Je bežné, že 4-ročné dieťa číta a píše?
Je bežné, že 4 ročné dieťa vie čítať slová, napise dlhe vety na pc, vie pocitat, aj do sto, ale aj po 5 do sto..noze to byt nahradenie nejakej frustracie?
Aaaa sme v prdeli tým ktorým sa deti naučili čítať až v prvom ročníku 😁🤣 kde sme urobili chybu 🤔 ale nie 😁. Podľa mňa je to také pekné ale ratan s tým že deti ho budú brať ináč v prvom ročníku keď už vie čítať lebo oni nevedia a on hej
@slavomira236 2,5 mesiaca? Wauuu az mi to pride Unreal...
@slavomira236 a je to presne pre ten youtube a podobne veci,ktore podla mojho nazoru tak male deti nemaju mat k dispozicii...
deti su ako spongia,nasavaju jedna radost,ohromne rychlo,pre to si este aj dnes mnohi rodicia myslia,ze maju nadane deti,lenze tie deti sa po nastupe do skoly spriemeruju...
moj ma 5rokov,tiez sme zistili,ze vie citat a pocitat,ale nepovazujem to za nejaky zazrak,naucil sa sam bez youtubu,pc,tabletu...
ale nemyslim si,ze je nejaky nadpriemerne inteligentny,hoc je sikovny...a uz vobec ho nic neucim a ani nebudem,jedine ked sa nieco spyta
deti nemaju byt chodiace encyklopedie,ale maju sa hrat a byt v radosti,nie v strese,zamerane na vykon..
moj nazor
a hlavne,ucim na SS a mame zopar deti "nadanych",prisli z nadanych tried,ale teda nedosahuju ani priemer,osobna skusenost
@pipistrel13 nie kazde dieta sa uci z youtube..moja dcera miluje knizky,od malicka sme vela citali,sama sa pytala co tam je napisane,ake to je pismenko.dokonca mame aj stary slabikar a ten si rada cita 🤷♀️ u nas je tablet,telefon a youtube tabu ..netvrdim vsak,ze mam nadane dieta,len ze ju to bavi
@simona92101 mam rovnaky nazor,nas tak isto,z kniziek,a cielene ho neucime
dakujem za podelenie sa, nazory, tiez neviem ci rozvijat to, ze cita a pise a pocita, tiez si myslim, ze skor netreba na to cielene tlacit, neviem, len ma to prekvapilo, ze prečítal slová, alebo napise vety, slova tlacenymi hoci kreslit nevie. Tak skor ho bavia cisla, ze pocita ze 4+6, 50+50, 40+60 to vie vsetko, napocita do sto, 200, aj po 5, skusa po dvoxh pocitat, chape ten princip, ale ze by som sa ho mala pytat ze priklady a dalej ako pisali ze nasobilku to neviem, vsak co bude robit v skole.
Ano je to normálne
Podľa mňa je to super, možno aj moja bude taká šikovná. Už 20mes vedela abecedu komplet, ukázať pomenovať, zaradom po sk aj anglicky. Počítať do 10 v 2 jazykoch, farby aj tvary. Teraz skoro 3 ročná vie stále to isté
plus samozrejme nieco navyse, pocíta min do 50 po sk, do 20 po anglicky. Niektoré slová prečíta, povie slovo na začiatočné písmená abecedy dokonca v anglictine. Recituje. Spieva. Má úžasnú pamäť. A to podotýkam že ešte dobre nerozpráva. Hrubá aj jemná motorika je tiež u nej perfektná, tak len dúfam, že je všetko ok a že bude takto krásne napredovať aj ďalej a ked nie nic sa nedeje. Podotýkam že jej brat abecedu síce vedel AŽ ako 3rocný ale je úplne v poriadku, teraz siedmak a jednotkar ale žiadny génius 😊
Môže to byť len nadanie ale aj autizmus. Mala by si dat viac informácií o dieťati. Až tak ti viem odpovedať.

Wau, máš šikovné dieťa! Treba ho v tom podporovať a rozvíjať.