Je moje dieťa pripravené na škôlku?
Dcéra dovrši v novembri 3 roky.
Nemá žiadne zdravotné problémy, ale napriek tomu máme problém s jedením, riešime to aj s doktorkou, ale odporúča vyčkať, keďze po fyzickej stránke je tip-top.
Ja si úprimne myslím ako jej mama, ktorá je s ňou stále, že nie je pripravená ísť do škôlky. A to z viacerých dôvdov.
- ešte veľa nerozpráva, ale postupne sa to zlepšuje (toto nevidím ako výrazný problém)
- nechce jesť žiadnu varenú stravu
- nie je odplienkovaná, nočník úplne odmieta (ale nevzdávam to s ňou, budeme skúšať, keď prídu teplejšie dni naholo, možno ju nekomfort presvedčí)
- je veľmi, veľmi hravá a zanietená pre “svoje veci”
- neposlúcha, je to naozajstný rebel od špiku kosti, má obrovksý problém s počúvaním, ignoruje drvivu väčšinu všetkého, čo od nej požadujem a robiť to nechce napriek tomu, že rozumie tomu (niekedy je to ok, ale väčšinou je to sćena za scénou, nechce ísť za ruku, chce ísť len tam, kde sama chce. Neexustuje, že by sme išli na prechádzku kam ja navrhnem, neexistuje, aby išla dobrovoľne domov a posobne. )
- nemá stolovacie návyky lebo jesť odmieta, nevie sa vyzliecť ani obliecť, umyť si sama ruky, utrieť si ich
Ja sa s ňou snažím na všetkom tomto pracovať, ale ona to jednoducho ešte nevie. Verím, že v nejakom smere by jej škôlka prospela, ale na druhej strane nie je ani náhodou ako jej rovesníci.
Existuje spôsob, aby sme škôlku odložili a poberala som ďalej rodičák? Ja by som už rad išla do práce, už sú pre nás dni pridlhé, ale podľa mňa by sa tak ešte trápila.
Keď sme dávali dcéru do škôlky kopec deti nevedelo sa obliecť ani neboli odplienkovane. To len ja som dcére peizvukovala, že sa treba naučiť, aby ju zobrali. Cez prázdniny dcera namotivovana všetko zvládla, lebo chcela ísť do škôlky.
Nechceš skúsiť dať do jaslí na pár mesiacov? Ako prípravu do materskej školy. Oni sú tam naučené aj na deti ktorým treba veľa pomáhať , bojujú so šerbľom...

Máte potvrdené, že nie je na spektre?