Je aj váš škôlkar v tomto období stále chorý?
Ahojte mamicky, chcem sa len opytat, ci su aj Vase deticky teraz sustavne chore. Nasa dcera ma 4,5 roka a od decembra do februara bola v skolke asi 7 dni. Najprv mala anginu, potom kiahne, potom asi 7 tyzdnov kaslala..v skolke bola par dni a opat ju mam doma s teplotami . Ako zvladaju vase deti skolku v tycho zimnych mesiacoch? Dcera je dost, ovocia, zeleniny, obcas jej dam aj nejake vitaminy..vonku sme skoro stale, za kazdeho pocasia. Zaujimalo by ma, ci su aj deti , ktore chore niesu, (vratane soplikov a kasla) alebo ci to takto proste je v tomto veku.dakujem za Vase reakcie.
@katulienkax to je druha vec, ale nic to nemeni na tom fakte, ze kiahne imunitu vyrazne znizuju a dieta rychlejsie znova ochorie - cize cisto teoreticky moze prerusovane ten mesiac v tej skole aj chybat. Samozrejme, bezny lekar nenecha dieta takto dlho mimo skoly, ale u skolkarov sa to da zariadit jednoduchsie.
@hradnapani , no ak obaja rodičia pracujú, jednoduchšie to nie je , bohužiaľ. a nie každý má k dispozícii ochotných starých rodičov a podobne. Ja mám výhodu v tom, že mám ústretového šéfa a keď boli deti choré, tak sa dalo dohodnúť, že cez deň som bola doma a večer, keď prišiel muž z práce, som išla do roboty ja a nadrábala. Samozrejme, išlo aj o to, že som účtovníčka, tak sa to dalo, nerobím pri pokladni či páse.
Mam troch a boli chori akurat v januari tyzden....tot vsetko....tyzden s horuckami a ako prisli, tak aj odisli....Jedna ma 8, druhy 6 a pol a tretia 5
@bodka70 ale ved ja to velmi dobre poznam. nemam ku komu dat deti, ani mi ich nema kto opatrit. Vsetko musim riesit sama a je to na ukor financii samozrejme. Ale skolkar ak vynecha mesiac (a ma ho kto opatrit a je takych dost, co maju tu moznost, aspon v mojom okoli), tak sa nic nestane. U skolaka je to horsie kvoli ucivu - to som tym myslela.
@katulienkax inak ja sim v 1.rocniku ba strednej ochorela na zacuatku maja a do skoly sla opat az v juni a to som mala "len" hnisave anginy a nic bezaberalo dokonca som skoncila v nemocnici
@hradnapani , ja chápem, tiež to neberiem nejako konfrontačne 🙂, áno u školákov je problém vynechanie učiva plus (často) pracujúci rodičia, u škôlkárov len tí pracujúci rodičia i keď je jasné, že čím menšie deti, tým väčšia pravdepodobnosť, že aspoň jeden rodič ešte nepracuje
@bodka70 ved jasne, rozumieme si. A u tych skolkarov este vstupuje do hry to, ze v skolkarskom prostredi je tych bacilov radovo ovela viac, ako v skole. Cize chytit chorobu tam je lahsie ako v skole.
ono povedzme si na rovinu, aj keď je to nepríjemné a komplikujúce, keď sú malé deti choré, i tak môžeme byť vďační, že sú v podstate zdravé. Kým nie sú ozaj choré a tým myslím závažné, dlhotrvajúce či doživotné ochorenia typu choré srdiečko, cukrovka, rakovina, epilepsia, autizmus a podobne či závažný zdravotný postih, tak si stále môžeme povedať, že je to super a sú to len drobné starosti v živote 🙂.
@lea100 u nás zatiaľ v pohode, starší bol chorý raz, bez atb, mladší, chodí od septembra, bol chorý presne jeden deň
@lea100 ahoj..u nas presne to iste, dcerka 3,8 roka nastupila prvykrat v septembri, od vtedy je pravidelne kazdy mesiac doma...po Vianociach bola iba tyzden v skolke a choroba sa jej vratila, strasny kasel, dokonca aj teploty, brala uz 2x antibiotiká...davame jej kazdy den ovocie, vitamíny...pokial neskonci chripkove obdobie, tak ju tam ani nedam, nestoji mi to za to...samozrejme nie kazdy ma tu moznost, ja som na mat.dovolenke 3,5 mesacnou, aj ked je to niekedy o drzku ten kolobeh doma, ale aspon viem, ze zase nieco nechyti
Rozumiem aj to ak rodic nema inu moznost ako dat chore dieta do skolky koli praci- nema zhovievaveho sefa a pod. Ale je to zas na ukor zdravych deti a inych rodicov, ktori potom tiez musia vymeskat z prace...viem , ze niekedy nie je ina moznost..len je to zas aj na ukor mojej dcery, zlosti ma to..lebo je mi luto pozerat na to ako kasle aj 7 tyzdnov bez prestavky, ako sama vravi ze uz nevladze ani tolko kaslat..nehovoriac o tom , kolko sirupov a liekov musi brat..lebo zo skolky si donesie dost neprijemne choroby az skoncime na antibiotikach lebo vyjde nejaky zly vyter a pod. Poriadne ju stale preliecim..je aj mesiac doma...a po 7 tyzdnom kasli ked sa jej konecne ulavi pride do skolky a za par dni zas kolotoc..angina...teploty..zapal spojivky...nemoze byt predsa zavreta doma....
@lea100 ja som robila v skolke, preto viem aki byvaju rodicia a paradoxne ti ktori mali s kym dieta nechat nosili najviac chorlave. Ale nasa riaditelka bola na to velky pes, pretoze sme mali jednotriedku a akonahle vypadlo viac deti musela sa zavriet skolka. Pritom si rodic neuvedomuje,ze radsej ostat tri, styri dni doma so soplavym deckom,ako byt potom dva tyzdne doma so zapalom dutin a pod.
Ja budem velmi rada , ked bude skolkarske obdobie za nami, lebo v spojitosti zo skolkou mam zatial zle pocity..
Teraz je chripkove obdobie a aj okolo nas su vsetci chori, my sa nastastie drzime tak verim nas to obide, vitaminy, cerstvy vzduch a nenavstevovat masove podujatia nakupne centra atd.
My riešime imunitu od novembra malému dávam aloe Vera gel mávame Max 2 dní sopliky ktorý poriesime first sprejom prvej pomoci a je ok ,preto od novembra lebo iba odvtedy to poznám
@lea100 ahoj, ono niekedy treba aj pomoct na posilneni imunity, ak je dietatko casto chore a da sa pomoct prirodnymi doplnkami,namiesto liekov v chemickej forme.
Spolupracujem s 1 firmou, ktora ma prirodne produkty prave na posilnenie imunitu odskusane u miliona deti po celom svete.
Ak mas zaujem, napis mi.
Prajem vsetko dobre a hlevne dobre zdravicko

@hradnapani no neviem ci by si mohlo školopovinné dieta dovoliť mesiac vymeškat zo skoly