Je dvojmesačná adaptačná doba v škôlke bežná?
Ahojte prosím vás je normálne že nám prijali dieta do škôlky ale dali mu dvojmesačnú adaptačnú dobu ? A po tých dvoch mesiacoch sa rozhodne cu bude pokračovať?
Ahoj,je to bežná prax.ja chápem, že to treba.
Ale málo by sa aj individuálne pristupovať k deťom .
Narážam na spánok..ideál 1 tyzden bez spánku a na druhý týždeň nabehnúť na systém celodenný.
Hovorím o tých deťoch,ktoré neplačú.
Nechápem načo je apaptačny zbytočne natahovany.
Deti si zbytočne zvykajú na to ,že mesiac nespia v škôlke ..naučia sa na to a potom po mesiaci sa každý deň v šatni vypytuju a maminka,tatinko nebudem tu spinkať..prídete po mňa na obed?
Sestra sa takto hnevala,keď jej dcéra išla po jaslickach do škôlky a mali adaptacny program 6 týždňov .do polovice októbra..to načo je dobré,keď deti jasličkari naučení na všetko a 6 týždňov museli po nich chodiť do pol 12.lebo nemohli tam spávať.
Potom tie deti vrieskali na chodbe,že tam spinkať nebudú...
Dcéra tiež mala mať adaptačný, ja som nesúhlasila - veľmi sa tešila, že bude v škôlke s ostatnými detičkami spať v malých postieľkach. S riaditeľkou som bola dohodnutá, že si na obed voláme ako to prebieha, a keďže neplakala, nepýtala sa domov a krásne spolupracovala zostala tam až do 15:00. Keď som pre ňu prišla, riaditeľka mi sama povedala, že nepotrebuje adaptačný. Tak isto to bolo aj pri druhej dcére.... ale veľmi záleží od škôlky.
Mne povedala učiteľka, že adaptacny proces sú 3 mesiace. Neviem teda ci v každej MŠ to majú trochu inak. Každopádne všetko záleží od danej riaditeľky a učiteliek. Syn plakal ešte dlho po 3 mesiacoch, odmietal piť z pohára, museli sme mu nosiť ako jedinému vlastnú fľašu a dudel na spanie, nevedel ísť sám cikat, vypýtať sa vypýtal ale potreboval pomoc aby sa neocikal. Proste mali s nim veľa roboty, určite viac ako by mali mať. Napriek tomu som od nich nikdy nepočula sťažnosť a nakoniec ho vypiplali tak, že všetko sa naučil ako bolo treba aj prestal plakať. Mali sme šťastie na učiteľky 🧡
U nás bol adaptacny proces oficiálne 3 mesiace, ale reálne to bolo tak, že prvé 2 týždne chodili len do 12 a potom už na celý deň. Viem, že počas toho procesu môžu dieťa aj vylúčiť, ak by bol nejaký dôvod , ale s tým skúsenosť nemám, u nás nevylúčili nikoho.
my sme mali tusim 6 tyzdnov dcera je septembrova.. hned po nastupe do roboty som si brala 5 tyzdnov dovolenky.. skoro ma slahlo 🙈🙉🙊🤣
My mame tusim 3 mesacny, ale je to idividualne. Skor ako nastupila do skolky, sme sa telefonicky, dohodli s pani ucitelkou. Ci moze ist hned do skolky, alebo pojde neskor. Praca nepustila. Tak prvy tyzden bola do 12tej. Potom na cely den, a musim povedat, ze zvykla si rychlo.
Nas sa pytali ci chceme adaptacny pobyt,nedali nam ho automaticky.A kedze poznam svoje deti tak sme to odmietli a isli hned na cely den.Ked som sa rozpravala s ucitelkou zo skolky,ktora ma cca 30 rokov praxe tak hovorila ze ona s tym adaptacnym pobytom nesuhlasi.
Väčšina skolok má 2,3 mesiace adaptacne
Áno adaptacne obdobie je okej ako prebieha je všade iné a niekde sa dá odhadnúť a niekde nie .
Trvá adaptacne obdobie od septembra do novembra. Stim že niektoré škôlky nemajú problém stim že si dáte dieťa na celú deň hneď alebo postupne ale proste je to jedno postupne alebo hneď na celí deň. Alebo na pol dňa .ak to proste dieťa nezvláda aj tak ho môžu vylúčiť zo škôlky

Áno, na to je adaptacna doba. Sesternici tak po dvoch mesiacoch vylúčili dieťa, nepýtal sa na WC,bežne sa pocikal, alebo pokakal, pritom to je zdravé dieťa (myslím bez nejakej špeciálnej diagnózy).