icon

Je montessori harmonogram v škôlke vhodný?

6. jún 2024

Ahojte, ide o zmiesanu montessori skolku, kedze nemame uz miesto v ostatnych skolkach, a nemam skusenosti vobec s dennym harmonogramom.

Dcerka mi chodila na montessori kruzky, mala ich vacsinou rada, ale je podla mna dost hrava a velakrat nesedela pri cinnostiach, ale skumala a objavovala triedu. Ma ale iba 3 roky.

Do normalnej statnej skolky pojde az v 5 rokoch.... 😏

Pripajam ten harmonogram.

8:00 – 9.30 Volna hra, spolocna priprava ranajok, tvorenie
9.30 – 10:00 joga pre deti
10.00 – 10:20 Desiata
10.20 – 12.20 Pobyt vonku
12.20 – 12.40 babkove divadlo
12.40 – 13.00 Obed
13.00 – 13.15 prezliekanie
13.15 – 15.00 citanie rozpravky a spanok/odpocinok
15.15 – 15.30 Poobedny zdielaci kruh
15.30 – 15.45 Olovrant (ak pocasie dovoli, tak vonku)
15.45 – 16.30 Volna hra a odchod domov

Co poviete, dat ci nedat?

Strana
z3
ktochytavzite
7. jún 2024

@pininka1 normalny cas na spanie,moje vsetky deti uz same mali posunuty cas na spanok okolo 14,v skolke preto nikdy nezasoali,lebo o 12:30 bolo zavcasu.

cali2016
7. jún 2024

Tak ako ostatní, súhlasím, obed a spánok posunutý o hodinu. Robila som v súkromnej škôlke a aj tam bol obed pre 3 deti o 11.30 a spánok od 12-14. Ja osobne by som nedala, moja ma síce len 2 a pol, ale nevydržala by nejesť a nespať do 12.40.

pininka1
7. jún 2024

@ktochytavzite lenže tvoje deti nie sú celá škôlka. U nás z 22 deti nespali len 3 deti, všetky ostatné zaspali do 10 minút, pretože väčšina vstavaná skoro. Ak dieťa zaspí tak neskoro, ide samozrejme aj večer neskôr spat a to ja osobne by som určite nechcela.

mimka1402
7. jún 2024

@yelena159
@slniecko66 Dúfam, že žartujete. Ako učiteľke by mi určite prospelo dať dieťa pred telku a mať pokoj, ale toto ak niekto dnes robí je proste dosť zlý učiteľ. Nerozvijas u dieťaťa žiadne veci. Doma rodičia permanentne posadia s tabletom, mobilom ci telkou. Viem to žiaľ z toho co dennodenne vidím.
@simca06022011 Príde mi to šialene ze telku v školke priam niekto berie ako skvelý nápad

zuzanka.zuzu
7. jún 2024

@mimka1402 u nás v škôlke kvôli telke vyhodili učiteľku, to bolo denno denne a ona si ďobala do mobilu 🙈 veľa rodičov sa ozvalo keď nám doma 3 ročné deti hovorili že už sa nudia lebo pozerajú furt ten istý diel labkovej patroly 😡 reku prosím? nevedeli ani jednu básničku, pesničku, žiadny výkres sme namali.... blbá štátna škôlka. ale muž nechcel voziť do súkromnej 🙄

mimka1402
7. jún 2024

Autorka, veď skús. Za mňa je to len blbo posunute, neviem si predstaviť svoju triedu malých dať spať až tak neskoro. A najmä byť v najväčšom slnku von. To je tiež za mňa nezmysel.😀 harmonogram čo si dala, je posunutý o hodinu a cca pol, porovnávam štátnu škôlku.
Obed 11:10, spánok 11:35 cca, spia do 13:40 cca, tak olovrant a tak ďalej.😀

simca06022011
7. jún 2024

@mimka1402 ved normálne ... ešte som zla, keď si myslim, že to do škôlky nepatrí🙂 sú tam deti, majú sa hrať spolu a nie sa otupievat pozeraním telky. Ved doma to dobehnú. Deti do 3r nemaju telku pozerať a bezne celovečerné rozpravky... neter ledva 4rocna? Merida? Ručala cele týždne ako sa bála ... nič im neujde... Maju času až až na pozretie všetkých skvostov :D

mimka1402
7. jún 2024

@zuzanka.zuzu Ale udrela si mi do živého, som v štátnej.😁 Televízor fakt nepatrí, deťom pustím niekedy spievankovo, či keď bola téma telo, tak bol raz jeden život. Alebo niečo náučné - rozumej, trvá to max 20min.😀 Nebudeme si klamať, že učiteľ mobil nemá, často má kvôli rodičom, ale to už ťažko vysvetliš z akého dôvodu.😀

