja starsia - ale to uz je par rokov dozadu. A kam si daval prihlasky ty? Pozeram, ze tvoja ma tiez uz 3 roky - to je vyhoda, rata sa len za jedno dieta, myslim si, ze nejaku skolku najdes. Podla mojich informacii od mamiciek na Koliskovu aj na Borsku beru aj mladsie deti niekedy, mozno aj pocas roka, ked dorastu nejake dvojrocne. Vela stastia prajem 🙂
@zitaje my sme hrozne chceli skolku Pod Rovnicami..snad niekto nepride na zapis alebo si vyberie inu skolku..riaditelka mi slubila,ze keby sa nieco uvolnilo,tak sa ozve...ale moc tomu neverim.
uz sa obzeram po sukromnych...to su ine palky...no nasa Lili sa uz hrozne tesi do skolky,niekam ju budem musiet prihlasit, mozno nie na kazdy den,ale aby mala pocit,ze je z nej skolkarka..o nicom inom nerozprava.
v pondelok ideme do pikolina, mate skusenosti,aka je to sukrm.skolka?
@trpezliva skus skolky na Dlhych Dieloch (Fullu, Koliskovu), su to velke skolky, je mozne ze sa tam miesto najde. Matko chodil cely tento rok na Fullu, je to trosku nepohodlne (keby si videla zenu, co ide na Dlhe Diely s jednym takmer 2r dietatom v satke a s druhym za ruku - som to 100%ja 😀...poobede si "davam" turu do kopca uz s kociarom, je to trosku dlhsie naokolo, ale to sa uz neponahlame ), ale skolka je dobra, aj ucitelky, aj strava, velmi mu prospel pobyt v nej...velmi rad tam chodi, ale dali sme tento rok aj tak prihlasku Pod Rovnice a od septembra uz ho beru...ten rok rychlo prejde, da sa to prezit...my sme tiez boli pozriet sukromnu skolu...MiniClub, smerom na Grunty, je to tam velmi mile, je tusim aj o malicko lacnejsia ako Pikolino, ale ked si clovek zrata, kolko Eur za ten rok usetril, tak je rad, ze sa dostal do statnej...
@dadis ahoj dakujem. ale neviem ci sa da este neikde hlasit do skolky takto dodatocne, ked som nepodala prihlasku v marci..super, ze vas zobrali do statnej.
my sme dnes boli pozriet pikolino, pracilo sa Liluske velmi, ani odist nechcela. len treba zapaltit zalohu uz teraz,aby sa dostala od septembra /100 eur/. maju tam tiez vela zaujemcov.
este kuknem ten miniclub,dakujem.
@trpezliva prihlasku mozes podat kedykolvek, skus obvolat skolky...ja som na Fullu davala tusim v maji, alebo juni, ak neotvaraju novu triedu (minuly rok otvarali jednu prave na Fullu), tak ti povedia, ze miesto nie je, ale v septembri alebo v oktobri budu vediet, ci im nastupili vsetky deti a ci sa uvolnilo nejake miesto (v triede kde chodi teraz Matko bolo prijatych 21 deti, chodi len 17, ostatne nenastupili)..
ahojte,
nebol niekto prijaty tento rok na l.fullu? neviete, čo tam treba? pomaly každý deň chodím číhať na nástenku škôlky, či nevyvesili zoznam, ale nič a už z toho začínam byť nervózna. dovolať sa nedá 😒 .
zohnala som si akurát zoznam z minulého roku, tak sa hádam nič nezmenilo
@dadis prosím ťa, tvoj synček chodil do tejto škôlky. môžem sa opýtať, kde si zohnala obliecky? lebo co mam ten zoznam z minuleho roku, tak tie rozmery su trosku zvlastne 😅
@tweetinkapp tie rozmery mi sedeli na obliecky do malej detskej postielky, ale musela som ich kupit, pretoze vtedy este mensia dcerka spavala v malej postielke...plachtu mi kupila kamaratka v stanku v Avione, taku vraj univerzalnu rozmer 120 az 140x 70cm, ale asi sa mi sprala, pretoze mi na konci skolskeho roka povedali, ze sa neda natiahnut 😒 , povedali, ze nemam novu kupovat, ze mu budu davat erarnu, ktoru som domov nosila prat...ale ucitelky hovorili, ze aj tak kazdy ma iny rozmer plachiet, vankusov i prikrivok, tak sa tym velmi netrap 😉
..mam otazockuuuu..moj maly sa narodil v januari a teraz bude mat 2 roky..cize uz teraz na jar budem musiet podat prihlasku do skolky????

@evina313 ony tie riaditelky si vraj sadnu a spolu to preberu, aby sa co najviac deti dostalo do skolok. Cize si "rozhodia" deti, aby co najmenej museli odmietnut.