Je kytica z chryzantém vhodná pre učiteľku?

julinkaaa11
1. sep 2014

Ahojte, mam dilemu...je kytica z chryzantem vhodna pre ucitelku do skolky? Svokra mi tvrdi, ze chryzantemy sa nosia len na cintorin uz mam kupene 2 kyticky.....pozerala som si v googli kytice a nasla som pekne a aranzovane aj ako darcek...hmm? Nechcela by som nikoho v skolke urazit.

vivusika
1. sep 2014

ja osobne mám chrzantémy veľmi rada a nevidím problém ich ani darovať 🙂

zuzub
1. sep 2014

určite, áno ja mám tiež veľmi rada a dlho vydržia chryzantemy už dávno nie sú len kvetmi na cintorín....

nikawero12
1. sep 2014

Podla mna zavisi od toho o aky druh chryzantem sa jedna a od toho, ci su chryzantemy aranzovane v kytici s nejakymi inymi kvetmi, alebo su tam len samotne chryzantemy. Pokial ide o chryzantemy s velkymi kvetmi,tzv. loptove, tak tie by som urcite nikomu nedavala ako dar, tie sa hodia na hroby. Pokial su to chryzantemy s malymi kvietockami, tie sa zvyknu pouzivat aj na aranzovanie do kytic.

esterba
1. sep 2014

A čierna sa voľakedy nosila len na pohreb a v smútku. Kašli na to 🙂 Tu predávajú pri cintoríne krásne gladioly a každý druhý čo ide na hrob, ich kúpi, lebo sú lacné a potom je celý cintorín plný gladiol. A to ich teraz nikomu nedám k sviatku? Moja mama ich má rada a bežne jej ich kupujem, ja si ich kupujem domov do vázy. Videla som z nich aj svadobné kytice. Mám kamošku, čo si na jeseň kupuje tie farebné kvety, čo pred dušičkami všade predávajú v kvetináčoch a tvoria také kupoly. Tiež sa dávajú na hroby. Jej sa páčia a hodia sa jej do kuchyne na okno. Pani učiteľka, ak je pri zmysloch, sa neurazí, pokiaľ jej nedáš párny počet v kytici.

svetluska82
1. sep 2014

ja ako ucitelka dostavam tiež, a moj syn tiež nosi ucitelke do skoly....

natali.83
1. sep 2014

Ja som videla z klasických chryzantém výzdobu na svadbe. Bolo to pekné a vkusné a vôbec mi nenapadlo spájať si to s cintorínom.

mijunik
1. sep 2014

Tiež som presvedčená o tom, že chryzantémy sa hodia pre pani učiteľku, ale aj pre kohokoľvek iného presne tak ako akékoľvek iné kvietky. Sú nádherné a majú zaujímavú vôňu. Rada darovávam práve chryzantémy, také tie margarétkové, pretože stačí kúpiť jednu stonku a tá keď sa prizdobí, vyzerá ako kytička. A dlho vydrží svieža. No a stáva sa, že chryzantémka vo váze zakorení. V záhrade mi také chryzantémy rastú, biela margatétková už vytvorila kruh s priemerom cca 1,5 metra... 🙂 Ja som dokonca chcela mať svadobnú kyticu z chryzantém, nakoniec tam síce bolo viac ružičiek, lebo mi ju robila kamoška a nechala som to na ňu, ale plán bol z tých bielych margarétkových. Kedysi sa chryzantémy považovali za cintorínové kvety podľa mňa preto, lebo prirodzene kvitnú v čase Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých a tak sa v minulosti na hroby nosili počas týchto sviatkov najmä ony, keďže na 100% nebola v kvetinárstvach taká bohatá ponuka. A tak si to zrejme pamätá aj Tvoja pani svokra, len v nej je to už tak zakorenené, že ešte aj Teba tým zneistila... 😀 Neboj sa, kľudne chryzantémky daruj, pani učiteľky sa určite potešia. 🙂 Aj my zajtra ideme darovať pani učiteľkám chryzantémky. 🙂

janabanana
1. sep 2014

ak niesu aranžované čisto ako na hrob prečo nie? veď aj kaly sa dlho považovali za pohrebné kvety a dnes z nich maju nevesty kytice....

cerez
1. sep 2014

Ja tiež nevidím na tom nič zlé. Dokonca som videla kyticu červených ruží zo steblami klasu. Bola to nádherná kytica.

bonaqa2013
1. sep 2014

Zajtra ráno deťom kúpim kvety pre pani učiteĺku aké budú mať. Ak budú už len chryzantémy, tak kúpim chryzantémy. Ťažkú hlavu si z toho robiť nebudem.

nonny
1. sep 2014

podla mna je každy kvet krasny 🙂 takže určite poteši 🙂

meluela
1. sep 2014

to odkedy sa nosia kytice uz aj do skolky? nestacim sa divit

mishaelka
1. sep 2014

ja by som ich ucitelke nedala ....... ako dieta mam zafikovane , ze ich stara mama nosila a pestovala na cintorin 😒 ale kvet je kvet takze ak uznas za vhodne ich dat pani ucitelke tak ich daj 😉