icon

Doma s mladším, staršie dieťa v škôlke

2. jan 2023

Mám 5 ročnú dcéru. Chcem sa opýtať ako to funguje v iných škôlkach. Samozrejme keď sú prázdniny, už mi týždeň pred prázdninami máva učiteľka s papierom pred nosom, že som na rodičáku, nech si nechám staršiu dcéru doma, že ju zapíše s tým, že ostáva doma. Staršiu si doma nechám, s tým nemám najmenší problém. No chcem sa opýtať ako je to s poplatkami. Platím si poplatky tak ako pracujúca matka. Vracajú vám tie peniaze za dni keď dieťa nie je v škôlke cez prázdniny. Stále mi učiteľka povie, rozdiel vám vrátime. Len ten rozdiel nikdy nevidím. Či za stravu alebo školné. Tak toto ma zaujíma. Za december bola v škôlke 4 dni kvôli chorobám..

Strana
z3
evica8370
2. jan 2023

Poznam to, u nas v škôlke uprednostňujú deti pracujucich rodičov, ak náhodou sú učiteľky choré alebo je niečo podobné. Som na rodičaku s tretím dieťaťom, dvaja starší chodia do škôlky. Ale keď sa vyskytne problém automaticky napíšu, že skôr zoberu deti pracujucich ako tých čo sú doma. Školné vratili iba raz aj to bolo z dôvodu covidu. Inak školné nevracajú... Obedy automaticky vyhlasujú ak nie sú v škôlke.

mirka438
2. jan 2023

Poplatok za skolku mi vracali iba v case covidu. Ked nebol v skolke viac ako mesiac ...teda vratili tolko, kolko mesiacov nechodil. Aj mladsia bola teraz v decembri iba 2 dni v skolke a normalne som platila. Stravu odhlasujem max do pol 8 rano a teda za nu neplatim. Nemusia mi vracat. A cez prazdniny ma nikdy ucitelky netlacili nechat si ho doma lebo som na rd. Sama som si ho nechavala ale keby som chcela, mohol kludne chodit.

shaola
2. jan 2023

a to platíš každý mesiac rovnako za stravu? lebo u nás sa platí presne podľa počtu obedov, ktoré dieťa malo, ak sa, samozrejme, odhlásilo podľa podmienok našej škôlky (tzn. v ten deň do 8:00). Vedúca jedálne to odráta zo šeku nasledujúci mesiac, nevracia peniaze na účet rodiča, ale nasledujúci mesiac platí menej.

mirka17
2. jan 2023

@kris_tin257 prevádzka materskej škôlky v zmysle školského zákona je celoročná. To znamená ak tvoje dieťa bolo rozhodnutím prijaté do materskej skôlky , tak bolo prijaté celoročne. To znamená neexistuje dôvod prečo by tvoje dieťa nemohlo navštevovať materskú škôlku počas letných prázdnin aj ked budeš na materskej. a nie len letných prázdnin, ale všetkých sviatkov a podobne. to je totálny nezmysel niektorých zadubených riaditeliek a učiteliek. Neviem či su tak neznalé zákona, alebo to len skúšajú, ale rozhodne sa treba postaviť a vysvetliť im to. Letné prázdniny v zmysle školského zákona na nevzťahujú na materské škôlky, pretože ako som uviedla prevádzka je celoročná. Škôlky sa môžu zavrieť na 3 týždne max. mesiac, spravidla počas letných prázdnin a to z dôvodu dezinfekcie škôlky, čistenia, čerpania dovoleniek. Takže učitelky maju kedy vyčerpať svoju dovolenku. Ak by trvala na svojom, obrátila by som sa na zriadovateľa materskej škôlky a podala podnet za diskrimináciu. Už som niečo takéto riešila, takže viem o čom hovorím. Už som toho mala dosť, stále aby som vychádzala v ústrety a ked som ja niečo potrebovala, tak som sa mala zariadiť. Takže som sa zariadila, a od vtedy mam svaty pokoj , už si to nedovolia.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3