@simca06022011 Ja som sklamaná koľko malých detí dokáže hneď ovládať mobily, tablety a keď zistíš čo hrajú, vôbec to nemá edukačný efekt... Som z mladej generácie učiteľov.😀 Takže technológie beriem ako súčasť. No mám v školke veľmi veľa detí, ktorym rodičia hodia mobil, tablet a neriešia. Na deťoch to vidno,jemná, hrubá motorika či logické premýšľanie strácajú. Dnešní predškoláci sú v hroznom stave, nevedia držať ceruzku, nedokážu nič, samé odklady. Proste žiaľ vidno, že veľa rodičov má dieťa ale nevenuje sa im a očakávajú, že učiteľka v školke zvládne naučiť každé dieťa všetko vo všetkých stránkach na dvesto percent... Nedá sa to.😀

zabka1987
7. jún 2024

@mimka1402 to si teda vystihla . Ja by som to napísala aj hrubšie, no ….

simca06022011
7. jún 2024

@mimka1402 ale neuvedomuju si to, lebo si myslia, ze "je to uz normalne dnes". Ale presne mobily, cucanie do obrazoviek = velmi ovlyvnuje vyvoj, wellbeing dietata aj potom tinedzera. Tatko daju mobilcek, ved nech maju pokoj. Ved aj mama a oco su stale s mobilom = dieta opakuje len to co vidi. A nasledky nevidia. TO ze deti vedia skor ovladat mobil, ako rozpravat, nikomu nepride divne
JA nemam nic proti tomu v cakarni dat deitatu tablet, pozriet mášu, alebo zahrat sa nieco = ale odtial potial. Isli sme kedysi s malou k starym rodicom, ledva sedela, uz ju nalozili na gauc medzi vankuse a tablet na kolena a nech sa hra... :D Tiez som bola za kravu, ktorej to vadi a nepamatali sa ako sa pred xrokmi hadali s nami doma, ze nemamae cumiet do pocitacov :DDD

simca06022011
7. jún 2024

@mimka1402 inak my sme boli v 2 statnych a nepustali im rozpravky :DDDD v sukromnej skor, ale ako som pisala take veci ako sppievankovo, cize si pri tom tancovali a spievali... skor im hrali divadlo alebo velke knihy si citali v kruhu a tak...

ktochytavzite
7. jún 2024

@pininka1 V nasej sjolke je obedny spanok okolo 12:30 do 14:30,v strednej triede malokto zaspi.

slniecko66
7. jún 2024

@mimka1402 kde som povedala, ze telka je skvely napad? No myslim si, ze ucitel je tiez len clovek.. a neviidim nic priserne na tom, ze si mozno raz za cas nieco pozru. Tak isto aj ja som len clovek som sama na dieta musim spravit x veci doma, mam tazku fyzicku pracu. Takze sa mam povazovat za zlu mamu, ze si niekedy pozrie rozpravku?

mimka1402
7. jún 2024

@slniecko66 Neviem od koho chceš lepší názor a pohľad, objektívny než od pedagóga, ktorý s tými deťmi je každý deň. Ja vravím o školke a nie o doma. V školke je to nevhodné a uľahčovanie si svojej práce. Sama na dieťa môže dieťa sa hrať, mať iné aktivity než len tablet. Ale to som už písala inde aké to máva dôsledky.

slniecko66
7. jún 2024

@mimka1402 pekny den. Nerozumieme si

nikaeli
7. jún 2024

Učím v MŠ, síce v špeciálnej, ale keďže mám aj syna škôlkara, viem, že to majú približne rovnako.
V tom, čo si uviedla, je cca hodinový rozdiel - posun. Napr. u nás desiatujeme o 8,30. Obedujeme 11,30. Olovrantujeme 14,30. Medzi jedlami by mal byť 3 hodinový rozdiel. Spinkáme od 12ej do 14ej. Voľná hra, pohybové aktivity a zdravotné cvičenia sú do 9ej. Po desiate je vzdelávacia aktivita, cca od 10,30 pobyt vonku.

Nie, v MŠ sa nepozerá telka.
Spia aj predškoláci, resp.oddychujú na lôžku.

mimi3008
9. jún 2024

Podla mna tam nic nechyba, jedine sa mi zda zvlastne, ze tak neskoro poobedny spanok. V nasej skolke sa uz o 12 vracaju z obeda, prezliekaju sa a idu spat. O 14.30 su uz deti po spanku a aj po olovrante, skolka sa odomyka a uz od vtedy mozu rodicia vyzdvihovat deti

engynka
9. jún 2024

Moj chodi do monte skolky a maju harmonogram teda omnoho skromnejsi - do 10 volna hra pricom desiata je vylozena a najedia sa do 10 kedy kto chce, o 10 ranny kruh, 10.30-12.00 vonku za kazdeho pocasia, 12 obed, 13. spanok kto chce, kto nechce tvorenie alebo volna hra, 14. stredniacka/preskolska, 14.30 poobedny kruh, 15.00 olovrant vacsi a pak von, medzicasom spaci sa najedia a pridaju sa na dvor von.
Ano na monte skolku je tam malo volnej hry ktora je v monte systeme dost dolezita. Dost som nepochopila to babkove divadlo.

3petka
9. jún 2024

Aj mne to príde že nejak neskoro jedia a spia. Inak podobne ako v každej inej škôlke.

Strana
z3